Не е наша работа да обясняваме кои са виновни и кои не!

Няма да се месим на испанците по случая с кокаина, отсече Борисов
Обновена: 24 авг 2012 20:15 | 24 авг 2012 18:47,
267
Не е наша работа да обясняваме кои са виновни и кои не!
Не се съмняваме в обективността на испанската съдебна система, каза Борисов. Снимка: БТА

В кораб, в който се вози само 3 тона кокаин и никакви други товари е много трудно да обясняваме кои са виновни и кои не са виновни, а и това не е наша работа. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод задържаните в Испания български моряци, помолен да коментира факта, че не е била протестирана мярката им за неотклонение и опасението, че може три месеца техните роднини да не ги видят.

Борисов беше категоричен, че България няма да се меси в работата на испанското правосъдие.

“Испания е държава в Европейския съюз много преди нас и нямаме никакво съмнение в обективността на съдебната система на Испания, за да се намесваме по какъвто и да било начин”, подчерта Борисов.

Той отново посочи, че посолството ни в Испания е изцяло на разположение на близките на задържаните. Призовахме всички задържани да съдействат за съдебния процес, припомни той.

Още по темата
Всеки, който е бил на борда, трябва да отговори пред испанските съдии в случая каква му е ролята, какво е знаел, какво не е знаел и съответно пък какво е видял и не е видял", отбеляза Борисов. 

Вчера близките на арестуваните наши моряци изразиха недоволството си, че Бойко Борисов ги е обявил за виновни, без да изчака приключването на процеса в Испания.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пък обяви, че българските власти имат доказателства,  че част от екипажа на кораба "Свети Николай" е бил замесен в трафика на кокаин. Според него собственикът на кораба Дойчин Дойчев и обвиненият в трафик на тонове кокаин в Италия Евелин Банев – Брендо са се познавали отдавна.

Цветанов, който е на посещение в Мадрид, увери, че българската страна полага усилия задържаните за наркотрафик в Испания български моряци колкото се може по-скоро да се видят със свои роднини.

Премиерът Бойко Борисов инспектира днес новооткрития 17-километров участък от магистрала „Тракия" от пътния възел "Ямбол" до пътния възел край с. Зимница.

Никога у нас за толкова кратко време не са изграждани такива мащабни пътни съоръжения, каквито бяха  построени по новите участъци на автомагистрала "Тракия", коментира Борисов пред журналисти.

Той даде много висока оценка на построеното  през последните два месеца и добави, че сега от София до пътния  възел "Петолъчката" се пътува много по-бързо, по-безопасно и  по-лесно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупчо - какви служби! Нали и атентата и дрогата са организирани от тези които ги ръководят! На кой да дадат информацията! И там има имни хора - не са самоубийци!
164
3
 
13
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 11 години
Бойко - да се признаем!Верно - загубихме много пари! И сгрешихме - не може да сме знаели и да сме ги следили, пък българската прокуратура да няма едно доказателство, съда който ние с теб назначихме, да задържи онези двамата! И пак сгрешихме - ние сме първата държава в света, която предава свои граждани на чужд съд, за нещо което ние двамата с теб организирахме! Добре, че нашият народ е много *** и журналистиката е толкова подкупна, че пак ще ни се размине! *** народ - прости управници!
163
4
 
5
 
! Отговори
Соня преди 11 години
Не им е виновен ББ. Има правило-"АКО ИГРАЕШ И ЗАГУБИШ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИШ".
162
11
 
4
 
! Отговори
кук преди 11 години
Мисля че *** трябва да се намеси по долу....не може три прасета да постват 100 коментара и да плюят. ..по всяка една статия свързана с ББ. Не че са за хвалене много но са по-добрата алтернатива. Май прекалено много са мазохистите в тая държава комунизъм, социализъм 80 г.и още им се връзват хората ама то на мързеливия като му предложиш безплатен обяд и майка си ще продаде. Не го интересува, че му хвърлят остатъка от вечерята а пък ако може да си крадне и пиенето лелелеле ще гласува и с две
161
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
боко цака конкуренцията
160
0
 
7
 
! Отговори
М преди 11 години
Нарко-Босовете се знаят , и за тях винаги няма доказателста . Това значи че след малко затишие щте внасят пак наркотици . Така е с картелите в Мексико , Изтрепват се , но Босовете не могат да ги осъдят , няма доказателства ???
159
0
 
9
 
! Отговори
М преди 11 години
Това са неутрални води , е те не бранят Българските , не им пука . Бях в БГ , когато Чух Дянков да казва / по повод претенциите на Румъния за 17 км/. Че 17 км не са много . Кой си ти бе момче да кажеш това, и 1км не се дава, Те ни далжат Добруджа. А на Южна България каквото ще сервират един ден , така саСе втурнали за власт всички че шпионажа открито им бие шамари и са се настанили по всички министерства????
158
2
 
9
 
! Отговори
ДО БОЙКО преди 11 години
АМА НА ТЕБЕ ИЗОБЩО КАКВА ТИ Е РАБОТАТА- ДА ЛИЖЕШ АМЕРИКАНСКИ ***, ЗАЩОТО СА ТЕ ХВАНАЛИ ЗА ТОПКИТЕ ЛИ ?
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Танас Па чуди се дека да тури наденицата на масажисто. Че си я завре у га..о, мислим.
156
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За 177 е...
155
2
 
4
 
! Отговори
ДО 182 преди 11 години
Е, НАЛИ И АЗ ТОВА КАЗВАМ, ЧЕ БОЙКО АБДИКИРА ОТ ОТГОВОРНОСТ, КОЯТО НОСИ ПО ПРЕЗУПЦИЯ ? КЪДЕ Е ПРОТИВОРЕЧИЕТО ? ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО, ТОГАВА НАПАДАЙ !
154
1
 
4
 
! Отговори
до "до 176" преди 11 години
момче не си на ясно с тези неща е видно, ИМА значение в какви води си, щото "открито море" или "международни води" не са в територията на дадена държава. Гражданската и Наказателната отговорност са в юрисдикциятя на държавата, под чийто флаг плава кораба. Това се нарича Закон.Civil and Criminal JurisdictionSubpart 3(D)Article 3.19 Flag State Jurisdiction[State] shall have jurisdiction, both civil and criminal, over a vessel flying [State's] flag, wherever the vessel is located.
153
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като го чух по новините щях да падна, как да не наша работа, че на българска територия наши граждани са хванати с тонове хероин??? Най -малкото което трябва да направят е да пратят или наемат 1-2 юристи да наблюдават делото.
152
2
 
5
 
! Отговори
до 177 преди 11 години
ИМА НЕЩО МНОГО ГНИЛО В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ- ЗАЩО НЕ ИЗЧАКАХА ДА ВИДЯТ КОЙ ЩЕ ПОЛУЧИ ПРАТКАТА- ТАКОВА БЪРЗАНЕ Е АДСКИ ПОДОЗРИТЕЛНО, И АКО БОЙКО Е ИМАЛ ИНФОРМАЦИЯ ОТ 2 МЕСЕЦА, КАКТО КАЗВА, ЗНАЧИ ЗНАЕ КОЙ Е - ЗАЩО НЕ КАЖЕ ?
151
1
 
6
 
! Отговори
ДО 177 преди 11 години
ДА, САМО ЧЕ НАШИЯТ КОРАБ Е АРЕСТУВАН В МЕЖДУНАРОДНИ ВОДИ!!!!!!!!!!!!!!!
150
6
 
2
 
! Отговори
до 176 преди 11 години
момче не си на ясно с тези неща е видно, няма значние в какви води си, щом си в територията на дадена държава и си уличен точка. Това се нарича Европол !
149
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ЗАЩО СЕ НАПЪВА ТОЛКОВА ? СЕГА ДАВА ЗАДЕН. ТИ СИ БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР- КОРАБЪТ Е АРЕСТУВАН В МЕЖДУНАРОДНИ ВОДИ- НИКОЙ, ДОРИ И ПИРАТИТЕ, НЯМАТ ПРАВО ДА АРЕСТУВАТ КОРАБ, КОЙТО ПРЕДСТВАЛЯВА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ. СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ И БОЙКО УУУУУУУУУУУУУУУУ
148
1
 
3
 
! Отговори
Мичурин, академик преди 11 години
Ако кръстосам тези двамата, тиквите ще растат на талпи.
147
1
 
10
 
! Отговори
Тикво преди 11 години
Най-добре си признай сега. Както с Мишо Бирата затрихте човека и след една година ами да имали нещо такова. Ще жертвате целия екипаж да гние в испански затвор, но вие да излезете чисти
146
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ееееееех, Боко! Сега освен сърбите и колумбийците ще ти вдигнат мерника! Сега вече шанса да те гръмнат стана огромен! За радост на целият народ де! А да идва този ден по-бързо, че този страхлив народ поне малко да живне!