Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо по повод кончината на патриарха

"Патриарх Максим беше воден от дълбока вяра и любов към хората"
6 ное 2012 18:32, Елка Василева
8
Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо по повод кончината на патриарха
Снимка: архив, Булфото

Президентът Плeвнелиев изпрати съболезнователно писмо до Нeгово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий и до опечалените православни християни по повод кончината на Негово Светейшество Българския Патриарх и Софийски митрополит Максим, съобщи прессекретариатът на държавния глава.
 
“Днес Бог прибра при себе си духовния пастир на православните българи, отдал живота си за добруването на Българската православна църква и духовното въздигане на нашия народ”, заявява в писмото си българският държавен глава.
 
“В години, белязани от бури и изкушения, нашият Патриарх показа воля и положи усилия за утвърждаването на единството на Църквата и за укрепването на християнските ценности и добродетели в нашето общество. В своята служба на Бога и Църквата патриарх Максим бе винаги и неизменно воден от дълбока вяра и любов към човеците, от благочестие и мъдрост”, се казва още в съболезнованието на президента Плевнелиев.
 
“Нека всички заедно се помолим Бог да приеме и помилва душата на светейшия патриарх Максим”, добавя президентът Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Нека всички заедно се помолим Бог да приеме и помилва душата на светейшия патриарх Максим, добавя президентът Росен Плевнелиев. Малко съмнително, уважаеми колеги , какво ли е имал предвид Президента?
5
0
 
3
 
! Отговори
мафия преди 11 години
Сега другите попове ще се избият кой да стане шеф.
4
0
 
5
 
! Отговори
й преди 11 години
Погледнете тоя до Патриарха с блесналия безумен поглед.Дето днес ревеше уж от мъка,а всъщност от радост и надежда.Той ще бъде новия патриарх и тоя дето направи хората в Пловдив и Смолян да мразят църквата,а сега и в цяла България
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Помака да си ходи в Турция!
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само това ли бе Росене, отиде си свят човек, Патриарх на България от 1971г. до сега, а ти си разпоредил да напишат едно писъмце от твое име?
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сети се помака!