Не е наша работа да обясняваме кои са виновни и кои не!

Няма да се месим на испанците по случая с кокаина, отсече Борисов
Обновена: 24 авг 2012 20:15 | 24 авг 2012 18:47,
267
Не е наша работа да обясняваме кои са виновни и кои не!
Не се съмняваме в обективността на испанската съдебна система, каза Борисов. Снимка: БТА

В кораб, в който се вози само 3 тона кокаин и никакви други товари е много трудно да обясняваме кои са виновни и кои не са виновни, а и това не е наша работа. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод задържаните в Испания български моряци, помолен да коментира факта, че не е била протестирана мярката им за неотклонение и опасението, че може три месеца техните роднини да не ги видят.

Борисов беше категоричен, че България няма да се меси в работата на испанското правосъдие.

“Испания е държава в Европейския съюз много преди нас и нямаме никакво съмнение в обективността на съдебната система на Испания, за да се намесваме по какъвто и да било начин”, подчерта Борисов.

Той отново посочи, че посолството ни в Испания е изцяло на разположение на близките на задържаните. Призовахме всички задържани да съдействат за съдебния процес, припомни той.

Още по темата
Всеки, който е бил на борда, трябва да отговори пред испанските съдии в случая каква му е ролята, какво е знаел, какво не е знаел и съответно пък какво е видял и не е видял", отбеляза Борисов. 

Вчера близките на арестуваните наши моряци изразиха недоволството си, че Бойко Борисов ги е обявил за виновни, без да изчака приключването на процеса в Испания.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пък обяви, че българските власти имат доказателства,  че част от екипажа на кораба "Свети Николай" е бил замесен в трафика на кокаин. Според него собственикът на кораба Дойчин Дойчев и обвиненият в трафик на тонове кокаин в Италия Евелин Банев – Брендо са се познавали отдавна.

Цветанов, който е на посещение в Мадрид, увери, че българската страна полага усилия задържаните за наркотрафик в Испания български моряци колкото се може по-скоро да се видят със свои роднини.

Премиерът Бойко Борисов инспектира днес новооткрития 17-километров участък от магистрала „Тракия" от пътния възел "Ямбол" до пътния възел край с. Зимница.

Никога у нас за толкова кратко време не са изграждани такива мащабни пътни съоръжения, каквито бяха  построени по новите участъци на автомагистрала "Тракия", коментира Борисов пред журналисти.

Той даде много висока оценка на построеното  през последните два месеца и добави, че сега от София до пътния  възел "Петолъчката" се пътува много по-бързо, по-безопасно и  по-лесно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
2
 
8
 
! Отговори
Миша Виното преди 11 години
Случаят с Гълъбин Боевски е научил Борисов, че в страни като Бразилия и Испания, нагазиш ли лука с трафик на наркотици, не можеш да се отървеш от съдебна отговорност, дори и да си бил общински съветник или бил кой бил от ГЕРБ.
184
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Не се съмнява"този *** в испанската съдебна система.Не той не се съмнява,защото той не може да мисли,а така са му наредили господарите ,на които служи.Що се отнася до испанската съдебна система,тя наистина е третата независима власт в държавата.Това не е "зависимата съдебна "българска система,която изпълнява всички тъпоумни поръчения на тези аналфабети и по този начин се дискредитира безапелационно.
183
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва наистина да си много *** и да не си даваш сметка за това какво си в очите на света,за да декларираш,че "няма да се месесиш в работата на съдебна система "на суверенна държава.Господи,как е възможно,ако наистина съществуваш, да наказваш така този бедстващ народ?Молим те,Господи,бъди човек и ни освободи от това човешко недоразумение и всички,които вървят с него,в така нареченото правителство.
182
1
 
7
 
! Отговори
чуки -римско право преди 11 години
всеки е невинен , до доказване на противното - в случая кое е противното - че караш 3 тона кока.та те не са и мулута като щангиста , значи в случая морячетата са виновни ,докато делото докаже , че са невинни . аз лично ще се радвам , и ще посрешна еърбъса на завръщане.ДАЙ БОЖЕ!
181
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ispanzite I te sa iznenadani che Bosovete sa pusnati ...sigurno iskat I sobctvenizite da razpitat v Ispania .. Mai sledite vodiat kam tiax , iznenadani ??? Ima da se iznenadvat ...Koito znae ispancki da CHETE texnite vesnizi. !!!
180
9
 
7
 
! Отговори
независим преди 11 години
затова в бсп се скараха! колко пара загубиха от този кораб, а и незнаятнакаде отива процеса
179
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полъгали са се момчетата, като са си мислили че номера "ни лук ял, ни лук мирисал" ще мине. Да, ама този номер минава само в България където законите са измислени да защитават престъпниците.
178
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той и да иска да се намеси никой няма да го слуша. Престъплението е извършрно срещу Испанската държава и те ще процедират съгласно техните закони. ББ може само да кима с глава. По същия начин никой не можеше да направи нищо за Боевски. Нито добри характеристики от приятели ще им помогнат нито нищо. Ясно е че наркотика не е техен, но по тази логика никое муле няма да лежи в затвора. Ще си го отнесат както се подобава.
177
3
 
5
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
Верно, не е наша работа.Да извикаме евреите, а? Познават терена вече...
176
4
 
10
 
! Отговори
морски преди 11 години
Б.Борисов:Виновна е тройната коалиций.
175
8
 
13
 
! Отговори
Хапсилютно преди 11 години
Разбира се, че не е наша работа.Ам'чи те да не са Гълабин Боевски... че държавата да се занимава с тях...Те си арестуваха и пуснаха на свобода "невинния" собственик на кораба, а обикновенните моряци - кучета ги яли.Сбъркана държава... още от комунизма насам.
174
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***- ТИ СИ БЪЛГАРСКИЯ ПРЕМИЕР, СЪБУДИ СЕ !
173
5
 
6
 
! Отговори
TJ преди 11 години
Абсолютно невинни са!Дано да ги върнат да ги съдят тук, та да се докаже, че коката им е била за лична употреба! :))
172
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А КОЕ Е ВАША РАБОТА, *** С ПРОСТАЦИТЕ ? ТИ СИ БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР- ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО МОРЯЦИТЕ СА НЕВИННИ, РАЗБРА ЛИ ?
171
7
 
16
 
! Отговори
чуки преди 11 години
Правителственият самолет "Еърбъс" да докара морячетата , те роднините казаха , че са невинни! испаците да си се оправят , кой ги кара до ловят кока в международни води ! така де , с какво право!
170
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ ***,ТИ РЕШИ СЛУЧАЯ ОТ "САРАФОВО" АМА В ТОЗИ С КОКАИНА НЯМА ДАСЕ МЕСИШ.КОЙ ТЕ БРЪСНЕ ТЕБ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ БЕ СМРАДЛЬО?
169
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕТО МУ МИНИСТРИТЕ НА ***.ДЕБЕЛАТА КОМУНИСТКА ЛИЛЯНА ГО ГЛЕДА СЪС ЗАХЛАС.ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА ТОВА Е ГЕТО.
168
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кораб тъпкан с кока и без никакъв друг товар и какво,ше се правят на ни лук яли ни лук мирисали,бах ти наглите
167
2
 
4
 
! Отговори
АнтиКУК преди 11 години
Г-н Кук , явно не сте живяли в комунисическо общество.Иначе щяхте да знаете , че точно там възмутени граждани и даже цели колективи призоваваха Партията /разбирай ***/ да се намеси , когато някой кривнеше от правия път .Така без да знаеш ти по душа си си КОМУНИСТ, но добре че не си живял в онова време , защото тогавашният "***" доста биеше за разлика от сегашния.
166
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За първи път да чуя , че има нещо, което не е работа на бат Бойко.Обикновоне е похлупак за всяко гърне.