Без Бойко можем, без цигари - не!

Ресторантьори на протест срещу забраната за тютюнопушене
Обновена: 14 ное 2012 20:18 | 14 ное 2012 15:43,
457
Без Бойко можем, без цигари - не!
Протест против закона за тююнопушенето в Ловеч през юли. Снимка: Архив Булфото

На 22-ри ноември собствениците на заведения и пушачите, които смятат, че правата им са нарушени, ще се съберат пред Народното събрание.

Това обявиха от Сдружението на собствениците на заведения, които са нарекли своята инициатива „Протестът на масите”. Целта на митинга е да отпадне забраната за тютюнопушене на открити и закрити обществени места и да се върнат предишните законодателни разпоредби преди първи юни.

Вносителите на предложенията за промени – независимите депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов, се оплакаха пред журналистите, че няма движение по предложението им за промени в Закона за здравето.

Кирил Гумнеров призова народните представители да разгледат проекта им за законодателни промени и да направят крачка в правилната посока - да отменят тази вредна за бизнеса забрана. „Идват избори, а нали знаете какво е мотото на хората в мрежата: Без Бойко можем, без цигари - не!”, предупреди депутатът.

„Тук е мястото да припомним на здравните фашисти и на екоталибаните в парламента, че промяната в манталитета на хората може да стане само с дългосрочни превенции”, коментира още независимият Кирил Гумнеров.

Още по темата
Вносителите на предложенията за промени твърдят, че докато хората продължават да пушат, един цял бранш ще бъде изкуствено фалиран. „Не можа заради ината на здравното министерство и парламента, които са се запънали като магаре на мост, да бъдат силово фалирали собствениците на заведения”, обясни Гумнеров.

От името на Сдружението на собствениците на заведения в България Пейо Филипов изчете декларация. Търговците припомнят, че в заведенията си са монтирали скъпоструващи вентилационни инсталации.

„С влизането на забраната в сила вложените инвестиции, в размер на над 50 млн. евро се оказаха неприложими и невъзстановими. Според данни на НСИ към третото тримесечие заетите лица в сектор „Ресторантьорство и хотелиерство” намаляват с 10,7 хиляди души, което в процентно изражение е 10,3 %”, обявиха още собствениците на заведения.

Според тях икономическите ефекти от забраната ще бъдат над 228 млн. лв. по-малко приходи в бюджета. Ако отпадне забраната за пушене, собствениците на заведенията предлагат даже данъчни бонуси за обектите, които забранят пушенето на територията си. Както и да се осигурят образователни кампании за вредата от тютюнопушенето.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
0
 
11
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Без Бойко можем, без МАС не...!и асфалт !
305
13
 
4
 
! Отговори
Пабло преди 11 години
Наркоманииии хахах.Давайте тези пари на децата си,а не да кюфкате по цял ден като парен локомотив наркоманиии!
304
2
 
18
 
! Отговори
Всичко е далавера! преди 11 години
Обяснението за забраната на цигарите в заведенията е много просто!ББ, ЦвЦв и СД чакат ресторантите и заведенията да фалират напълно, след 2-3 месеца чрез свои хора ще ги изкупят на безценица и 20 дена преди изборите ще отменят забраната!След това няма да има значение кой е спечелил изборите, всички клиенти ще плащат на тях да си пият питиетата и да правят купони, защото всички ресторанти в България ще се техни!Това е, друга далавера няма!
303
0
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ПРЕДИ ИМАШЕ :STATE EXPRES 555....!PALL MALL ..../RED/....!...HB...!...CRAVEN A...!....GOLD LEAF...!/СА ИМА ГО*НА...!/
302
5
 
9
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ТАЯ ПУШАЧКА НА СНИМКАТА НА КОЛКО ГОДИНИ Е...?
301
2
 
12
 
! Отговори
химследи преди 11 години
Екоталибаните от НС защо мълчат за химията, която се пръска от самолетите всеки ден над България?
300
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако ви сложат една или няколко камери в кухнята които да излъчват наживо слуващото се там в салона на ресторанта, то на 90% от вас цигарите ще са ви най-малкия проблем.
299
0
 
10
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....НАДПИС ПРЕД ПАРЛАМЕНТА:БАЦКО УБИВА...!...ПУРИТЕ НА БАЦЕ СА БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ С ЯДРЕНИ ГЛАВИ...!
298
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що не сложихте и цигара в устата на това дете?
297
5
 
21
 
! Отговори
пушач преди 11 години
Аз пък искам да си пафкам докато си пия питието или кафенцето... Какво им пречи да обособят сектори за пушачи в заведенията?Прекрасно зная,че 'пушенето убива' , но така или иначе рано или късно всички ще умрем, така че поне да не се лишаваме от нещата които ни харесват ,естествено без да си пречим взаимно...Търсете компромисния вариант! В противен случай можем да говорим за дискриминационно прилагани мерки, които рано или късно отпадат.
296
4
 
16
 
! Отговори
RCI преди 11 години
Противниците на пешенето,я се огледаите!Сред вас!Такава злоба,такава омраза,такъв аз го наричам инфант-фашизъм!Само защото някой не е като вас!Вие сте отровени,някои от вас са с асоциално мислене!Страшно е!Не можем ли да поговорим,да живеем заедно?Сигурен съм,че сред най-кресливите отрицатели има такива които в бар не стъпват,но те трябва да са `против`,да`заклеймяват`! Утре друго ще заклеймяват!Искало им се да не се пуши,ами влез там където не се пуши!50/50 е!НАВСЯКЪДЕ искат!Фашизъм е това!
295
3
 
9
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Без Бойко НЕ можем ! ...И С КОИ ШЕ СИ ПРАИМЕ **ШААК *ШААК...!
294
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ БЪЛГАРИНО, БРЕ ЗА 20 ГОДИН ДЕМОКРАЦИЯ, ТОЛКОЗ ЛИ НЕ РАЗБРА, ЧЕ ЗА ДА НАПРАВЯТ ЕДИН ЗАКОН ТО НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ, ДЕМЕК ДА СИ ПЛАТИ ЗА ЗАКОН ДЕТО ЩЕ ГО ОБСЛУЖВА. БЕ ТОЛКОЗ ЛИ СТЕ *** ЧЕ НЕ СИ ЗАДАВАТЕ ВЪПРОСА, КОГО ОБСЛУЖВА ТОЗИ ЗАКОН И КОЙ Е ПЛАТИЛ ЗА НЕГО -МИ ТОЛКОЗ ЛИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ СЕТИТЕ,ЧЕ ОБЛАГА ОТ ТОЯ ЗАКОН ИМАТ САМО ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ И ЩЕ ФАЛИРАТ САМО СРЕДНИЯТ И МАЛЪК БИЗНЕС РЕСТОРАНТЬОРИ,КАФЕТА И Т.Н. БРЕ ТОЯ ПИПА НА ЕДРО БРЕ, ПУКА МУ ЗА ВАС,ЛИДЪЛИ,КАУФЛАНДИ,БИЛИ -ХОРАТА СИ ПЛАЩАТ
293
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз пък без цигари се чувствам супер
292
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заради високите цени на менютата в ресторантите не влизат хората, а не заради цигарите. От 7 години съм ги отказал и не се чувствувам по-зле,даже сега е отлично. Преди 20 дни си празнувах 50 годишния юбилей в ресторант, и никой от гостите ми пушачи не протестира за забраната - излизаха си хората навън да пушат и толкова. Да не реват кожодерите - спрямо нормалните цени техните в заведенията са 4-6 пъти по-високи.
291
4
 
4
 
! Отговори
до жена - 330 преди 11 години
жена, ти явно не си от тази планета...А явно и някои неща определено ти липсват. ;-)
290
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЧЕРА БЯХ НА ЗАВЕДЕНИЕ,ДОСТА ДОБРО ЗАВЕДЕНИЕ,МНОГО ДОБЪР РЕСТОРАНТ,КЪДЕТО ХОДЯТ ЧУЖДЕНЦИ С ПАРИ,ОТ ЗАВЕДЕНИЕ НА 2 ЕТАЖА,РАБОТЕШЕ ЕДИН,ОТ 35 МАСИ ЗАЕТИ БЯХА ТРИ,ХОДИХМЕ 3 ИЛИ 4 ПЪТИ ДА ПУШИМ НА ВЪН,В КРАЯ НА КРАИЩАТА ВМЕСТО ДА СЕ НАСЛАДИМ НА АТМОСФЕРАТА И НА ПОВОДА И ДА НАПРАВИМ СОЛИДНА СМЕТКА С ВЕЧЕРЯ КАКТО ПОДОБАВА НА ПОВОДА,ХАПНАХМЕ НА ДВЕ НА ТРИ,ДРЪПНАХМЕ НА ДВЕ НА ТРИ ОТ ЦИГАРИТЕ НА СТУДА И СЕ ЗАРЕКОХМЕ ДА НЕ ХОДИМ А ДА СИ ПРАВИМ РОМАНТИЧНИТЕ ВЕЧЕРИ В КЪЩИ -ХЕМ ПО ЕВТИНО, ХЕМ СПАЛНЯТА ДО НАС
289
24
 
11
 
! Отговори
жена преди 11 години
Стига превземки и измислени протести!!! Ресторантите са пълни, хората с удоволствие сядат да хапнат и пийнат на заведение без да замирисват на пепелници!!! Хайде да не са фалирали от това, че не се пуши в ресторантите им. Това, че някой некадърник не може да си менажира заведението не му е виновна забраната за пушене! Супер е, че забраниха цигарите!
288
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОЧВАЙТЕ ДА ЗВЪНИТЕ НА ВСИЧКИ РОДНИНИ И ПРИЯТЕЛИ, ДА СЛАГАТ ПЛЮСЧЕТА НА БОЙКО, УВАЖАЕМИ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ ЧИНОВНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА И МВР, МОБИЛИЗИРАЙТЕ СЕ, ИНАЧЕ ТОКУ ВИЖ, МОЖЕ И ДА ВИ ИЗРИТАТ ОТ РАБОТА, ПЪК ЗНАЕ ЛИ СЕ, БАТ ЦЕЦО МОЖЕ ВИ ЗНАЕ АЙ-ПИ-ТАТА НА КОМПА, НАЛИ - СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ :))ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ - МОМЧЕТО СИ ОТИВА....НА ПРОЛЕТ :))
287
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До orceВашите управници сигорно не излизат тогава от аптеките,защото всички са болни мозъци.