Хиляди чакали за лифта в Банско

От комитета за изграждане на втора кабинка настояват за неотложно решение
Обновена: 31 дек 2012 19:56 | 31 дек 2012 19:50, Веселина Йорданова
206
Хиляди чакали за лифта в Банско
Протестиращи блокираха пътя за града в предишните дни. Снимка: БулФото

Над 6 000 души чакаха днес два часа на начална и междинна станция на лифта в Банско, съобщиха от Инициативния комитет за изграждане на втори кабинков лифт.

Вчера министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обеща, че въпросът с развитието на ски зоната в Банско ще се разгледа още в първите дни на новата година.

Още по темата

Той се обърна с молба към инициативния комитет, организатор на протестите в Банско, да се прекратят действията, които затрудняват движението към курорта в дните на активния туристически сезон.

Така след тридневен протест жителите и гости на Банско решиха да прекратят блокадата по време на празничните дни и да продължат протестите с други средства.

Днес те отново настояха, че решаването на проблема с по-доброто обслужване на туристите и скиорите в ски зоната е неотложно.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира днес, че имаме може би най-рестриктивния закон за горите в момента, който пречи на инвестиционните намерения и лишава от поминък определени територии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: банскокабинков лифт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
17
 
! Отговори
дядо преди 11 години
че гора нямя да имат е ясно щом герберите се заехаалчни ненаситни гьонсуратито изглежда и останалите хора в страната са *** като банскалиите
81
22
 
16
 
! Отговори
А.С. преди 11 години
Само който не е чакал на опашката не може да разбере проблемът!Голяма част от туристите се отказват да дойдат втори път точно заради това !Единственното "добро" на "опашката" е,че се научих да псувам на много езици !
80
3
 
19
 
! Отговори
банскальия преди 11 години
Иляде чакале, въци и лесици за лифтовето в Банско, сакаа да са повозат безплатно.
79
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"От комитета за изграждане на втора кабинка настояват за неотложно решение"Какви са тия социалистически комитети бе :D
78
3
 
20
 
! Отговори
фидоскова преди 11 години
Извинете ме. Аз задръстих всичко. Ако кажа усрах, ще ме изтрият. Такава ни е работата -оакана
77
4
 
18
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
АМИ ДА СЕ КАЧАТ НА БАЙ - УО ,ЗА ДА СТИГНАТ ПО БЪРЗО!!! И ПОСЛЕ БЕДНИ СМЕ БИЛИ - ДА , ДА !!
76
8
 
23
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Бай Тошо умря, няма да им направи лифт на тези кръчмари!Да си намерят инвеститор, нали вдигахте "двата пръста"?На ви един пръст сега - СРЕДЕН!Айсиктерикс!
75
4
 
19
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Шъ чакат,и аз чакам в Кривунделово да построят лифт,до баира Голият Тумбак.Там ходим за...гъби и за някои други...работи,ако съм с...колежка;по друго си е да не се...катеря и да съм...свеж.
74
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
========== Анонимен преди 1 часНяма ли да е по лесно да се изгради по модерен лифт (по бърз, и за повече хора) на същото място?Или просто някои иска да награби новото станче ? ======= Е да, ама по тоя начин няма как да се забърше осраното дупе на Юлен.... Ако променят законите ще бъде много явно, а и идват избори. Колко точки (кинти под масата) ще спечелят ГЕРБ ако удовлетворят исканията на "народа" (тълпа платени ***), за втори лифт и още писти, че и държавата да ги направи....
73
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Втория лифт няма да бъде необходим. Качеството и цените в Банско са такива, че скоро и за 1 лифт няма да има хора освен по празници.........
72
4
 
10
 
! Отговори
Цеца преди 11 години
Я ме мена на снимката пръвата дек са ме снимале. Требе да идем и утре да се редим на упашката на лифто ние дек сме се събрале тук за да праим гюрлутия и да кажат е па я - не мое без нов ливт, нали банскалеее !!!
71
0
 
18
 
! Отговори
5 преди 11 години
ЧНГ на всички!!!
70
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ли да е по лесно да се изгради по модерен лифт (по бърз, и за повече хора) на същото място?Или просто някои иска да награби новото станче ?
69
2
 
44
 
! Отговори
jjj преди 11 години
Не знаех, че и чакалите се возят на лифт. Защото вълците не искат.
68
1
 
13
 
! Отговори
До 73 преди 11 години
А защо не, в Слънчев бряг първо застроиха,започна да се срива електрозахранването и направиха нова линия 20кV.Всичко е по български.
67
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
75 не съм 75 а 72 но честно все пак мъничко понеже нямаше време в Самоов не се получи тази глупост която стана в Банско , защото стана банско стана синониим на Слънчев бряг тоест на бетонния туризъм , иначе сте хубав град но типичната българска алчност ви изяде само прескочи в един друг сайт в този форум и виж какво правят хората пос вета , но вие сте си типични македоно-българи бунаци и за това ще бъдете масовици както Слънчев бряг
66
5
 
5
 
! Отговори
5 преди 11 години
Доре бе 74,теб това какво те притеснява,кой ще се радва на природата ако не тия които идват на почивка на ски?
65
3
 
40
 
! Отговори
Стария преди 11 години
Пистите и лифтовете са с капацитет напр. 1000 души на ден.Построени са хотели, които могат да поберат 6000 туристи.Туроператорите организират с обещания за празнично настроение пълна запълняемост на легловия фонд, т.е. успяват дя излъжат и съберат парите на 6000 човека.Построяват се нови лифтове и писти за 6000 човека на ден.Следва построяването на нови хотели за 12000 туристи и т.н.ЯСНО Е ЕДНО, че трябва да има баланс между възможностите и алчността, ПРИРОДАТА е на всички! Ни на Цеко,ни н
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от 72 на час извинявайте
63
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми то е елементарно Уотсън не можеш а изграждаш база за 15 000 души и да има един лифт който качва по 1000 човека на ден и един скапан път , на който една кола да закъса и до там ев целият тарфик , това винаги съм го знаел и винаги съм се чудил н тези които са хвалели и прехвалели Банско. ЕЙ ЛАКОМИЯТА УБИВА>