Хиляди чакали за лифта в Банско

От комитета за изграждане на втора кабинка настояват за неотложно решение
Обновена: 31 дек 2012 19:56 | 31 дек 2012 19:50, Веселина Йорданова
206
Хиляди чакали за лифта в Банско
Протестиращи блокираха пътя за града в предишните дни. Снимка: БулФото

Над 6 000 души чакаха днес два часа на начална и междинна станция на лифта в Банско, съобщиха от Инициативния комитет за изграждане на втори кабинков лифт.

Вчера министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обеща, че въпросът с развитието на ски зоната в Банско ще се разгледа още в първите дни на новата година.

Още по темата

Той се обърна с молба към инициативния комитет, организатор на протестите в Банско, да се прекратят действията, които затрудняват движението към курорта в дните на активния туристически сезон.

Така след тридневен протест жителите и гости на Банско решиха да прекратят блокадата по време на празничните дни и да продължат протестите с други средства.

Днес те отново настояха, че решаването на проблема с по-доброто обслужване на туристите и скиорите в ски зоната е неотложно.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира днес, че имаме може би най-рестриктивния закон за горите в момента, който пречи на инвестиционните намерения и лишава от поминък определени територии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: Банскокабинков лифт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
3
 
! Отговори
бай иван преди 11 години
нормално е да протестират. и аз ако бях лично заинтересован и аз щях да го правя, но:защо чак сега се обръща внимание на този проблем, който съществува от поне 3г ?на всякъде се мисли в преспектива и се правят проогнози за следващите 2,3,5,10г. само в България от днес за утре.
121
5
 
14
 
! Отговори
истината: преди 11 години
Група червени олигарси си спрятат протест защото искат да си лапат още повече. Банскалии които са алчни до мозъка на костите ги подкрепят. Зелените рекетьори това и чакат. На тях им пука за природата колкото на овцата Доли за космическата совалка ама пара е туй , ей! Народа се плюнчи по форумите.......Нищо ново под небето...
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 153 Лелее колко си умен ! Туй дет тече от ушото ти ....акъл ли е ?
119
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма как един лифт да поеме толкова скиори и трябва да се вдигнат шоково цените. Ако изсекат горите и после няма скиори или няма сняг, няма кой после да възстанови изсечените гори. Презастрояването на Банско е сериозен проблем и ГЕРБ трябва най-накрая да почнат да събарят хотелите докато останат толкова, колкото може да осигурят 100% използване на леглата и чак тогава ако се отчете че трябват повече хотели да се строи някой хотел допълнително.
118
0
 
8
 
! Отговори
Прасето Гошо преди 11 години
къде ги намериха тези чакали че и хиляди даже не става ясно. Верно че се поразвъдиха напоследък гадинките ама чак пък толкоз....Пък и чакал ски да кара не съм чувал....ха ха ...
117
0
 
17
 
! Отговори
Тони преди 11 години
Те първо да си оправят инфраструктурата в селото - забележете пътя на снимката - няма тротоар, отстрани - разкопано, така е в половин Банско. За качеството на услугите да не говоря - едно време като работех там, ходих да се подстригвам чак в Благоевград. Нямаше и една обществена пералня. Не знам с какъв акъл там се провежда Джаз фестивал. За 90% от местните хабитати думата "джаз'' се свързва с песента на Слави - в джаза, т.е. да се напият и да правят търкали по кръчмите.
116
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За хора който разбират от ски мога да кажа,че курорта Банско е пълна мизерия Пистите не са добре обработени лифта се чака или трябва да се подобри или малко по малко ще заприлича на гръцка таверна както и е сега. Какво общо има още 1-2 лифта с това да се съсипе природата няма логика. А в Австрия и е по евтино и не ти искат рушвет полицаите а те упътват по възможно най любезния начин картите за лифта са по евтини и услугите са по евтини БЪЛГАРИЯ е пълен турски кинеф както оня скулптор го описа
115
1
 
25
 
! Отговори
.. преди 11 години
Не е възможно да е имало 6000 души чакащи 2 часа. Помислете колко са 6000 души, и колко голям площад е необходим за да се поберат. Леле, леле "искали незабавно решение"...А защо не им пратят полицаи да ги разпръснат защото блокират път от републиканската пътна мрежа? Може и министъра да отнесе малко "респектиране" и "профилактиране". А това определено мисля че няма да е безразлично на много хора ако го пуснат по новините в 8 вечерта.
114
21
 
2
 
! Отговори
А.С. преди 11 години
Ей ,страхотни завистници и злобари са това българите ! Дори и на Нова Година не престават да се оплюват ! Май имаше право Боко като каза ,че "мат'ряла" е лош !
113
2
 
16
 
! Отговори
до 144 преди 11 години
Ако има платени драскачи то аз не съм от тях, чии министри и председател на народното събрание се изтъпаниха да бранят Цековите проекти?
112
2
 
15
 
! Отговори
Симеон преди 11 години
Заради шепа ненаяли се българи ще съсипем природата!
111
2
 
21
 
! Отговори
Orda преди 11 години
Алчните "хотелиери" правят типични герберастии.
110
6
 
13
 
! Отговори
до 142 преди 11 години
Стига с този ГЕРБ бе, драскач платен! Къф ГЕРБ кви пет лева? Цеко Минев си е парекселанс червена номенклатура. Герб ли му направи ТСбанк през 1994?? ***!
109
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шест хиляди симпатизанти на герб няма вече в цяла България, инфото сигурно е подадено от бТВ!
108
1
 
1
 
! Отговори
до 136 преди 11 години
а колко е дълга пистата там?
107
15
 
4
 
! Отговори
оптимист преди 11 години
Да това показва, че българина живее все по добре от разликата, че има и въшкари и озлобени хорица в сайта
106
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Мирослав Найденов коментира днес, че имаме може би най-рестриктивния закон за горите в момента, който пречи на инвестиционните намерения и лишава от поминък определени територии." Mоля? Я да ходи и да провери колко от банскалий работят.По хотелите рабитят от всички краища на Бг, но не и от Банско и региона.
105
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо полицията разрешава на едни протестиращи да блокират пътища а на други не ,къде са спец частите които бяха на Орлов мост? Защо хора от правителството блокират пътища?
104
1
 
39
 
! Отговори
принц Чарлз преди 11 години
Между другото, влезте в интернет през Зимния сезон и ще се убедите, че дори в елитния Санкт Моритц може да се намери хотел или пансион, значително по-евтини от Банско, Боровец или Пампорово. Освен това, в Санкт Моритц ще срещнете принц Чарлз, а в Пампорово и в Банско ще срещнете мутрите на пожарникаря!
103
1
 
31
 
! Отговори
вредна за България преди 11 години
Всъщност, българската туристическа индустрия е вредна за България! Защото 90% от работещите в нея, бачкат на черно и не плащат данъци. Да не говорим за вредните за здравето ментета, които ни сервират по хотелите! Като започнете от фалшивото сирене, минете през месото и рибата с изтекъл срок за годност, и приключите с алкохола-менте, от тубите с неизвестен произход!