Не е наша работа да обясняваме кои са виновни и кои не!

Няма да се месим на испанците по случая с кокаина, отсече Борисов
Обновена: 24 авг 2012 20:15 | 24 авг 2012 18:47,
267
Не е наша работа да обясняваме кои са виновни и кои не!
Не се съмняваме в обективността на испанската съдебна система, каза Борисов. Снимка: БТА

В кораб, в който се вози само 3 тона кокаин и никакви други товари е много трудно да обясняваме кои са виновни и кои не са виновни, а и това не е наша работа. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод задържаните в Испания български моряци, помолен да коментира факта, че не е била протестирана мярката им за неотклонение и опасението, че може три месеца техните роднини да не ги видят.

Борисов беше категоричен, че България няма да се меси в работата на испанското правосъдие.

“Испания е държава в Европейския съюз много преди нас и нямаме никакво съмнение в обективността на съдебната система на Испания, за да се намесваме по какъвто и да било начин”, подчерта Борисов.

Той отново посочи, че посолството ни в Испания е изцяло на разположение на близките на задържаните. Призовахме всички задържани да съдействат за съдебния процес, припомни той.

Още по темата
Всеки, който е бил на борда, трябва да отговори пред испанските съдии в случая каква му е ролята, какво е знаел, какво не е знаел и съответно пък какво е видял и не е видял", отбеляза Борисов. 

Вчера близките на арестуваните наши моряци изразиха недоволството си, че Бойко Борисов ги е обявил за виновни, без да изчака приключването на процеса в Испания.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пък обяви, че българските власти имат доказателства,  че част от екипажа на кораба "Свети Николай" е бил замесен в трафика на кокаин. Според него собственикът на кораба Дойчин Дойчев и обвиненият в трафик на тонове кокаин в Италия Евелин Банев – Брендо са се познавали отдавна.

Цветанов, който е на посещение в Мадрид, увери, че българската страна полага усилия задържаните за наркотрафик в Испания български моряци колкото се може по-скоро да се видят със свои роднини.

Премиерът Бойко Борисов инспектира днес новооткрития 17-километров участък от магистрала „Тракия" от пътния възел "Ямбол" до пътния възел край с. Зимница.

Никога у нас за толкова кратко време не са изграждани такива мащабни пътни съоръжения, каквито бяха  построени по новите участъци на автомагистрала "Тракия", коментира Борисов пред журналисти.

Той даде много висока оценка на построеното  през последните два месеца и добави, че сега от София до пътния  възел "Петолъчката" се пътува много по-бързо, по-безопасно и  по-лесно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
1
 
19
 
! Отговори
АКУ преди 11 години
Ако не знаете да кажем.По доклада на бившия американски посланик SIMO казва:Бойко Борисов е главатар на мафията в България.
144
3
 
8
 
! Отговори
ха..ха..ха..ааа преди 11 години
Явно все още имо хора на който главата им е пълна с пепел.
143
2
 
18
 
! Отговори
Станчето преди 11 години
Уважаеми Настрадин.Не сте прав.Боко се интересува от следното:Да строи магистрали от пепел и да *** милиарди евро от тях.
142
1
 
18
 
! Отговори
Настрадин Ходжа преди 11 години
Кое ти е работа?Не те интересува безработицата,децата,българите зад граница,доходите от пенсии и работа,не те интересува престъпността затова ТИ НЕ СИ НЕОБХОДИМ НА БЪЛГАРИЯ.БЯГАЙ ПРИ ЦВЕТЕЛИНА И SIMO в Америката.
141
0
 
13
 
! Отговори
Волф преди 11 години
Кой ли пък ще му даде да се меси в испанското парвосъдие- та той пък не искал.....
140
9
 
2
 
! Отговори
амончо преди 11 години
Само едно е лошо че,хванаха дрогата на другарите болни от СПИН.А при тях нуждата от пари е крещяща!Все пак идат избори,а гласове се купуват с пари та дори и пет лева да са.
139
1
 
3
 
! Отговори
ffd преди 11 години
da gniqt v zatvora sichkite tova zaslujavat pone 20 godini
138
0
 
17
 
! Отговори
ДО 166 преди 11 години
АБЕ ПИЧ Я МИ ОБЯСНИ КАКВО ТОЧНО Е ХВАНАЛ ВАШ БОЙКО- ЧЕ НЕ ДОУМЯВАМ. ИЛИ И ТИ СЛЯПО ВЯРВАШ ЧЕ ТЕ И ЦЕЦО ЗА РАЗБИЛИ СВЕТОВНИЯ ТРАФИК НА КОКАНИН.ЯЖ АСФАЛТ И ЧАКАЙ ЗИМАТА.
137
4
 
0
 
! Отговори
nbg преди 11 години
MAI MNOGO TARIKATI IM SE PODPALI 4ERGATA I MISLIAT 4E POIKO E POJERNIKAR I 6TE GASI OGANIA AMA MAI SA IZGORELI VE4E ZA KOETO I PRITISNENIETO IM E OBIASNIMO NOOOOOOOOOO,,,,BASTA,,
136
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лаже, това момче се влошава с всеки изминал ден! " Борисов беше категоричен, че България няма да се меси в работата на испанското правосъдие" Кой бе ще те пусне теб да им се месиш. Боже прибери си го този шмешник, той се мъчи, мъчи и нас
135
0
 
3
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Откога влиза в сила това? Щото до тук все вие казвахте кой е крив и кой е прав. Кой е виновен и кой не...
134
3
 
14
 
! Отговори
Е ИСТИНА преди 11 години
С ТОЗИ КОМЕНТАР НА БОРИСОВ Е МНОГО БЛИЗО ДО УМА ВРЪЗКАТА НА УПРАВЛЯВАЩАТА ВЪРХУШКА С ДРОГАТА. ВЪВ ВСЕКИ ДРУГ СЛУЧАЙ СЕ МЕСЯТ,А СЕГА ДЕКЛАРИРАТ,ЧЕ НЕ СЕ МЕСЯТ.И СЕГА ПАК СЕ МЕСЯТ КАТО ПОСОЧВАТ,ЧЕ МОРЯЦИТЕ СА ВИНОВНИ.ТОВА КАКВО Е .ЧИИ *** СЕ КРИЯТ ЗАД МОРЯЦИТЕ.И КАК ТАКА СА ВИНОВНИ,КОГАТО НИТО ИМА ПРОЦЕС,НИТО СА ОСЪДЕНИ,НИТО ИМА ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА.ТОЛКОВА ОТКРОВЕНО И БЕЗСРАМНО *** ЧОВЕК УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ.А ЦВЕТИК Е УЧУДЕН.ТАКЪВ ТЕАТЪР НИ СПРЕТВАТ ЗА СМАЧКВАНЕ НА СЛУЧАЯ,ЧЕ НЕ
133
0
 
22
 
! Отговори
втора употреба преди 11 години
ЕТ "герб" спешно търси мозъчни протези. Може и втора употреба. Може и с изтекъл срок за годност. Може и с малки дефекти.
132
1
 
21
 
! Отговори
Какви чудеса преди 11 години
Какви чудеса прави другарят Борисов! До вчера столицата на Сирия беше Дамаск. По разпореждане на пожарникаря, обаче, столицата на Сирия вече е преместена в Бейрут!
131
1
 
18
 
! Отговори
Асфалт Паша преди 11 години
Успехите на българския премиер в строежа на магистрали не останаха незабелязани от световната спортна общност. Бойко Борисов бе поканен да асфалтира трасето за рали "ПАРИЖ - Дакар"
130
2
 
6
 
! Отговори
ани преди 11 години
Да се надяваме на справедлив процес, все пак Испания не е Либия. Някои от моряците е възможно и да не са знаели какво има на кораба. Б.Б. какво може да направи?
129
3
 
16
 
! Отговори
ДО СТРАНДЖАТА преди 11 години
Журналист към Бойко Борисов:- Г-н премиер, научихте ли вече коя е столицата на Сирия?- За необразован ли ме мислите?! - троснал се Борисов. - Знам дори коя е столицата на Луната
128
3
 
10
 
! Отговори
ники преди 11 години
Бойко нямал да се меси в Испанското правосъдие .Докога ще ни правите на луди, мазни журналисти .Кой изобщо обръща внимание на такъв *** ЧОВЕЧЕЦ в Европа . Много сме смешни
127
1
 
21
 
! Отговори
ДО СТРАНДЖАТА преди 11 години
На улицата:- Тате, тате, днес в училище казах пред всички, че Бойко Борисов е мафиот и че всичко е пълен театър.- Махни се от мен, непознато момченце!!!
126
2
 
13
 
! Отговори
Нема да се месиме преди 11 години
Нема да се месиме на испанците по случая с кокаина, отсече другарят Борисов, ние си имаме наш кокаин!