Балканската война била за етническо прочистване според Доган

Страната има нужда от ново управление, заяви лидерът на ДПС
Обновена: 4 ное 2012 19:30 | 4 ное 2012 19:28, Елка Василева
997
Балканската война била за етническо прочистване според Доган
Ахмед Доган. Снимка: архив, Булфото

Необходим е нов общ прочит на историята по отношения на Балканската война с участието на историци от всички балкански страни, участвали в нея, заяви в Кърджали лидерът на ДПС Ахмед Доган. Така той коментира казуса "Делов" - неизбирането на ген. Васил Делов за почетен гражданин от общинския съвет на Кърджали навръх 100-годишнината от Балканската война и Освобождението на Кърджали.

Още по темата

Според Доган този казус е не само държавнически, но и нравствено-психологически. "Балканската война е не само война на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които ние по-късно определихме като различни вариации на възродителен процес", заяви Доган.

Лидерът на ДПС определи предстоящия референдум за "Белене" по-скоро като политическа манипулация за надмощие, отколкото като референдум за решаване на въпроса дали да има ядрена енергетика или не.

Доган коментира и предстоящите парламентарни избори. Според него няма ясна визия за развитие на България в европейски условия, както и ясно дефинирани приоритети. "Убеден съм, че страната има нужда от нов управляващ субект, който да я изведе от тази криза, в която се намира. Дали сме готови или не - вие сами ще разберете, но първо трябва да завършим отчета, с форма на дисекция", заяви лидерът на ДПС.

В демократични условия всяка партия, когато е в опозиция, си почива, се коригира, актуализира някаква стратегия или програма за управляване на страната. Това е необходимо и за ДПС, като необходимост от корекции, от актуализиране на представите за власт и упражняването й, каза Доган. Той посочи, че може би вече е наясно какво трябва да се направи и то най-вече от гледна точка на това, че страната все още няма визия за развитие в европейски условия, няма ясно дефинирани приоритети, работи се на парче с откриване на различни обекти.

Ахмед Доган е в Кърджали с част от партийното ръководство по повод областната отчетно-изборна конференция на ДПС, в която той участва като делегат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


997
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
540
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не, това не е само предизборен трик. Това е провокация и заиграване със страховете на хората. В белите държави на това му викат тероризъм. И терористите ги вкарват в затвора.
539
3
 
23
 
! Отговори
до против преди 11 години
Не само да ни управляват .но и да подменят историята ни.Ей .че нагли.
538
0
 
18
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
По рано ни насъскваха сини срещу червени.сега вече го правят на етническа основа.Политиците на съд.
537
3
 
25
 
! Отговори
против преди 11 години
Като какъв се изявява Доган та тай ще определя какво е Балканската война за България?.Ниеимаме управляващи,историци които да следват българска политика.?Етническо прочистване?Ами тази земя е българска и всеки който се е борил да остане българска, трябва да бъдевъзнаграден по някакъв начин.ДПС НИ СЕ КАЧИ НА ГЛАВИТЕ.Те искат да управляват нашатаземя,нашата държава.
536
2
 
5
 
! Отговори
гяурка преди 11 години
Доган няма ли пак да се жени?
535
4
 
12
 
! Отговори
от анадола преди 11 години
Доган на бесилото.
534
1
 
17
 
! Отговори
велински преди 11 години
"Ела зло,че без тебе още по зло",Доган е най голямото зло в държавата ни,но още по зло е че конституцията не се зачита от политиците ни!!!! Иначе се се говори че ДПС е противоконституционна партия,и разпалва война между етническите групи !!!!!!
533
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доган? Тоя алкохолизиран *** още ли е жив? Браво.
532
0
 
7
 
! Отговори
Nemeca преди 11 години
До 638Не можах да разбера къде по-точно си направи изводите, че нищо не съм знаел за Балканската война? Не можах да разбера как разбра, че съм страхливец? Най-вероятно и войник не си ходил, и не знаеш как пушка се държи, но плямпаш по форумите. Добре, че *** като теб не решават с кой да воюваме, инче да сме във война с Турция, Русия, САЩ, Китай, Индия, Великобритания и т.н. *** безполезен си ти...
531
3
 
16
 
! Отговори
ани преди 11 години
Тоя Доган е най - големия враг на Българите ! Защо още го търпят ?
530
3
 
4
 
! Отговори
19356 преди 11 години
До Трябва - стига бе - нямало е арменски геноцид! Нали ГЕРБ-авите съветници го отрекоха?
529
5
 
19
 
! Отговори
Трябва преди 11 години
Да трябва да се преразгледат нещата -- турските зверства с тракийските българи.Да се отиде по-нататък -- да се вземе отношение за Арменския геноцид. Геноцид на турците срещу хпистияните.И последно -- да се сритат задниците на всички дето като се молят ги вирят и смятат, че и нормалните хора трябва да си вирят ЗАДНИЦИТЕ като тях!
528
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доган е прав. В Турция не е останал един тракийски българин (убивали са ги в движение, докато бягат от аскер-а), а от българска страна в южна България и досега спокойно си живеят стотици хиляди с турски майчин език.
527
3
 
19
 
! Отговори
Защо така преди 11 години
Слушайте внимателно Доган като говори -- само човек с нисък интелект може да се изразява така, никога не се разбира какво иска да каже. Чуват се мънкания, недомлъвки.Никога не говори бързо, и пак като се замислищ се вижда колко несвързана мисъл има.1. Две неща трябва да се направят -- пресата въобще да не отразява глупостите от сбирките на Доган.2. Очевидно етническия характер и подход на партията му позволява да бъде преразгледана легитимността й от Конституционния съд
526
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До NemecaТи си бил голям "Мъж" и голям страхливец. И явно не си чел нищо за балканската война. Но тогава е имало мъже, а не такива като тебе. И явно ти си от тези дето го възпитаваш "това поколение"....
525
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя трябва да го съдят за подстрекаване на етнически разногласия
524
2
 
12
 
! Отговори
Nemeca преди 11 години
До 634Абе ***, престани да разпалваш омраза бе .. Кого ще размазваме с 20 000 човека войска от която 10 000 са дебелаци с фуражки. С петте самолета ли? Или с танковете от 60-те години? С фрегатата втора ръка ли? В момента като гледам какво поколение израсна в България искам да ти кажа, че и ако македонците ни нападнат ще ни превземат. Така че Волене успокой се, пий си хапчето, и бегай оттука. България и без това малко останахме, няма място да се мразим помежду си. *** нещастно...
523
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ти ли е малко неудобно след 500 години робство ???Няма ли държавана институция която да го подведе по отговорност този ?
522
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, ***, като мразите България - ВЪН! Айде Вън! у мизерната Турция. "Турция" не е държавата от сериалите, да знаете. Ходили сме и сме видели... Който не му отърва - вънка и т'ва е! Кържали няма да го вземете, па ако ще и пак да ви размажем както на Балканската война!....
521
9
 
11
 
! Отговори
Enesay преди 11 години
До rumen221 617Румене имаш голяма грешка, някой те е излагал. Днешния турски език не е създаден през 1927. През 1927 в Турция започват да пишат на латиница. Турския език от векове се говори с много малко промяна. Да между родовете има разлика по говорене но тая разлика е толкова колкото разликата между български и сръбски или македонски. Питаш кога и от къде в България се появиха Турците. Преди османско време в тия земи е имало турци и се е говорило на турски. Например името на района ДЕЛИОРМАН идва от древно време, от време когато още Османската държава не е основена. Още във Византийско дори и в Римско в тия земи е имало турци. Но тогава тях ги наричали Огузи, Огури, Авари, Печенеги, Кумани, Къпчаци ... дори и Българи....