Откриха стафилококова инфекция в хотела с натровените деца

Част от работещите са дали положителни проби
5 ное 2012 16:29,
21
Откриха стафилококова инфекция в хотела с натровените деца
Десислава Атанасова в Оряхово. Снимка: БТА

Някои от работещите в хотела в Банско, където се натровиха ученици, са дали положителни проби за стафилококова инфекция, съобщи министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

38 деца от столичното 125 СОУ бяха настанени в болница в Разлог в нощта на втори срещу трети ноември, след като получиха натравяне, докато бяха на “зелено училище“ в зимния курорт.

Още по темата

По думите на Атанасова случаят показва, че трябва да се завиши контролът върху персонала в местата за хранене, особено когато става дума за обслужване за деца.

Вече са направени промени в нормативната уредба по отношение на здравните книжки и микробиологичните изследвания за тази категория работници, посочи Атанасова. Министърът допълни, че до дни промените ще бъдат обнародвани. Според тях работещите в ресторанти и други места за хранене ще подлежат на здравен контрол и изследвания вече на всеки шест месеца.

Атанасова допълни, че Министерството на здравеопазването като орган по контрола на хигиенните изисквания, стандартите и здравните книжки на работещите в местата за развлечения и хранене си е свършило работата. Сега Агенцията по безопасност на храните трябва да провери дали хранителните продукти са в срок на годност и дали има заразени продукти.

Днес министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов обяви, че ако стане ясно, че децата са се натровили от храна, санкциите ще са жестоки.

Министър Десислава Атанасова откри днес в Оряхово филиал на Многопрофилната болница за активно лечение "Хр. Ботев" във Враца. Филиалът ще има две отделения - детско и вътрешно, в сградата на обявената в несъстоятелност общинска болница в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Esherihiq coli е в ла**ата. Стафилокока е по-често кожна инфекция. Пъпка?
15
0
 
9
 
! Отговори
БГ туристо преди 11 години
Стафилококите са бактерии развъждащи се в екскрементите, или по-точно казано по селсоку - в ***. Просто българското хотелиер и ресторантьор имат хигиена нулева, не са свикнали ръчицките да мият след аки в клозетника. А добре дошли в Банско и в родното мутротурие и да ви е сладко.
14
2
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
Обвиняват персонала, защото открили стафилококова инфекция. Привидно е така, но ти откъде си сигурен. Така казват. Казват това, което е удобно на някои. То в БГ какво не може да се изфабрикува. Когато е в нечии интерес. Чий е интереса ще се досетиш ако размислиш. Кои са големите хотелиери, в чийто хотели отсядат организирано големи групи, кои са доставчиците на продукти и т. н. Все хора близки до управляващите. Няма нищо случайно и нищо ново под слънцето. /добавено от 15/
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Излиза че пешкира ще го операт работниците в кухнята. И без това работят при непосилни условия на труд, не получават прилични възнаграждения, а ще понесат и големи санкции. За да не се развали рахата на доставчици на продукти, на "бизнесмени" препакетиращи храни с изтекъл срок на годност, изобщо на БГ мафията. Работа от 35 г. като лекар и не съм съвсем съгласен с констатациите на така наречената здравен министър госпожа. Не виждам и какво общо има това багерче с темата за натровените деца.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната трагична приказка за свинщината в тази държава, която няма да завърши добре!Пак никой не е виновен, пак всички възможни мерки били взети, абе "мижи да те лажем"!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен.Нали българите сме образовани? Уж сме в ЕС?......
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Част от работещите?От общо колко?3,5 ?
9
2
 
10
 
! Отговори
eдин преди 11 години
Преди ,,Зората но демокрацията" имаше контрол ,който явно е забравен и пренебрегван от контролиращите органи ,а сега откриват Америка . Дали изобщо контрол съществува ,след като се назначават хора без трудови договори.
8
3
 
14
 
! Отговори
Бухала преди 11 години
Така е, защото когато отиде ХЕИ се поднасят бонбони, ракия и ядене на корем за да си затворят очите...българска му работа, после що сме на това дередже.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми как да не обвинят персонала, след като са открили по тях инфекцията.- Проблема на кухненските персонали в България е че не си мият ръцете. Ходят ***,пикаят и след това с тези ръце готвят. Обърнете внимание колко много епидемии с хипатит "А" имаше в България тази година а хипатит-А се предава само чрез говната. Тоест народа *** и не си мие ръцете, после ходи в автобуса държи зе за дръжките и друг след него и той се хваща там и той не се мие яде и се заразява.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Някои" от работещите..........?Работещите са 3-*** ,а "някои'' ...е мн. число което значи ---75%!Приоритет в Бг във всякакви фирми ,мотото е :Да забогатеем по-бързо ,...важна е ---ДАЛАВЕРАТА !
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма култура ,няма образовние ,...това са резултатите -----*** ДО ШИЯ ,само в Бг!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** в Бг.....?Не се ли разбра ,че всички деца ,са наши деца ,.......не са на комшиите от ---Румъния,Сърбия,Турция и Гърция!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Конкретно, ----кой е ВИНОВЕН ?
2
2
 
18
 
! Отговори
лекар преди 11 години
Нямам думи, всичката ни е такава. Да си готвач без да си миеш ръцете и да готвиш без специални ръкавици е просташко самочуствие. Всеки в България е готвач това е
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И накрая ...какво ,......ВИНОВНИ НЯМА ,както винаги в Бг!