Балканската война била за етническо прочистване според Доган

Страната има нужда от ново управление, заяви лидерът на ДПС
Обновена: 4 ное 2012 19:30 | 4 ное 2012 19:28, Елка Василева
997
Балканската война била за етническо прочистване според Доган
Ахмед Доган. Снимка: архив, Булфото

Необходим е нов общ прочит на историята по отношения на Балканската война с участието на историци от всички балкански страни, участвали в нея, заяви в Кърджали лидерът на ДПС Ахмед Доган. Така той коментира казуса "Делов" - неизбирането на ген. Васил Делов за почетен гражданин от общинския съвет на Кърджали навръх 100-годишнината от Балканската война и Освобождението на Кърджали.

Още по темата

Според Доган този казус е не само държавнически, но и нравствено-психологически. "Балканската война е не само война на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които ние по-късно определихме като различни вариации на възродителен процес", заяви Доган.

Лидерът на ДПС определи предстоящия референдум за "Белене" по-скоро като политическа манипулация за надмощие, отколкото като референдум за решаване на въпроса дали да има ядрена енергетика или не.

Доган коментира и предстоящите парламентарни избори. Според него няма ясна визия за развитие на България в европейски условия, както и ясно дефинирани приоритети. "Убеден съм, че страната има нужда от нов управляващ субект, който да я изведе от тази криза, в която се намира. Дали сме готови или не - вие сами ще разберете, но първо трябва да завършим отчета, с форма на дисекция", заяви лидерът на ДПС.

В демократични условия всяка партия, когато е в опозиция, си почива, се коригира, актуализира някаква стратегия или програма за управляване на страната. Това е необходимо и за ДПС, като необходимост от корекции, от актуализиране на представите за власт и упражняването й, каза Доган. Той посочи, че може би вече е наясно какво трябва да се направи и то най-вече от гледна точка на това, че страната все още няма визия за развитие в европейски условия, няма ясно дефинирани приоритети, работи се на парче с откриване на различни обекти.

Ахмед Доган е в Кърджали с част от партийното ръководство по повод областната отчетно-изборна конференция на ДПС, в която той участва като делегат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


997
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
560
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имало е етническо прочистване единствено срещу Българите! А тоя *** е доказателство сам по себе си, че не е имало етническо прочистване, защото толкова много турци има в България! Даже прекалено много! И ми се струва, че нашите деди не е трябвало да бъдат толкова добронамерени и благородни, а е трябвало да ги изгонят, та жив турчин да не остане в България! Защото сега ни се качват на главата ***!
559
1
 
13
 
! Отговори
доган манафа преди 11 години
Жалко че не е имало етническо прочистване, наистина, не мога да го гледам тоя *** ***, който даже не може да говори добре български, а заваля. Как няма един луд националист да му резне гръцмуля, но и това време ще дойде. Много взе да се заиграва с етническата тема. Претенции на ***, турци, всеки ден! Трябваше бай Тошо да ги прогони всичките тогава, СССР беше зад гърба ни, не да им сменя имената. За Балканската ще ми говори тая ***, дедите ни са си проляли кръвта в нея!
558
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди 2 години в Кърджалийско рано пролетта падна град и унищожи разсада за тютюн.Тогава в репортаж по телевизията местен жител спомена,че от 1 декар разсад очаквал 6000 лв.Какво стана сега-не им изкупуват тютюна и видиш ли България много лоша била.А,че в складовете на предприятията залежава тютюн от преди 5-6 години не ги интересува.Трябва държавата да им плати и новият.Когато бе Мехмед Дикме министър на земеделието само за тютюн се говореше.Все едно ,че само тютюн ядем.
557
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коалиционният партньор на БСП !
556
3
 
1
 
! Отговори
kur преди 11 години
bulgarite sa originalni *** do6li ot pamir
555
0
 
8
 
! Отговори
JOKER преди 11 години
ТОЗИ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗКЪСАН МЕЖДУ ЧЕТЕРИ КОНЯ ЗА ПОРОГАВАНЕ ПАМЕТТА НА ген. ДЕЛОВ И БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ И ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ БЪЛГАРИ !!!
554
0
 
13
 
! Отговори
вв преди 11 години
Доган казал , Доган казал ... ами къде е българската прокуратура питам аз !?
553
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не господин Доган, за съжаление Балканската война не е била за етническо прочистване, ако беше така сега нямаше да има мекерета като вас, не че проблемите щяха да са малки, но поне с един по малко.
552
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Факт е че романът на Иван вазов се казва"Под игото",а не под присъствието.Той е бил съвременник на описваните събития.А трябва доста зомбиран да е човек за да повярва на Доган,а не на Вазов.Много трябва да му е шлайфан и промиван мозъка.Толкова,че е съмнително дали е останало нещо!
551
0
 
3
 
! Отговори
men преди 11 години
До Анонимен:Доган милее единствено и само за доброто на своя дjоб! Мрасен гадйал от Дарйавна Сигурност, който предаде своите.На *** в Диярбекир!
550
2
 
3
 
! Отговори
ei maaangaaali преди 11 години
izselvaneto e zapo4nalo ot osvobojdenieto no to e nai silno dnes - zatvariane na bolnici i fabriki v kardjaliyskia i smolianskia raion ,unishtojavane na tutunoproizvodstvoto i poradi tova mangaaaalittte ot tam napuskat masovo tozi region
549
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОГАН Е ПО-ГОЛЯМ ПАТРИОТ ОТ ИСТОРИЯТА НИ ПАТРИОТИ,ОТ ЦЯЛАТА НИ ИСТОРИЯ ,ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА НЯМА ТАКЪВ КАТО НЕГО И НЯМА ДА ИМА КАТО НЕГО,МИЛЕЕ И СЕ БОРИ ЗА ДОБРОТО НА НАРОДА
548
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dqdo mi e uchastval v balkanskata voina i razkazvashe kak nashite voinici vijdat jeni s otrqzani gurdi -bulgarki-irazporeni koremi na bremenni.pri tazi gledka taka sa se ozverili che trugvat v ataka a turcite bqgali i vikali alah.govoreshe za odrinska trakiq.bil e na 26 godini i do kraq na jivota si praveshe promivki na kraka .
547
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като ви чета писанията се спуквам от смях.Първо да ви кажа ,че съм от Родопите.И сега ще ве задам един въпрос-колко пъти след 1912 г са сменяни имената на хората .Ще ви дам и жокер-числото е над 10 ,и аз съм виждал с очите си стари паспорти ,на които дядовците ни са писани и като македонци и като албанци и като какви ли не.
546
22
 
9
 
! Отговори
LEVSKİ-SPAR преди 11 години
Действително трябва да се преразгледа историята и да се премахнат лъжите оттам. Турското робство е измислено като повод да се започне завоевателната Балканска война вследствие която изстрадала България преживява поредната си национална катастрофа. В действителност Османското владичество съхранява във вековете разпокъсана България от шишманово време. През този период безправно робство има в Русия Америка Европа но не и в България където хората имат свое имущество къщи каруци *** и земя.
545
2
 
24
 
! Отговори
Даниел е прав преди 11 години
Съгласен съм с Даниел,че ако е имало етническо прочистване сега в област Кърджали няма да има мюсюлмани,а щом има,значи впиянченият татарин от село Дръндар лъже,но щом има кой да му се връзва;политикан,какво да го правиш!
544
5
 
3
 
! Отговори
ПроЗт Турчин преди 11 години
" Безработицата нарасна до 11,5% през третото тримесечие.Според бизнеса тя ще расте още, а държавата залага спад."- по статията до момента 8 кометара...гонете михаля ,извинете Доганя... о ти като си отиде ще потекът реки от мед и масло.България ще остане на Българите и ще заживеете на 3 планети и 5 морета.Па като се събудите след изборите ще се оглеждате изклатени но горди...
543
3
 
20
 
! Отговори
Аз съм турче преди 11 години
*** турче да бъдапърва радост е за мене,син съм на кадъна проста,син съм на дивашко племе!Ятаганът да наточанай-обичам, най-милеяи неверниците с негода ги коля най-умея!Чуждата земя за мен едом, родина и прехрана,че номад и бабаит съм-гордост туй е най-голяма!Икономика велика има турската държава,със ментета и маслинитя Европа наводнява!Със Истанбул се гордея, друг такъв не ще се найде,туй битаци, туй джамии-просто ума да ти зайде!...
542
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що ли в Гърция не се допускат такива дебати и такива съмнение , такива теории? Тамс е държи на нац. достойнство и вскякви такива терорирти и предатели нямат място
541
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, прочистване на натрапници с фесове , където не са желани