Тримата роми искали да станат известни със скандалната снимка

Учениците ходели редовно на училище и имали добро поведение
Обновена: 22 окт 2012 14:45 | 22 окт 2012 12:19,
519
Тримата роми искали да станат известни със скандалната снимка
Скандалната снимка, която взриви интернет. Снимка: Facebook

Тримата ученици от Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич, които се изгавриха с портрети на велики българи, не са имали противообществени прояви – нито в училище, нито извън него. Единствената им цел била със скандалната фотография да станат известни.

Това съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Добрич Петър Петров, цитиран от „Фокус“.

Тримата роми, които са в 11 клас,  взривиха интернет със снимка, на която позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I. Вчера Севдин Валентинов от с. Крушари се извини на „цялата България“. Другите две момчета са от Добрич.

Според специалистите децата са много уплашени и притеснени от случилото се.

След разговори с двама от тях е станало ясно, че те са успели да влязат в учебен кабинет, който е бил в ремонт. Там са открили свалени от стената потретите на бележити българи и са направили непристойната снимка.

Това е станало в петък следобед. Снимката е била направена с мобилния телефон на момчето от Крушари, което днес не се е явило на училище, не е участвало и вчера в разговорите в Детска педагогическа стая.

Тримата тийнейджъри са имали сравнително добър успех в училище – около 4,50. Също така момчетата редовно са посещавали и часовете.

Още по темата
„Няма сведения за организирана провокация или нещо планирано, като единствен мотив за постъпката момчетата са посочили желанието за известност, да направят впечатление и да изпъкнат“, подчерта Петър Петров и допълни, че двамата от тях твърдят, че не са знаели, че снимката ще бъде качена в интернет.

 Днес в гимназията ще се проведе Педагогически съвет, на който ще бъдат изслушани родители и ученици. В късния следобед ще стане ясно какви наказания ще бъдат наложени на учениците. 

Учителите в гимназията са безкрайно обидени от постъпката на момчетата, отбеляза началникът на РИО.

Той предаде извинение от името на директора на училището до всички българи заради случилото се.

Вероятно заради страх от напрежение само около една трета от учениците тази сутрин влязоха в класните стаи. Около сградата на гимназията има полицейска охрана, допълни началникът на инспектората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още по темата: Добричромипортрети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
0
 
13
 
! Отговори
замислен преди 11 години
Хъ мног ми е интересно що ромчетата не се изгавриха с някоя картинка на Мохамед или с Корана? Какво ли щеше да последва?
337
1
 
15
 
! Отговори
ХА, ХА преди 11 години
АМИ ОБЕСЕТЕ ГИ КАКТО СЕ БЕСЯТ ИЗВЕСТНИТЕ
336
0
 
6
 
! Отговори
ДалайМама преди 11 години
"Тримата роми искали да станат известни със скандалната снимка"E станахте известни. Сега по-добре ли ви е???!!!:)
335
0
 
2
 
! Отговори
ние-от 4-ти километъ преди 11 години
Началото на текста при 431 е изтрит,а той гласи:АЛООО,СКИНАРИТЕ,ХА РЕШЕТЕ........
334
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хелзинкския комитет няма ли да се произнесе по въпроса?
333
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е *** благодарност към България и българското училище, които са се заели да им дадат образование, за да могат да станат нормални хора и да работят вместо да крадат.
332
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И как така хем са искали да станат известни, хем не знаели, че снимката ще бъде качена в интернет? Може би са очаквали да ги дават по телевизията.
331
1
 
12
 
! Отговори
Варшавски преди 11 години
Едно време водех новобранската подготовка на такива ***, дето после им скъсваха г~a от работа в KEЧ-а. Ех , защо не са ми в ротичката сега тия тримцата.
330
0
 
11
 
! Отговори
ние-от 4-ти километъ преди 11 години
Ха-решете проблема така,че който не уважава българските светини,да се научи като минава край тях-да пълзи!!!
329
0
 
14
 
! Отговори
Гацо преди 11 години
Защо няма реакция на държавата ? Докога разни емисари ще турчеят *** ? ДАНС за какво взимат заплата ? Защо предлагат Борис Велчев за съдия при положение че за пет пари работа не върши ? А може би Ц. Цветанов е договарял с Ердоган в Турция предаването на България вече махафски вилает ли сме ? Защо няма подадени оставки ? Трябват радикални мерки срещу безразборната раждаемост в маргиналните общества у нас .Тия на съд и в затвора
328
0
 
5
 
! Отговори
До 415 (Besen) преди 11 години
Ти май нещо си се увлякъл по случая с Катуница, та си тръгнал чак да ми цитираш НК. Запомни едно уважаеми - нищо няма да им направят на ***, просто ще изчакат да се успокои обстановката, да се забрави за случилото се и толкоз!
327
0
 
11
 
! Отговори
Beni преди 11 години
Каква е тази гимназия дето слабо владеещи български език я завършват ? Ако министъра на образованието не уволни всичките и не им спретне по едно дело веднага да си подаде оставката . Трябва спешен закон в който да се казва че ако нямаш основно образование нямаш право да правиш повече от едно дете . Стига сме хранили разни пиявици които на всичкото отгоре се пишат и турци сега .
326
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
севдин и али са с турски имена
325
3
 
6
 
! Отговори
anonymous-bulgaria преди 11 години
Севдин - родом от Хисар, живее в Добрич, 11 А клас в ПГ по Авто-транспорт;Али - живее в Добрич, учи в ПГ по Авто-транспорт,също в 11 А клас със СевдинТелефона на Али изгаврил се с Българските герои!0893 847 528
324
1
 
18
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!! преди 11 години
Ето това е бъдещето на България! Давайте им още помощи да се въдят като марокански скакалци! А след време, когато станат и мнозинство, спокойно може да прекръстят тази географска територия на Мангалия!
323
0
 
4
 
! Отговори
breneke преди 11 години
*** и *** дърпат цивилизацията назад.*** е проблем и за ЕС.Толерантността я измислиха заради Хитлер,а сега политиците не смеят да вземат някакво решение за да не ги обвинят в нацизъм.Господа политици.Не разбрахте ли,че това е друг етнос,с друг чип в главата,който за толкова години не можа да се препрограмира и пречи и на тях и на нас.Намерете им една територия,направете им държава,където със сигурност ще се чувстват по добре и по-щастливи.Нашите правила ги стресират...
322
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А какво ще кажете за ФК Левски ??? Това име трябва да се смени, както и Ботев. Не може група пияни хулигани да носят фанелки на апостолите и да чупят навред... П.С. Говедата да мълчат
321
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей всеки се оплаква само " в каква държава живеем" и какво правим по въпроса??? Всеки си наляга парцалките и се свил в черупката си.... Учителите протестират тук във форума ги плюят, протести с/у високите цени на горивата тук пак се плюе.... И за всичко останало еми в каква държава да сме като сме само хейтъри???
320
0
 
7
 
! Отговори
Наказанието преди 11 години
на тези , които се погавриха с националните ни кумири да бъде:Да препишат / защото не съм сигурна дали могат да наизустят / АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ поне 100 пъти.Да се изпитат, ако не са подготвени, да се подготвят, с материала по история от до 11 клас, пред цялото училище.
319
0
 
19
 
! Отговори
хммм преди 11 години
Може да прозвучи парадоксално, но аз лично много се радвам на подобни новини, защото:мислил съм много за ***, стигнал съм до извода, че са без-надежден случай. Това е най-големият проблем за България, проблем от фундаментално значение. С подобни постъпки те консолидират българите, интеграцията е невъзможна, нужно е на всички нива да бъдат сегрегирани. Например аз престанах да им давам милостиня, грях не грях, *** и пред мен да умира, една стотинка няма да му дам. Най-важното е, да няма