Балканската война била за етническо прочистване според Доган

Страната има нужда от ново управление, заяви лидерът на ДПС
Обновена: 4 ное 2012 19:30 | 4 ное 2012 19:28, Елка Василева
997
Балканската война била за етническо прочистване според Доган
Ахмед Доган. Снимка: архив, Булфото

Необходим е нов общ прочит на историята по отношения на Балканската война с участието на историци от всички балкански страни, участвали в нея, заяви в Кърджали лидерът на ДПС Ахмед Доган. Така той коментира казуса "Делов" - неизбирането на ген. Васил Делов за почетен гражданин от общинския съвет на Кърджали навръх 100-годишнината от Балканската война и Освобождението на Кърджали.

Още по темата

Според Доган този казус е не само държавнически, но и нравствено-психологически. "Балканската война е не само война на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които ние по-късно определихме като различни вариации на възродителен процес", заяви Доган.

Лидерът на ДПС определи предстоящия референдум за "Белене" по-скоро като политическа манипулация за надмощие, отколкото като референдум за решаване на въпроса дали да има ядрена енергетика или не.

Доган коментира и предстоящите парламентарни избори. Според него няма ясна визия за развитие на България в европейски условия, както и ясно дефинирани приоритети. "Убеден съм, че страната има нужда от нов управляващ субект, който да я изведе от тази криза, в която се намира. Дали сме готови или не - вие сами ще разберете, но първо трябва да завършим отчета, с форма на дисекция", заяви лидерът на ДПС.

В демократични условия всяка партия, когато е в опозиция, си почива, се коригира, актуализира някаква стратегия или програма за управляване на страната. Това е необходимо и за ДПС, като необходимост от корекции, от актуализиране на представите за власт и упражняването й, каза Доган. Той посочи, че може би вече е наясно какво трябва да се направи и то най-вече от гледна точка на това, че страната все още няма визия за развитие в европейски условия, няма ясно дефинирани приоритети, работи се на парче с откриване на различни обекти.

Ахмед Доган е в Кърджали с част от партийното ръководство по повод областната отчетно-изборна конференция на ДПС, в която той участва като делегат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


997
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
520
1
 
8
 
! Отговори
Nemeca преди 11 години
Истината е, че ДПС използва подобни похвати за да ѝ бъде обърнато внимание в медиите. На базата такива изказвания, българите се озлобяваме срещу мюсюлманите. А ДПС това и чакат, да им говорят по чукарите, как видиш ли българите мразим всички помаци и мюсюлмани и че ДПС е там да ги защитава. И така винаги си получават нужните гласове за да влюзат в парламента. Защото познавам турци, и как па един не ми каза че мрази православни или иска да се оцепва и ходи в Турция.
519
3
 
15
 
! Отговори
ПЕТКО ВОЙВОДА преди 11 години
Аз лично бих искал само за Доган,да се организира един възродителен процес,и да го заточат в Анадола при ***.
518
2
 
7
 
! Отговори
Да ти... омразата преди 11 години
До прави омраза" тази българска омраза, и ни кара ние турците да бъдем по-единни и да мразимвсичко българско още повече и завинаги."Така харесвали ти и докъде ще я докараме...
517
7
 
5
 
! Отговори
прави омраза преди 11 години
този турски изедник прави омрази, и ни кара ние българите да бъдем по-единни и да мразимвсичко турско още повече и завинаги.
516
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уфф...Българино , Българино...до кога Сокола , Турчина,Космоса,Мечо Пух,Ян Бибиян и седемте джуджета ще са ти виновни ,че нямаш един читав политик и че те мързи да ходиш да гласуваш.
515
0
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....АИДЕ АДИОС...!...БАЦЕ ГРЕЕ ВЪНКА...!
514
0
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
СС-23...ААААА ТЪЪЪНКООО...БРАВУС...!
513
2
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Балканската война била за етническо прочистване според Доган....ДАЛИ СА МУ ЛИСЧЕ НА АНГЛИИСКИ ТОИ ГО ДАЛ ДА ГО ПРЕВЕДАТ И КАЗАЛ НА БУЛГАРСКИ:....Балканската война била за етническо прочистване !...НОМЕРАТА НА ДУГАН /МЕДИ ДОГАНОВ ОТ ДС / ГИ ЗНАЕМЕ...!
512
0
 
1
 
! Отговори
мълчанието на агнета преди 11 години
СС-23
511
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този турчин ли ще оппределя нашата история? Не стига,че харчи неконтролирано български държавни пари ами задкулистно управлява заблуденият му електорат и ги противопоставя на Българската политика.*** е бил и тъкъв си остава...
510
0
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ДУГАН СИ ПРЕДЛОЖИ УСЛУГИТЕ НА ЦРУ... И СА Е МНОО ВАЖЕН...ВААРВЕШЕ С ПАКЕТА НА ДС...ЦРУ ГО КУПИ ОТ КГБ...!...САМО АКО КРИВНЕ ДВОИНО ШЕ ГО ПУЦНАТ...!
509
0
 
8
 
! Отговори
Антонов преди 11 години
Възмутително и нагло изказване, недопустимо в суверенна държава. Видях реакции само на граждани по форумите и официална декларация на тракийци, публикувана на сайта на СТДБ.Къде са реакциите на държавните институции?
508
0
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....МИСТАР ПРОПЕР У ГУУЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА... РАИД ЗА ДВУКРАКИ ***... И ШАМПУН ЗА ОФЦИ...Е ТОВА Е ПРОЧИСТВАНЕ...!...ПРЕДИ ИМАШЕ ПУРГАТИФ...*** ТОИ Е ЗА ЦАЧКИ И ФИДОСКИ...!....ИМАМЕ ФИРМА ЗА ПРОЧИСТВАНЕ...ИЗКАРВАМЕ И ***...!
507
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доган е невероятен наглец!Що не обясни за какво е било турското робство?Може би за разцвет по нашите земи?Нали затова ни показват по телевизията оная помия - "великолепният век"!?!Не престанаха да мелят за Възродителен процес тези нахалници, а нашите управници си трайкат като ощипана мома.Я да сравниме турското робство с "Възродителния процес" и да вземат да млъкнат ***.
506
4
 
9
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Ястреб, НЕ СЛОВОБЛУДСТВАЙ..., КАТО ДОГИ...1. И ти, и Доги, знаете, че Балканската война е против Берлинския договор, върнал османците в Европа и за признаване ЕТНИЧЕСКИТЕ ГРАНИЦИ НА БАЛКАНИТЕ ОПИСАНИ ОТ "ВЕЛИКИТЕ СИЛИ" НА ЦАРИГРАДСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ...2. Знаеш не по зле от мен, че... ПО ДАННИ НА ТУРСКИЯ ГЕН.ЩАБ ОТ ГРАНИЦАТА ДО ЛИНИЯТА МИДИЯ-ЕНОС, ДНЕС ЖИВЕЯТ 800 000 БЪЛГАРИ...3. До 1878 година турци в Османската империя се е наричало само едно незначително малцинство от общо151 народности... Отвори интернета и прочети - "турчин", до 1878г. е синоним за "пропаднал безполезен човек", това са истинските ***-мюсулмани преселвани в България...!4. Днешния турски език е създаден пред 1927г. от български, арабски, арменски, гръцки и кюрдски заемки..., и с няколко гласа мнозинство за азбука е прита латиницата, вместо кирилицата, а и староосманския също е измислен, но в Бухара...- Та питам - КОГА И ОТ КЪДЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ ПОЯВИХА ТУРЦИТЕ...???
505
1
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
От ме боли фара...ДОБАР ОДГУВОР...САТИСФАИТЕ МИ...!
504
1
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...Е ВИ ЕНО ТЕХЧЕ С МАЛЕНКИЕ БУКВЕТА:...фърляите бааклуко у кошчето...!...бацаи дуцан през прозор...!
503
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 666! СУПЕР...От ме боли фара
502
0
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ТАКА Е ШО БУЛГАРИЯ АМЕРИКА Я НАПРАИ ТУРСКА ПРОВИНС...ТИ ПА ШО СЕ ПЕНИШ...!
501
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Харесва ви или не Доган е много по умен от маса псевдо политици и форумни хъшове.Докато бъде подценяван ще ви разиграва на малкия си пръст ...Ха сега цъкайте минуси и се пените...Па аз се хващам на бас ,че той пак ще си получава депутатската заплата а вие ще се вайкате абе що гласувах за тоя или ония.Пример ББ