Туристическият бранш във Варна иска регламентиране на проституцията

Хотелите вземат такси за "вкарване" на проститутка от гостите
1 дек 2012 12:58, Елка Василева
80
Туристическият бранш във Варна иска регламентиране на проституцията
Туристическият бранш във Варна поиска регламентиране на проституцията. Снимка: архив, Булфото

Трябва да има национален регламент за оказването на сексуални услуги, каза председателят на Варненската туристическа камара Марин Нешков в дискусия, посветена на употребата на алкохол, секс и опиати от чуждестранните гости. Мнението му подкрепиха и другите участници в разговора.

Директорът на туристическия колеж в града Стоян Маринов посочи, че през изминалото лято в "Златни пясъци" са отседнали около 500 000 туристи, половината от които в младежка възраст.

По изчисления на експертите всеки от младежите е похарчил при престоя си поне по 100 евро за алкохол, а тези, които ползват опиати - и още толкова пари за тях.

Неофициално се знае, че хотелите вземат такси за "вкарване" на проститутка от гостите, посочи Маринов. По думите му сумите варират между 30 и 50 лева според категорията на хотела. Отделно клиентът плаща на проститутката.

Грубите изчисления сочат, че за всички тези забавления през лятото само в комплекса "Златни пясъци" са се "завъртели" около 75 милиона евро, но съвсем малка част от тези пари са били обложени с данъци, коментираха специалистите.

Заплахите от т. нар. АСО /алкохол, секс, опиати/-туризъм са сериозни, посочи Маринов. По думите му това отблъсква по-възрастните чужденци, свива се сериозно търсенето на музеи и екскурзии, нараства рискът от криминални прояви, а качествените обслужващи български кадри бягат в чужбина, тъй като там могат да работят спокойно.

Проституцията в България е била регламентирана до 1918 година, посочи Маринов. Той отбеляза, че има редица европейски държави, включително основните ни конкурентни дестинации - Турция и Гърция, които имат закони за секс-услугите.

Кметът на Варна Кирил Йорданов коментира, че в момента режимът в страната е лицемерен - проституцията уж е забранена, но има голямо предлагане на такива услуги. По думите му държавата трябва да заеме ясна позиция. Ако има забрана, тя трябва да се спазва, а нарушителите да се наказват, ако няма да има забрана -да се приеме закон, който да регламентира правилата, обобщи Йорданов.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха е тя ако се регламентира и узакони ,както е редно,и си плащат на държавата да практикуват какво ще ядат бате ви Бойко и мутрите около него.Моля ви се бива ли такива работи!
68
0
 
8
 
! Отговори
7-цатата преди 11 години
Предложението не е лошо. Туризма ще дръпне още повече. Ще плащат данъци, медицинския контрол ще е по добър. Полиците няма да получават пари под масата. Ще станем 2-ра Холандия. Много хора не са съгласни с предложението, но не се замислят , че в момента го има този бизнес но е режисиран от бандити и полицаи :) А до това , че момичетата ще ги подмами тази работа,не е вярно. Сега какво ги спира , просто ги бият и им вземат парите и ги правят наркоманки. Това ли ви харесва или чисти и ясни правила ?
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прочитайки коментарите по-долу много се развеселих и се посмях от сърце. При толкова негативизъм около нас са абсолютно необходими такива коментари. Има хора от пишещите тук с голямо чувство за хумор. Те не бива да скриват за себе си своя талант, а да ни веселят и нас с остроумието си. Да сте живи и здрави и все така забавни.
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Над народа се извършва и духовен геноцид-засегнато образование,фалшиви ценностни системи,унищожаване на морала.На времето България се славеше с научните постижения,сега с алкохолен туризъм и ***.И това се поощрява от властимащите.Вместо на младите хора да се помисли за по достойна работа,за тяхното духовно израстване,да се откриват нови работни места с достойна професия,те ги тласкат към проституция .
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кметът на Варна предложил да се регламентират поръчковите убийства и атентатите, защото и там отиват луди пари/необлагаеми/, пък напоследък Варна е доста бурно място за живеенеТака хазната на Варна ще се обогатиПарите не миришатКиро ветропоказателят знае защо!
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонименда им плащат, ама ще им удържат ли за храна, ако гълтат
63
1
 
9
 
! Отговори
избирател?? преди 11 години
Не може да се дават пари за вкарване на *** Така ще излезе че за всеки депутат в НС трябва да плащаме по 30 лева на ден , за да влезе на заседание на комисия или по 50 лв за да отиде в пленарната зала
62
3
 
16
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Хм...интересно предложение. С узаконяването на проституцията ще се намали броят на безработните, в хазната ще влизат повече пари от данъци и осигуровки, а може би това ще стане една от предпочитаните професии на младите момичета. Това е едно находчиво решение при наличието на увеличаващата се безработица, чалганизирането и опростачването на народа ни. Кадри и желаещи ще има бол, дето се казва.И държавата ни ще дръпне напред благодарение на проституцията.
61
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Развала и поквара. Че и варианти за реализация се търсят. Не болести и катаклизми, ами и Земя-та да се разпраши, малко ни е.
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
интересно, аз си мислех че става въпрос за наркотици.. а то било опиати.. брей че цивилизовано
59
0
 
7
 
! Отговори
ДА,да. преди 11 години
А рушветите и комисионните кой ще ги прибира?
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tezi koito ni ypravliavaxa dovedoxa xorata da prostotyirat te sa vinovnicite za drogata kontabandata i mizeriata v darjavata ,iztinata e edna tezi xora triabva da badat ynishtojeni po vsiakakav nachin bezmilostno .
57
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То в България всяка втора женка е *** .. много от тях обаче са неосъзнати такива и излизат много по-скъпо :)
56
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И в болниците кой ще ги лекува, като няма пари даже за една инжекция срещу сифилис, да не говорим за другите инфекции с лечение до гроб.
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То хубу ще ги легализират, ами с пенсионирането какво ще правим? Те трябва на 30-35 години да се пенсионират, че след такава интензивна употреба вече няма да са годни за работа. Ако е така, няма ли в крайна сметка да загуби държавата повече, отколкото ще спечели?
54
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В хотелите Шератън и Радисън в София ще разрешат ли на проститутките да правят бардаци, ами в частен апартамент ще разрешат ли да се направи бардак, ами в училищата над 8 клас, за да има печалба и икономика?
53
1
 
23
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
Туристическият бранш във Варна иска регламентиране на проституцията...............................И ВСЯКА *** ДА СИ КУПИ КАСОВ АПАРАТ И ДА СЕ ВЪРЖЕ С нап
52
2
 
7
 
! Отговори
EMIGRANT преди 11 години
MUTRITE ISKAT VSI4KATA VLAST I VSI4KI DOHODI!!!!!DA VI ESLADKO !!!!!!
51
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едното не бива да се допуска - в очите на света да бъдем АСО-туристическа дестинация.Другото обаче е старо като света - дори при социализма, когато беше забранена чрез заплаха от най-строги санкции, дори и тогава проституцията си съществуваше. Значи, щом като има търсене, никакви заплахи не могат да спрат предлагането и консумацията. Затова е по-добре да се регламентира, за да се въведе някакъв ред - да се знае официално кои са жриците, да се следи за здравето им, да се събират данъци.
50
9
 
10
 
! Отговори
Дългия Джон преди 11 години
Значи ако ми го *** няква държавата ще ми зима част от парите. Обаче моя е толкова голем че мога и сам да си го лапна. Е тогава пак ли ще плащам?

Спонсорирани публикации