Ако България продължава да е същата, бягайте в чужбина!

13-годишният Георги, който взриви интернет с есето си, пред Dnes.bg
Обновена: 11 окт 2012 11:17 | 10 окт 2012 17:02, Екип на Dnes.bg
1061

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1061
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
748
2
 
14
 
! Отговори
New Zealand преди 11 години
Но се радвам за всеки който дойде тук от бг. Много е интересно да наблюдаваш как му се променя физиономията от месец на месец. Като се запознаеш с него малко след идването му - той си е начумерен и угрижен. След месец-друг - почва да се поусмихва и шегички пуска, след година-две - вече е друг човек - като новороден, без простотии в главата, светъл поглед, изправена глава, абе орел с една дума.
747
0
 
8
 
! Отговори
СЪДИЯ ДРЕД преди 11 години
До до съдия дредНЕ СМЕ НА ПАРТИЙНО СЪБРАНИЕ НА ГРОБ СКЪПА - НЯМА ГО БОЙКО ДА ТЕ ПОТУПА ПО РАМОТО ЗА ИЗЯВЕНАТА ПРОСТОТИЯ!!!
746
0
 
24
 
! Отговори
emigrant преди 11 години
Хора , Господ Ви е създал и поставил на Земята , да изживеете живота си по най-достойния начин ! Не ГО дарявайте на никого , той е само ваш ! Не позволявайте никой да ви унижава и да се гаври с Вас ! Отидете да живеете там където ви уважават и приемат , свят широк ! Живота на Земята е много къс . не забравяте това !
745
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до съдия дредООООООООООООООООО АМА ТИ МОЖЕШ И ДА ЧЕТЕШ ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
744
8
 
26
 
! Отговори
@Garo преди 11 години
Бягайте от тази мизерна дупка наречена "България"!!!!!!!!!!!!!
743
1
 
1
 
! Отговори
до съдия дред преди 11 години
раЗкази може би пишеш..ама расказ аз не съм чела
742
5
 
2
 
! Отговори
СЪДИЯ ДРЕД преди 11 години
До лимонадТОВА,ЧЕ ТИ СИ ТЪПО *** НА КРАВАРКА И ОВЧАР НЕ ЗНАЧИ,ЧЕ ВСИЧКИ СА ТАКИВА БЕ *** !!!ЛИЧНО АЗ ПИША СТИХОТВОРЕНИЯ И РАСКАЗИ ОТ 10 ГОДИШЕН И ТОВА НЕ МИ Е ПРОФЕСИЯТА!!!ПРОСТО ДАР БОЖИ - ИЛИ ГО ИМАШ ИЛИ НЕ, А И ГЕНИТЕ СИ КАЗВАТ ДУМАТА !!!ТАКА, ЧЕ ЧЕТИ ВНИКВАЙ В ТОВА КОЕТО ИСКАТ ДА ТИ КАЖАТ, АКО ИМАШ АКЪЛА ЗА ТОВА РАЗБИРА СЕ И С КАКВОТО МОЖЕШ ПОМАГАЙ, А НЕ ПРЕЧИ!!!
741
1
 
12
 
! Отговори
Прав си Жоро преди 11 години
С една средна годишна заплата от 62 400 евро всеки работещ австриец може да си купи в София жилище с площ около 85 квадрата. В същото време при средна годишна заплата у нас от 9048 лева нашенец може да се сдобие с 6 квадратни метра. Малко по-високи са възможностите на други граждани на страни от ЕС като поляци и естонци. При цени на апартаментите в българската столица от около 730 евро за квадрат (по данни на НСИ) те със средното си годишно възнаграждение от около 11 700 могат да купят едва по 16 квадрата. Гърците могат да вземат малка гарсониера от 35 квадрата в София срещу своята годишна средна заплата от 25 680 евро, сочи още статистиката. С най-големи шансове да се уредят с нормален апартамент в София са гражданите на страните от Бенелюкс. Белгиец, ако спести цялата си средна годишна заплата от 58 460 евро, безпроблемно би придобил жилище от около 80 квадрата в столицата ни. Почти същата площ ще може да си купи и жител на Холандия, получаващ около 59 100 евро годишно. От хората от обединена Европа най-голям имот - от 87 кв. м, имат възможност да си купят поданиците на Великото херцогство Люксембург, получаващи средно по 63 860 евро за 12 месеца работа. В класацията най-зле са съседите ни румънци. С тяхното средно годишно възнаграждение от 6280 евро те могат да си купят в София едва 8,6 кв.м жилище. С други думи, биха им трябвали поне 4 години, за да могат да придобият малка гарсониера, и то при положение че цените на жилищата в столицата ни останат стабилни и не започнат да се качват. От останалите бивши соцстрани най-големи шансове да си купят цяло жилище в София със средната си заплата имат чехите. С получаваните от тях 19 600 евро на година те ще имат шанса да си вземат нормална боксониера от около 27 квадрата. В Унгария средната годишна заплата е 15 800 евро и с тези пари маджарите биха си купили в София малка боксониера от 22 квадрата. С по-големи покупателни възможности са словенците, които със своите 27 750 евро могат да инвестират в 38 квадрата жилищна площ в българската столица. Британците, които преди кризата бяха луднали по родните ваканционни имоти, вземат средна годишна заплата от 56 050 евро. С тези пари поданиците на кралицата имат възможност да си купят в София тристаен апартамент с площ около 77 квадрата. Със средното си годишно възнаграждение нормален апартамент от поне 70 квадрата биха успели да си купят в столицата ни още германците, ирландците, французите и шведите.
740
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако избягате в чужбина не се чудете защо България продължава да е същата.
739
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На детето каквото му е на сърцето. От луд и пиян научаваш истината .
738
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Планът Ран-Ът действа!
737
4
 
2
 
! Отговори
. преди 11 години
мисля , че са много относителни нещата , всичко се отнася изключително до въпросния човек , виждаме всички Владиту , синът на Данаилов , като е живял в ЮЕС на какво интелектуално състояние е стигнал ....
736
5
 
28
 
! Отговори
New Zealand преди 11 години
Поздрави от далеко! Скъпи сънародници - като ви изчетох коментарите реших, че по-голямата част сте съвсем изперкали. PS: не ми липсвате, никак.
735
1
 
10
 
! Отговори
до 898 преди 11 години
Може да го напише, естествено, не чуваш ли как се изразява това дете, като възрастен. Жалко за него от друга страна, който трупа много знания, трупа печал.
734
1
 
4
 
! Отговори
лимонад преди 11 години
До Не сме народ точно това казвам и аз - има много истини погледнати от една и съща гледна точка - около средностатистическия българин. вижда се завист в първата част, в втората се правим на жертва , а в 3тата се търси съжаление. просто все неща които не могат да се осъзнаят до 13 годишна възраст. явно учителите оценятат само труда на родителите, по друг начин не си го обяснявам. на бас че и учителката по литература на това дете ще и е трудно да напише нещо погледнато от толкоз страни.
733
13
 
4
 
! Отговори
лимонад преди 11 години
това трябва да си *** да мислиш че някой на 13 години може да го напише. може и да го е започнал, но със сигурност някой след него го е барнал.... просто на места си се вижда че е писано от възрастен човек. не знам защо на учителите все им се иска да видят нещо написано от друг за да го оценят а не оценят разсъжденията на децата, дори и да не съответстват на "написаното в буквара" от някой живял преди 100 години поне.
732
2
 
35
 
! Отговори
Не сме народ преди 11 години
Какви хора сме когато има хора да плюят по 13 г дете и само заради факта , че е казал истината ???не сме народ наистина и *** не сме вече
731
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май не е Квази, а Свазиленд. Иначе робското ни търпение е пословично. Слагам и себе си в това число. Затова приветствам пътуванията на младите хора по света. Ще се отърват от робската си психика и ще придобият нормално самочувствие. Пък ако се върнат един ден, ще изградят тук нормална държава. За едно беше прав Бойко - материала тук е лош. Затова сме на тоя хал.
730
5
 
3
 
! Отговори
emigrant преди 11 години
SAMO DA VI KAZA UMNICI OSTANALI V BG CIGANIA ....MNOGO E KOFTI V EVROPA NE SI I POMISLIATE DA IDVATE ,OSTANETE SI SAS ZDRAVE ......
729
0
 
23
 
! Отговори
ени преди 11 години
От ден на ден ставаме все по-жалки като народ.Не мога още да реша кой е по-жалък - тези които ни управляват или ние , които ги търпим. На първо място сме в света с рекорд- намаляваме с 9 души на час. зад нас е Квазиленд - 50% от тях са болни от СПИН.Какво още трябва да стане за да ги изметем всичките гадове от жълтите павета!!!!!