Умишленото оплюване на полицията било в подем

Шефът на ОДМВР Варна се оплака от тенденцията
Обновена: 1 ное 2012 18:38 | 1 ное 2012 18:38,
151
Умишленото оплюване на полицията било в подем
Снимката от групата във Facebook. Снимка: Facebook

Има подем на умишленото оплюване на полицията, заяви директорът на ОДМВР-Варна Тодор Иванов. Изказването му беше провокирано от активността в социалните мрежи през последните дни.

Във Facebook беше създадена група “Снимай полицай“, където потребителите качват снимки на представителите на МВР в компрометиращи ситуации.

Още по темата

Акцията беше подета след оплакването на варненеца Боян Боозов, че след като пуснал в социалната мрежа снимки на спящи полицаи, е бил подложен на тормоз от органите на реда. В отговор уволнената вече говорителка на ОДМВР Варна Калинка Пенчева го нарече “селски глупак“ в ефир.

По думите на Тодор Иванов в момента се публикуват снимки, без да се изясняват обстоятелствата около тях. Вчера в групата  “Снимай полицай“ се появи снимка на полицейски автомобил, паркиран на място за инвалиди в търговски център.

Днес Иванов обясни, че патрулната кола се е отзовала на сигнал и това е било единственото свободно място на паркинга.

По негови думи единственото, което са можели да направят полицаите, е било да оставят светлините на автомобила включени, но тогава акумулаторът им е щял да падне. Според директора на ОДМВР- Варна органите на реда са се опитали да обяснят на жената, която е снимала колата какъв е случаят, но тя отказала да чуе обяснението.

Той призова медиите за повече коректност. По негови думи случаят с Калинка Пенчева и спящите полицаи оказва негативно влияние върху авторитета на полицията. Според него обаче много често в медиите се коментира едностранно в посока, че служителите на реда са извършили нещо нередно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
policiata slyji na oligarxiata na tezi koito izvarshixa prevrata zazdadoxa partii da vi lajat mamiat manipolirat kade e policiata koiato slyji na naroda .ministar sas imoti za hilidi nachalnici na policia s imoti za xilidi otkade sa tia rari ot zaplatata li.edinstveno mijityrkite sa redoviti policai xorata ot naroda zashtoto niama rabota xora koito imat semeistva koito triabva da hraniat.oktopoda v balgaria triabva da prikluchi kraino vreme e naroda da vzeme darjavata si.
115
0
 
1
 
! Отговори
о преди 11 години
Същите, които се стремяха към 16-та Съветска република, сега се стремят към Европейско Развитие на България . . . Докога - докато ни ликвидират . Пази Боже България !
114
0
 
2
 
! Отговори
Българе преди 11 години
Онзи ден пред Текила бар:Клиент излиза и търси дринк & драйв, тъкмо идват и минава полицейска кола - Полицая спира и почват да се умилкват на клиента:Клиента на Текила - с Мерцедес казва:- О, Пешо, как си бе? Я да ме закараш до нас!- Полицая се качва в Мерцедеса на клиента от Текила и патрулката тръгва след тях ....Е това полоцай или *** ли са?!
113
0
 
4
 
! Отговори
за паркирането преди 11 години
Отговарям на питащия-спрял е на място за инвалиди.Ха някой да докаже ,че не са инвалиди,де! Има инвалидизация за физически има и за прихически заболявания.Може да са с комбинирана инвалидност
112
0
 
5
 
! Отговори
той преди 11 години
Как са полицайте с физкултурните умения,покриват ли нормативите!!!
111
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хехе акумулаторът щял да падне - а теколко часа са мислили да се разхождат във въпросния търговски център?
110
0
 
17
 
! Отговори
ОТВРАТ! преди 11 години
НЕКАДЪРНИКА ЦЕЦО С АПАРТАМЕНТИТЕ Е ОТГОВОРЕН ЗА ВСЕ ПО-ОТВРАТИТЕЛНИЯ ИМИДЖ НА ПОЛИЦАИТЕ. *** МИНИСТЪР, ПРОСТИ ПОЛИЦАИ, ПРОСТО ПОВЕДЕНИЕ. ИЗОБЩО ДЪРЖАВА НА МУТРИТЕ, ЦЕЦОВЦИТЕ И КАЛИНКИТЕ. ДОКАТО МИНИСТЪРЪТ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ Е ЗАЕТ С РЕКЕТА СРЕЩУ НЕПРАВИЛНИЯ БИЗНЕС И С АВЕРА МУ БОКО ТРУПАТ МИЛИОНИТЕ И НИКОЙ НЕ ИМ ТЪРСИ СМЕТКА И НЕ ГИ ИЗРИНЕ ОТТАМ, КЪДЕТО ВЪОБЩЕ НЕ ИМ Е МЯСТОТО - ЩЕ Е ТАКА.
109
0
 
12
 
! Отговори
дебелия полицай преди 11 години
абе вие на тея вашите полицай тестове за физи4еска подготовка не им ли правите бе.НЕ съм видял един строен 4овек вси4ките едни дюмбели те сигурно и мозъците им затлъстяват така не могат да мислят после>
108
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То полицията вярно са инвалиди що се възмущават хората не разбирам?
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mi na pravilnoto mesta sa parkirali tia sakati muleta
106
2
 
11
 
! Отговори
Плевен за Варна преди 11 години
Авторитет се гради с години но си губи за секунди!!! Така, че си останете *** и прости и необразовани ***!!!Всичките Ви извинения не струват и стотинки...
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То полицията е да пази власт имащите и престъпниците! Нека си спират и спят когато и където искат! Ко риве тоя?
104
0
 
17
 
! Отговори
каката преди 11 години
Всъщност според мен не снимката на спящите полицаи предизвика целия този шум/всеки може да допусне грешка и да ги поеме отговорността за нея/.Ако имаш адекватна реакция от страна на тези над тях,всичко вече щеше да е история.Скандалът и последвалата го страница във фейсбук,беше именно заради абсурдната реакция на представителното за полицията лице-мадам Калинка ,отказът на министъра тя да бъде уволнена и най-вече преследването на един буден български гражданин,който само представи фактите публич
103
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е спрял този,къде е спрял.Вижте бе!
102
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кога ли ще видим полицай сложил предпазен колан ?
101
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може ли да се вярва на този, дето оправда дрямката на полицаите, щото им се полагала? Министърът пък каза, че те щели да бъдат наказани за това. Сега на кой да вярваме?Според мен нито на единия, нито на другия.
100
1
 
16
 
! Отговори
Лошо... преди 11 години
Пак милиционерско изказване. Другари милиционери, събудете се! 2012 година е. Такива елементарни оправдания даже и децата в детската градина няма да съчинят.
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
porodiata balgaria parlamenti depytati ,koito moje da biaga ot tyka tva e spasenieto .
98
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"случаят с Калинка Пенчева и спящите полицаи оказва негативно влияние върху авторитета на полицията"Това не е съвсем вярно. Влияние върху авторитета оказва всеобщата корумпираност на ченгетата, съюзяването им с престъпността или поне тяхното бездействие спрямо известни мутри и обикновени ***. Полицията работи за властта и за разни от новите бизнесмени. Нищо не прави за хората. Как да ги уважаваш тогава?
97
2
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Каква е разликата между фотографа на снимката със спящите полицай и Калинка от полицията-единият криминално проявен мразещ полицията ,а другата *** и нахална попаднала в системата толерирана от влиятелни хора като Р.ПЕТКОВ ,а като капак Боко кръстник.Питам защо мотивираните и отдадени на работата си момчета в МВР трябва да се слагат под общ знаменател ?