Тримата роми искали да станат известни със скандалната снимка

Учениците ходели редовно на училище и имали добро поведение
Обновена: 22 окт 2012 14:45 | 22 окт 2012 12:19,
519
Тримата роми искали да станат известни със скандалната снимка
Скандалната снимка, която взриви интернет. Снимка: Facebook

Тримата ученици от Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич, които се изгавриха с портрети на велики българи, не са имали противообществени прояви – нито в училище, нито извън него. Единствената им цел била със скандалната фотография да станат известни.

Това съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Добрич Петър Петров, цитиран от „Фокус“.

Тримата роми, които са в 11 клас,  взривиха интернет със снимка, на която позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I. Вчера Севдин Валентинов от с. Крушари се извини на „цялата България“. Другите две момчета са от Добрич.

Според специалистите децата са много уплашени и притеснени от случилото се.

След разговори с двама от тях е станало ясно, че те са успели да влязат в учебен кабинет, който е бил в ремонт. Там са открили свалени от стената потретите на бележити българи и са направили непристойната снимка.

Това е станало в петък следобед. Снимката е била направена с мобилния телефон на момчето от Крушари, което днес не се е явило на училище, не е участвало и вчера в разговорите в Детска педагогическа стая.

Тримата тийнейджъри са имали сравнително добър успех в училище – около 4,50. Също така момчетата редовно са посещавали и часовете.

Още по темата
„Няма сведения за организирана провокация или нещо планирано, като единствен мотив за постъпката момчетата са посочили желанието за известност, да направят впечатление и да изпъкнат“, подчерта Петър Петров и допълни, че двамата от тях твърдят, че не са знаели, че снимката ще бъде качена в интернет.

 Днес в гимназията ще се проведе Педагогически съвет, на който ще бъдат изслушани родители и ученици. В късния следобед ще стане ясно какви наказания ще бъдат наложени на учениците. 

Учителите в гимназията са безкрайно обидени от постъпката на момчетата, отбеляза началникът на РИО.

Той предаде извинение от името на директора на училището до всички българи заради случилото се.

Вероятно заради страх от напрежение само около една трета от учениците тази сутрин влязоха в класните стаи. Около сградата на гимназията има полицейска охрана, допълни началникът на инспектората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още по темата: Добричромипортрети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
0
 
4
 
! Отговори
AZ преди 11 години
VCHERA CHETOH,CHE *** KAZALI,CHE NEZNAQT KOI SA LICATA OT PORTRETITE!!!!!!!!!!!!!!DNES *** KAZVAT,CHE S TAZI IM SNIMKA ISKALI DA STANAT IZVESTNI!KAK BE MAMKA VI *** ISKATE DA STANETE IZVESTNI S NESHTO,KOETO KAZVATE,CHE NEZNAETE KAKVO E!?*** LAJI..........GROZNI I PLOSKI!
317
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 378. Я микажи на Мишо шамара и компания какво му направиха и какво трябва да му направят??? ( не че ги защитавам) Същите форумни глупци го подкрепяха.... Ей за това сме на това дередже, манталитет нулев, култура .. ми янко. Има ли смисъл да изреждам трябва железни закони
316
0
 
16
 
! Отговори
Besen преди 11 години
АБЕ ВИЕ *** ЛИ СТЕ ? ЗАЩО ОТНОВО НЕЩАТА СЕ ИЗВЪРТАТ НА РАСОВА ОСНОВА ? НЯМА ЗНАЧЕНИЕ *** ЛИ Е - ОПОРОЧАВАНЕТО НА ТЕЗИ ПОРТРЕТИ Е РАВНОСИЛНО С ОПОРОЧАВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНИЯ ФЛАГ, КОЕТО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс: Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева.ДРУГ Е ВЪПРОСА КАК ЕДИН, В 11-ти КЛАС НЕ ЗНАЕЛ ЧИИ СА ТЕЗИ ПОРТРЕТИ И ТОВА, ЧЕ ЕДВА ГО
315
0
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
В каква "държава" живеем само! *** се гаврят с героите ни, а догановци ни командват кои да са почетните ни граждани!
314
0
 
9
 
! Отговори
тео преди 11 години
Трима *** на път за Сибирските лагери - виждам аз !
313
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и как катаджийте глобяват за пожарогасители . а за купена книжка без да знаеш знаците няма глоба ?
312
0
 
13
 
! Отговори
Ех, българи преди 11 години
ако бяха знаели цар Симеон I и княз Борис I как ще се гаври с техните портрети в земята българска някаква чужеземна черна ***, която даже не е виреела по тези места в тяхно време - щяха да се обръщат в гробовете си. Населението се сменя. Цецо одеве каза в Пловдив пред журналисти че след 10 години по всички данни и по всячки прогнози и статистика - вече 20% от населението ще бъдат ***. А ако министъра на вътрешните работи не ги знае тия неща - кой да ги знае? Вярно е. Мислете!
311
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Тримата роми искали да станат известни със скандалната снимка".Първо, какво е това ром? Известно е, че това е спиртна напитка, която се произвежда по определен начин. А тия тримата са ***, или както те сами се наричат помежду си - ***. Второ, щом са искали известност, защо не са се изгаврили с портрет на Ататюрк (сигурно има кой да им го донесе от Турция)? Или пък да бяха направили карикатура на Мохамед, така още по-бързо щяха да добият 'известност'. Подобно оправдание е съвсем нелепо.
310
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а как се взима книжка в България без да караш учебна кола . и да платиш 500 лева за учебните занятия ? колко *** сте видели в учебна кола ? а колко *** карат коли ? хахахах
309
0
 
7
 
! Отговори
Николай преди 11 години
На *** като му подадеш пръст ти отхапва ръката.Колкото по вече компромиси им се прави ,толкова по нагли стават.
308
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, помнете Катуница.
307
0
 
8
 
! Отговори
алиса в България преди 11 години
Как се завършва средно образование, без да говориш езика на който се преподава и изпитва?!?!?
306
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еми станаха известни и сега кво ? а журналистите да платят по 1000 евро на *** от снимките ,че им вдигнаха оборота на смешните медий .
305
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като гледам тази снимка си мисля, че тия *** само с бой се оправят
304
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам кой е дал акъл на тези неграмотни роми да кажат, че така са искали да станат известни, но им е направил лоша услуга. Сега прокуратуратата трябва да ги подхване за хулиганство. А това, че снимката им е пуликувана е като покана за среща със скинхедс
303
0
 
4
 
! Отговори
Не съм расист, но преди 11 години
До murmashka> Ами то така се започва! Отначало портрети,после църкви и училища.и така нататък! Това сега е ,,пробен балон" Ако ,,извиненията" им минат то ще трябва да очакваме утре много по-страшни нещаОсвен портрети,църкви и училища - гробища, пропусна да кажеш. Осквернява се всичко българско, не знаят националните герои, не знаят ЕЗИКА на държавата, за думите на химна да не говорим. Това изобщо не са хора, защо трябва човешки да се държим с тях???
302
5
 
2
 
! Отговори
1221 преди 11 години
Някой замислил ли се е какво щеше да стане, ако бяха Български ученици? - НИЩО - Щяхме да кажем - ***.
301
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Светлият пример на фамозни боркини за демокрация и творкини на "изкуство търсещо провокация" явно е вдъхновил младите таланти. Ама кой да им обясни що е това политкоректност и двойни стандарти?
300
0
 
4
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Ами то така се започва! Отначало портрети,после църкви и училища.и така нататък! Това сега е ,,пробен балон" Ако ,,извиненията" им минат то ще трябва да очакваме утре много по-страшни неща
299
0
 
12
 
! Отговори
на кого ги разправят преди 11 години
Посещавали всички часове, били 11 клас, не са повтаряли и имат успех добър 4.50. Е, как да повярвам, че не са чували за Левски и не са знаели какво правят? *** като го притиснеш - винаги лъже! Ама винаги и без изключения! Или бяга. А пък ако учителите им вярват че не са знаели -нека същите учители да обяснят как така е станало че в 11 клас не знаят кой е Левски? Или само така им пишат оценки и си затварят очите за всичко? Маймуни мизерни!