Още една Калинка излетя

Цветанов уволни говорителката на варненското МВР заради "селския глупак"
Обновена: 29 окт 2012 18:03 | 29 окт 2012 18:03,
174
Още една Калинка излетя
Калинка Пенчева Снимка: Facebook

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подписа днес заповедта за уволнение на говорителя на Областната дирекция на МВР-Варна Калинка Пенчева заради уронване на престижа на службата.

Най-тежкото дисциплинарно наказание е наложено за това, че Пенчева е нарушила Етичния кодекс за поведение на държавните служители на МВР.

За подобно нарушаване на служебната дисциплина по смисъла на чл. 227, ал. 1, т. 10 от ЗМВР във връзка с чл. 230, ал. 2, т. 4 от ППЗМВР – деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, с които се уронва престижът на службата, е предвидено налагане на дисциплинарно наказание "уволнение" и прекратяване на служебното правоотношение в МВР, се уточнява в съобщение на вътрешното ведомство.

Срещу Калинка Пенчева на 25 октомври беше образувано дисциплинарно производство заради това, че нарече „селски глупак“ Боян Боозов, който снима спящите в патрулка полицаи, след което беше привикван на разпит в районното управление да дава обяснения защо е направил фотографията.

Още по темата
"Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави!", бяха точните думи на говорителката на полицията във Варна пред bTV в коментар по казуса.

Още обаче преди да бъде започната проверката по случая от правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът Бойко Борисов е наредил Пенчева да бъде уволнена.

След приключилата проверка комисия предложи на министъра да уволни говорителката.

Вчера стана ясно, че Цветанов е приел становището на дисциплинарно разследващия орган и се е запознал с обясненията и възраженията на служителката.

Съгласно чл. 213, ал. 2 от Закона за МВР обаче Пенчева се ползва от специалната закрила по Кодекса на труда, тъй като е майка на дете до 6-годишна възраст. В тази връзка до Дирекция „Инспекция по труда” към Министерството на труда и социалната политика са изпратени заверени копия от материалите, събрани от проведеното дисциплинарното производство.

Днес Инспекцията по труда е дала предварително разрешение за уволнението на Пенчева, уточниха от социалното ведомство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
doly gerb i ostanalite partii ....................................................................................
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
doly gerb i ostanalite partii ....................................................................................
125
0
 
0
 
! Отговори
e ga ti otkachalkata преди 11 години
E ga ti nenormalnata zakonno raboteshta prostitutka v RDVR Varna ! EEE ima gi oshte mnogo takiva v drugite oblastni direkcii ama shte izlezat I te ot burlogite narecheni policii.Bila samotna maika - aide be, da vurvi P**** si Maina tozi poreden*
124
0
 
1
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 11 години
А след тази Калинка, ще дойде друга Калинка, пак човек на еди- койси и така до безкрай!!! Знаем си стоката...
123
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спящите полицаи поне да бяха легнали на улицата напречно, на десетина метра един от друг, щеше поне някаква полза да има.
122
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калинка Пенчева, която се прочу в цяла България с репликата си към Боян Максимов "селски ***", отдавна е известна във Варна с вулгарния си език, пише "Всеки ден".Според изданието Пенчева е от Перник и от години комуникирала с журналистите по този начин. Тя пристигнала в морската столица през 1998 година заедно с генерал Веселин Петров, който по онова време оглавил полицията във града, а по-късно се разбрало, че тя му е любовница. Г-жа "селски ***" първоначално била устроена като "журналист" във вестник "Черноморие". Там тя отговаряла за криминалния ресор и не пропускала брой, без да похвали любовника си Веселин Петров. През 2001 става пресаташе на МВР във Варна. Две-три години по-късно обаче нещата между Пенчева и генерала се влошават изключително и даже той е подписал заповедта й за уволнение. Тогава Калинка се сближила със сегашния началник на полицията Митко Димитров и успява да запази поста си, та дори и да уреди брат си в в Дирекцията на МВР, който получава ведомствен апартамент.Като самотна майка Калинка Пенчева прибира две общински жилища във Варна, който са и отпуснати при неясни условия. По всяка вероятност вулгарната говорителка на полицията във Варна ще бъде разследвана придобиването на жилищата и ще се наложи да върне един от апартаментите, твърди още медията.
121
1
 
3
 
! Отговори
koko преди 11 години
Чак ми идва да му вярвам на Ц.ЦВ. .На Калинка ще и намерят някоя друга службица / нали е рода / ,докато не се оляе пак .Докога ще търпим такива *** ?
120
0
 
4
 
! Отговори
до 148 преди 11 години
Отговарям ще им вдигнат заплатата,ще им увеличат порциона на 120 лева,ще се пенсионират с 20 заплати,ще продължат да спят спокойно,защото МВР ги пази
119
0
 
3
 
! Отговори
до SS преди 11 години
Приятелю извинявай, че така те наричам, но не разбра ли, че на спящите полицаичета нищо няма да им се случи! Това го потвърди Цветанов вчера. На хора, които са в постоянна летаргия, какво им се случва??? Ами всички, които се вълнуваме да не спим вече!!!
118
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 11 години
А какво ли става с легналите полицай.Каква ли ще е тяхната съдба.
117
0
 
3
 
! Отговори
грух-грух преди 11 години
гуууииииииииииииииииииииииииииич!
116
2
 
16
 
! Отговори
ЧАВЕС преди 11 години
Поредната герберска "калинка"....
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо има обвинтелен акт ,във какво е обвиняем.още малко и тези *** ще отидат там където са заслужили.В канавкатана историята.
114
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тая, кръстникът на детето и /Боко Тиквата/, ще и намери работа още утре - пак на някое топло държавно местенце. Ха на бас!
113
1
 
29
 
! Отговори
Жул преди 11 години
На лицето й е изписано интелигентността :)хо хо хо хо
112
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо пазим подобно същество като свещена крава?
111
2
 
23
 
! Отговори
гого грозника преди 11 години
Много красива жена!!!
110
2
 
10
 
! Отговори
Цвъкю Ушков Берия преди 11 години
Районната прокуратура в морския град е внесла обвинителен акт срещу Боян Боозов делото ще се гледа на 29.11.2012
109
2
 
23
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Общо взето неприятна жена. Не знам откъде ги намират такива.
108
1
 
31
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Реакцията на Премиерът и Вице премиерът беше бавна защото оценяваха обществените реакции. А Максимов ще го съсипят. Какъвто и да е той, свърши едно добро дело. Показа колко гнила е охранителната система у нас. Ще продължат кражбите на ***, Полицаите ще продължат да се крият в храстите, а калинките няма скоро да свършат. Даже ще стават все повече и повече.