Мъж на разпит, защото снимал спящи полицаи

Преглед на печата на 24 октомври 2012 година
24 окт 2012 07:30,
281
Мъж на разпит, защото снимал спящи полицаи
Снимка: архив, Булфото

Варненецът Боян Боозов, който през юли направи снимка на спящи в патрулка полицаи, е бил разпитван във Второ РУП в града защо е снимал униформените в тази поза, съобщи "Труд".

"Бях във Второ РУП по друг случай, защото роми се опитваха да ме нападнат. Викнаха ме в една стая и ми казаха да напиша къде съм снимал униформените, кога и защо съм ги снимал. Не смятам, че съм направил нещо незаконно, след като съм ги заснел на обществено място", коментира Боозов пред изданието.

От Второ РУП потвърдиха, че Боозов е бил поканен да пише обяснения, защото те били нужни за изясняване на ситуацията в рамките на извършената проверка по снимката със спящите сужители на реда. Резултатите показали, че тримата са си взели почивка, спазвайки законовите правила. Затова и Боозов бил питан защо ги е снимал.

Животът на гражданина обаче рязко се променил след публикуването на снимките: "За месец-два ми съставиха цял куп актове. Дебнат ме пред блока. Отнесох наказания, че съм излязъл да хвърлям боклука без лична карта, че разхождам кучето си без намордник", оплака се Боозов. Полицаите имали повод да го спират и тормозят, защото е бивш затворник.

Пред Би Ти Ви снощи говорителката на полицията във Варна Калинка Пенчева направи и първия официален коментар на МВР по случая: "Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави!"

Пред "Преса" Ивайло Калфин, евродепутат от БСП, заявява по повод предложения от финансовия министър данък върху лихвите на спестяванията в банките: "Дянков е в паника". "Непрекъснато се правят аналогии, че в Европа имало такъв данък. Може, но никъде не е въведен по този начин, при който той ще излезе по-скъп на обществото, отколкото пари ще донесе на финансовото министерство", убеден е лидерът на българската делегация на социалистите в Европарламента.

"Данък "тото" и "борса" няма да има", информира "Труд". Печалбите на хората от хазартни игри, а също и от сделки на борсата няма да се облагат и занапред, съобщи зам.-министърът на финансите Владислав Горанов. Само преди десетина дни министърът на финансите Симеон Дянков обяви, че се надява догодина да отпаднат всички данъчни привилегии. В момента има 27 вида необлагаеми доходи, сред които са лихвите по депозитите, печалбите от хазарт (включително от спортния тотализатор), от сделки на капиталовия пазар, от аренда и т. н. Печалбите от "игрите на щастието" няма да се облагат, защото парите, които се раздават като награди, веднъж са обложени като залози, т. е. "на входа". В момента данъкът в хазартния сектор се начислява върху залозите, а не върху печалбата. Така, ако едни и същи средства се облагат "на входа" и "на изхода", ще се получи двойно облагане. "Ако се реши да се облагат и печалбите, това означава, че трябва да се промени този начин на облагане на залозите. В противен случай ще има натрупване на данък върху данък. Аз смятам, че между първо и второ четене това въобще не може да се случи", коментира Менда Стоянова от ГЕРБ.

"Дума" съобщава за "Наплив от българи, желаещи да се пенсионират в Гърция". Хиляди молби на наши сънародници за получаване на пенсии са постъпили в южната ни съседка, според електронното издание на гръцкия вестник "Имерисия". С няколко месеца осигуряване в Гърция един българин, румънец или поляк, работил 14-15 години в собствената си страна, може да получи най-ниската пенсия от фонда ИКА в размер на 486 евро, а също така да кандидатства и за социална помощ от 230 евро. Съгласно европейския регламент европейските работещи имат право на пенсия, ако са се осигурявали една година в страната, която ги е приела. Те трябва да са събрали печати за внасяните такси, да са навършили пенсионна възраст и да са доказали, че са постоянни жители на страната.

Според лекари инфекционисти в София на практика има епидемия от хепатит А, алармира "24 часа". Коварното е, че дори хора, които спазват висока битова хигиена, не са защитени напълно от
болестта поради масовото й разпрастранение. Вирусът на хепатит А се носи и с мръсните обувки отвън. Епидемия официално няма да се обявява, защото не съществува административно одобрен
критичен праг, а и от МЗ вече са предприели необходимите мерки - създаден е кризисен щаб, който следи обстановката.

В интервю за "Монитор" Ангел Ангелов, председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, посочва броя на опасните возила: "80 хиляди асансьора плачат за ремонт. Хората трябва да дадат 5 млрд. лв., ако ги задължим с подмяната.Строителният бизнес замря, всички вносители и производители на асансьори останаха без работа. Една от фирмите, които са противници на промените в наредбата, транспонираща директивата за асансьори на ЕС и влязла в сила през 2002 г., е само вносител на асансьори и има икономическа полза само от подмяна. Не е моя работа да коментирам кой орган да извършва надзора в този сектор. Извършихме проверки на жилищните блокове в София, в Благоевград, в Кюстендил. Констатирахме много нарушения, извършени точно от сервизните фирми, които поддържат асансьорите", уточнява г-н Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
shtom ne gi e zastrelial pak e dobre samo snimal ,ama nikoi den i tva moje da stane v taia darjava vsichki spit a bandugite deistvat kradat grabiat snimat ybivat ama glava na zmiata e v sofia e tva iztinata.
249
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ot policiata niama nikakva faida ,ako beshe armiata si e drygo neshto a takiva 60 hiliadi bezrabotni xrantytnika ,kazvam bezrabotni otishal stanal policai ,e kak niama da spi tarteia toi nee naychen da raboti ,a da vzima kato vsichki ostanali kradlivi oligarsi biznesmeni i prochie bacili.
248
0
 
1
 
! Отговори
pencho преди 11 години
Не е голям проблем, че Боян Максимов е наречен селски *** дума дупка не прави. Най-тревожното е, че отново се е стигнало до милиционерщина (безпринципен реваншизъм и използване на цялата полицейска машина за смачкване на малкия човек дори когато показва истината).
247
0
 
1
 
! Отговори
Диман преди 11 години
Вървим смело и с бързи крачки по стъпките на Путин!!!
246
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от 273 по-прав няма:)
245
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквато държавата-такава и полицията! За толкова пари- толкова работа! Пък и управниците искат такава полиция,всъщност и много от вас!
244
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та то се знае .че полицаите се крият и най- вероятно както е в случая и спят.Да сте ги видели да патрулират и следят за реда?
243
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха забележете кога цъфна тази снимка-сега когато полицаите се готвят да стачкуват!Този който ги е снимал бил бивш затворник.А този дето е поръчал снимката?Е как пък така като някой надигне глава и веднага за него се пръкне компромат.А и тяхната професия е такава,че като сутрин тръгнат на работа не знаят дали вечер ще се върнат.За това колко са загинали за една година се мълчи но ето гледай какви снимки а и от кого!
242
1
 
2
 
! Отговори
До 267 преди 11 години
много добре казано.......това е ситуацията в България-ние българите плащаме заплати на подобни хора.........
241
0
 
3
 
! Отговори
До изнервен преди 11 години
Братле , само с една разбита министерска кратуна няма как да стане.......има много за разцепванееееее....трагедияяяяяяяяяяяя помооооооощщщ... СПАСЕТЕ НИИИИИИ....
240
0
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 11 години
Хора стига сме писали и нищо не се променя. Дайте да строшим една министерска кратуна , че вече наистина ми писна от неграмотни но с болни амбиции некадърници.
239
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много проста жена и не е чудно, че говори на пернишки диалект. Да оставим настрана, че проста като гъска, но очевидно е професионално непригодна. Работата на ПР е да създава благовиден образ на институцията, която представлява, а тая се едно се качи на масата и се изака пред гостите.
238
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще спят ами,за толкова пари,толкова работа :)))
237
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До veso Щом тая мазна ги ръси такива по телевизията и пред цяла България,смятай на какви мръсотии и подлости е способна , ако няма свидетели ! Иначе майната му на тоя !
236
0
 
4
 
! Отговори
брат МУ на винету преди 11 години
как се казва тази ,, говорителка,, ----------------КАЛИНКА ,ааааааааааааа
235
0
 
15
 
! Отговори
*** преди 11 години
В нормална държава въпросната говорителка вече щеше да е бивша от една страна, и осъдена за подобни квалификации от друга.Само в БГ-то подобни екземпляри де множат под шапката на министерството, призвано да защитава правата ни на свободни граждани.А ние пак мълчаливо приемаме това..............
234
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И колко нагло се държа говорителката на МВР-Варна!!!
233
0
 
27
 
! Отговори
ДО ПЕНЧЕТО преди 11 години
говорителката на полицията във Варна Калинка Пенчева направи и първия официален коментар на МВР по случая: "Какво да кажа, той е един ***. Един селски ***, който се чуди какво да прави!" ЕЙ ТОВА Е ГОВОРИТЕЛКА И ПО ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА НА ИЗКАЗВАНЕТО СИ ЛИЧИ И НА КАКВО Е ГОВОРТЕЛКА! Браво Пенче, браво! Умно му го казваш на момчето, та да те разбере цяла България! Дори на селски пазар не може да се чуе по-елементарен коментар! Гордей се Пенче, много си яка!!!
232
4
 
2
 
! Отговори
veso преди 11 години
И все пак на някой направи ли му впечатление, че този бил бивш затворник?
231
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едва ли за някой в България е тайна, че полицията са най-опасната и най-организираната банда престъпници, че и всичките са въоръжени. Законно. Опа, трябваше да си скрия IP-то май...че иначе- утре на разпит и аз :-)

Спонсорирани публикации