Всеки втори търг у нас е нагласен

Преглед на печата на 20 август 2012 г.
20 авг 2012 07:07,
112
Всеки втори търг у нас е нагласен
Снимка: Reuters

"Всеки втори търг е нагласен", акцентира "Труд". Всеки втори опит на държавата и общините да изхарчат пари от ЕС или от бюджета се оказва с нарушения. Това сочат данните на Агенцията за държавна финансова инспекция за първите 6 месеца на годината. Една от причините е, че едва 6% от обществените поръчки се проверяват предварително.

"Лошото идва после за нас, защото финансовата инспекция открива недостатъци след изпълнението и трябва да връщаме пари на Брюксел", казват от Националното сдружение на общините.

"В момента по-голямата част от чиновниците, които обявяват и възлагат обществени поръчки, са некомпетентни, или пък имат някаква изгода. Дори и последните промени в закона не променят нещата. Особено в условията на криза ситуацията става по-лоша", отбелязва Йордан Кисьов, представител на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

"Отваряме досиетата и на олимпийския комитет", казва в интервю за "Монитор" Евтим Костадинов, шеф на Комисията по досиетата. Той очаква в дневния ред на предстоящата сесия на Народното събрание да влязат и да бъдат гласувани на второ четене промените в частта за кредитните милионери.

"Това ще ни даде възможност не само да извършим, но и да огласим тази проверка, защото от това се вълнува обществото. Стана дума и за това парламентът да ни даде възможност и да огласим съпричастността на кредитните милионери към ДС, което в сега действащия закон не ни е позволено. Работим усилено по проверката на публични лица, участвали в изборите, и по лицата в образователната сфера. Сериозна проверка предстои на членовете на контролните и надзорните съвети на банките, на националните спортни организации, на олимпийския ни комитет, на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз, на БЧК", посочва Костадинов.

Над 6000 студенти са заминали да учат в Западна Европа за последната учебна година. Това отчетоха за "Монитор" от водеща посредническа фирма за образование в чужбина, позовавайки се на данни от официалните системи за прием на Англия, Дания, Швеция и др.

Бройката надвишава с около 1500 план-приема за първокурсници на Софийския университет, който тази година е 4524. Така на практика излиза,че изнасяме повече от един випуск студенти само в Западна Европа.

През последните години се увеличава броят на българските кандидат-студенти в чуждите университети с между 7% до 10%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е вярно! Не всеки втори. Всички! :)
75
12
 
36
 
! Отговори
Е как нема да крадат преди 11 години
....като това е заложено здраво в идеологията на "КОМУНИСТА"!"ЕКСПРОПРИАЦИЯТА" Е ОСНОВНАТА ДЕЙНОСТ НА ПАРТИЯТА БКП/БСП...а , раздаването на купони /"при дефицит"/ на народа ---е основната им грижа!ВСИЧКИ СА РАВНИ---НО, ХОРАТА ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА НА БКП/БСП/ЦК и ДС/....СА НАЙ-РАВНИ...!ТЕ БЯХА,.. И СА ....НАЙ-УМНИТЕ И НАЙ-ДОСТОЙНИТЕ ....ЗАТОВА И НАЙ-ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВАНИТЕ!
74
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЩе видим,о забравих вие още не сте получили индикация ! При вас процеса е бавен.
73
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 68Ще видим !
72
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ето коя партия крадеМълчи,мълчи ,че явно май нищо не знаеш.След време разочарованието ти ще бъде разрушително за крепкото ти съзнание възгледи.
71
8
 
37
 
! Отговори
Само веднаж... преди 11 години
...взех участие в "таен търг"......и загубих 100лв. , само за участието...!ВТОРИ ПЪТ --НЯМА ДА ДОПУСНА ПОДОБНА ГРЕШКА!!!НИКОГА!!!!!!!!!!!
70
8
 
33
 
! Отговори
ето коя партия краде преди 11 години
Срещу Димитър Сотиров и Иван Апостолов се очаква да бъдат повдигнати обвинения за източване на средства в особено големи размериКметът на община Куклен Димитър Сотиров и неговият заместник Иван Апостолов са задържани за едно денонощие в ареста. Това съобщи за Радио Фокус-Пловдив Галина Андреева от Окръжна прокуратура-Пловдив.Двамата са арестувани в четвъртък при съвместна акция на полицията и прокуратурата.Срещу Сотиров се води досъдебно производство от юни за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай и за длъжностни престъпления, уточни Андреева.По неофициална информация Сотиров и заместникът му са ощетили общината, като с фалшиви документи са източвали пари от бюджета. Открити са граждански договори с фантомни имена и дейности, води се разследване и за незаконна продажба на земеделски земи, съобщи националното радио.Очаква се днес наблюдаващият случая прокурор да прецени дали да се повдигнат обвинения и какви да бъдат те.Жителите на малкото градче бяха шокирани от новината, че кметът им ще пренощува в ареста. В Куклен са разделени на две по отношение на оценките си за трите мандата на Димитър Сотиров, който е подкрепен от БСП, посочва бТВ.
69
9
 
39
 
! Отговори
до 67 преди 11 години
До кой ще спре младитеПрав си,всички бягат.Мисля ,че съдбата на българия е решена от великите сили в Европа.Необясними са много ходове ,действия и мнения на високопоставени политически личности от Европейско ниво.Имай предвид ,че в европа вече има проблем с ***.Всички реват от тях и ги връщат в БГ и Румъния.Говори се ,че трябва територия за тях.Освен България няма друга такава-малък народ едва 5 милиона бъл-ри,смесено население.Румъния не може те са 29 милиона,сърбия също 19 мил.-няма друг
68
8
 
42
 
! Отговори
Открит процедур преди 11 години
Грешка....80% от търговете са нагласени! Даже процента може и да е по-висок!
67
8
 
42
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Всеки първи е нагласен !!! А при Доган ефенди стойностите достигнаха до -1
66
8
 
52
 
! Отговори
студент преди 11 години
имам ли деца наистина ще ги възпитам от малки да гледат към по-добрите страни. Всеки ден чета по новините какви идиотщини се случват в тази страна. Започнаха да изселват българи от родните им домове заради набезите на ***, вместо обратното. Кражби, рекети, монополи на олигарси които задушават дребния бизнес. Това вече няма как да се оправи, самото мислене на българския политик и бизнесмен е изкривено в това какво да направи за своя изгода
65
9
 
43
 
! Отговори
БЪЛГАРИНА Е.... преди 11 години
... С УВРЕДЕНО САМОСЪЗНАНИЕ И МОРАЛНИ УСТОИ!500г. --под властта на Султана --нищо не са пред 50г. "Комунизъм"!!!!!ДЕЦАТА НАИСТИНА ТРЯБВА ДА ОТИДАТ НАВЪН--ЗА ЗА СЕ НАУЧАТ...." КАК ЖИВЕЯТ БЕЛИТЕ ХОРА ПО СВЕТА"!НА КАКВО ЩЕ ГИ НАУЧИТЕ В БЪЛГАРИЯ:..НА РУШВЕТИ ...НА КРАЖБИ ..НА ЛЪЖИ....НА ПРОСТОТИЙ ..НА ЧАЛГА ....И НА СЕКС МРЪСОТИЙ , ПРОКЛАМИРАНИ ШИРОКО ОТ ТВ-ШОУ ПРОГРАМИТЕ....!В БЪЛГАРИЯ НЯМА "ИСТИНСКИ-УТВЪРДЕНИ" НАЦИОНАЛНИ ЦЕННОСТИ---ВСИЧКО СА ЛЪЖИ , ИЗМИСЛИЦИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИЧКИ..!
64
12
 
38
 
! Отговори
до 68 преди 11 години
Не знам за теб и за разсъжденията ти, но знам със сигурност, че следващите избори пак ГЕРБ ще ги вземе, защото вече всичко е подготвено. Всички секции са купени от ГЕРБ и победа на БСП и ДПС се отлага с още 4 години. Само казвам.
63
8
 
32
 
! Отговори
do 54 преди 11 години
E kak koj. Rimlqnite, o6te nari4atni ot ob6testwoto ***.
62
9
 
35
 
! Отговори
Компетентна преди 11 години
Има нагласени процедури по ЗОП, защото законът е несъвършен и предполага корупционни практики, а не защото чиновниците са некомпетентни и некадърни.
61
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Труд" както винаги откриват топлата вода, и продължават да я затоплят.
60
8
 
49
 
! Отговори
Отговор преди 11 години
До Въпрос?Що за глупав въпрос ! Ясно е като бял ден ,че изборите бяха нагласени.Не ви ли увират главите,че всичко бе режисирано.Сега при червения картон от Брюксел всичко си отива на мястото.Борисов ще държи на всяка цена властта до изборите.Незабравяйте ,че хара са давали пари за спечелването на изборите преди 4 години и си ги искат обратно с планираната за целта печалба.А и тези,които са на власт трябва да вземат колкото може повече,защото след това са на улицата.Ще трябват пари за адвокати.
59
8
 
48
 
! Отговори
кой ще спре младите преди 11 години
помнете ми думите,след 100 години България ще е пред "закриване". Най-добрите ни специалисти, най-умните ни деца и всичко що има амбиция се изнася навън, в началото на 90-те беше хаотично, а сега го планират от деца. Езикови гимназии, после в чужбина или влизат в университет да учат компютри, че да могат да се наложат в пак навън.Знаем, че ни лъжат 20 години ни лъжат преди това 45 пак ни лъгаха, но разликата е, 1е сега има свободна информация и че човек особено млад има възможност да си отиде
58
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Dobre. Sega edin wypros kym prokuraturata i sydiite. Sled kato DORI iznasqte statistika, koqto e resultat na prowerki I ZNAETE, 4e wseki 2-ri tyrg e nalgasen i EU-sredstwata izti4at w kasite na OPREDELENI firmi, ZA6TO NQMA SYDEBNI DELA!!! Za6to nqma osydeni, za6to nqma globeni da wyrnat parite + globa + zatwor. Za kakwo q iznasqte tazi statistika. Towa sa OFICIALNI DANNI, koito sa i DOKAZATELSTWA!!!!!! Ili sydiite i towa ne priznawat.
57
10
 
43
 
! Отговори
Въпрос? преди 11 години
През 2011-та ГЕРБ наистина ли спечелиха президентските и кметските избори?