Хиляди чакали за лифта в Банско

От комитета за изграждане на втора кабинка настояват за неотложно решение
Обновена: 31 дек 2012 19:56 | 31 дек 2012 19:50, Веселина Йорданова
206
Хиляди чакали за лифта в Банско
Протестиращи блокираха пътя за града в предишните дни. Снимка: БулФото

Над 6 000 души чакаха днес два часа на начална и междинна станция на лифта в Банско, съобщиха от Инициативния комитет за изграждане на втори кабинков лифт.

Вчера министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обеща, че въпросът с развитието на ски зоната в Банско ще се разгледа още в първите дни на новата година.

Още по темата

Той се обърна с молба към инициативния комитет, организатор на протестите в Банско, да се прекратят действията, които затрудняват движението към курорта в дните на активния туристически сезон.

Така след тридневен протест жителите и гости на Банско решиха да прекратят блокадата по време на празничните дни и да продължат протестите с други средства.

Днес те отново настояха, че решаването на проблема с по-доброто обслужване на туристите и скиорите в ски зоната е неотложно.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира днес, че имаме може би най-рестриктивния закон за горите в момента, който пречи на инвестиционните намерения и лишава от поминък определени територии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: банскокабинков лифт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
6
 
4
 
! Отговори
do 171 i 176 преди 11 години
Ща уволни Кутев, ей!!! Ти на училище не си ли ходил бре! Знаеш ли какво значи 5000 човека на час!? 83 на минута! За толкова време не могат да се качат в кабинките само! И не ми поясни кое е това заведение в Банско/с побоя/ дето в 5.00 ч.!!! сутринта работи и е пълно с хора:) Смешкооооооооо, ***!
141
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е нашата действителност... Мутраци организират "протест" на такива, дето преживяват от наем 5 лева за легло, за да могат да разграбят и омаскарят и планините така, както ос*къкаха черноморието, след което никой турист с интелигентност над 0,1% да не дойде да почива в БГ (Бай Ганьовистан). Вярно, че образУванието вече се сведе на ниво "Радка Пиратка", ама още сме живи де - не бързайте толкова с мераците за "***, която ще командвате", мои ОБИЧНИ управляващи и рекетиращи...
140
2
 
8
 
! Отговори
Един турист преди 11 години
До do 171 Доколкото знам човек от персонала е с извадено око и е в Благоевград! 175 000 полицаи и още толкова поне охранители , а престъпността е навсякъде, особено в уш курорти като това измислено Банско!
139
3
 
19
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Какви са тия глупости, при капацитет на кабинката 5000 човека на час как може 6000 да чакат два часа, има само едно обяснение на Юлен не му се дават пари да пуснат лифта на 100% капацитет, и за това и вълка сит - лифта бачка на икономичен режим с разредени кабинки, и агнето цяло - супер ПиАр Герберска акция за промяна на закона и изваждането на курорта от Натура. А на 5 километра от Банко Добринище стои без лифт с разкошна писта и без кьорав скиор на нея. Това е Бойколандия
138
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки хотел със собствена писта!Ски-туризма е бъдещето!
137
3
 
4
 
! Отговори
do 171 преди 11 години
Та в кое заведение казваш, се случи тази случка?? :))) И що са в комбина с местните полицаи?? :)) Или...Кутев така каза:)
136
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми да чакат! То ако не карат ски на 01.01. в Банско все едно не са живели!
135
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези протестиращи са най-тъпите същества на света. Нали именно природата привлича туристи. Като няма природа, кой ще идва да се вози на този лифт? Гладни ли са ? Боси ли са ? Нямат жилища ли? От какво са лишени, че протестират. А сетих се искат очила за 1000 евро и ски екип за 1000 евро . Искат да лапат още пари. .......... ***.
134
1
 
21
 
! Отговори
Един турист преди 11 години
Какво Банско , какви лифтове! Тази сутрин към 5 часа бях свидетел как местни рекетьори от Банско влезнаха в заведение пребиха персонала и охранителя пред около 40 човека , повечето чужденци! Сигурен съм че те са комбина с местните полицаи! Това е България!
133
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Строителството е най - противното нещо. Накрая ще стане като черноморието ни. Всичко е в бетон. Един хубав плаж не остана. И там ще стане така. От лакомия ще се задавите. Така ще ви преседне на гушите. Отвратителна политика. И Цецка Цачева и Цветан Цветанов подкрепят изграждане на този лифт. Това е политика на пари. Всичко се прави за пари. Отвратителна политика. Природата се унищожава за секунди. Възстановява се с векове.
132
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Писти ли искат или лифт господа печалбарите?Нещо вече се обърках.
131
3
 
13
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Тиквата сформира кризисен щаб за изграждане на втора кабинка!!!Скоро пак ще му се радваме с ножицата в ръка !!
130
19
 
4
 
! Отговори
ПИСТИ ЩЕ ИМА.... преди 11 години
.....ВЪПРЕКИ ,ЗЕЛЕНИТЕ ТИКВИ НА ПАРТИЯТА ОТ ПАРТИЗАНО-20!НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ ЖИВОТА!
129
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
годишно се изсичат хиляди декари дърва за огрев и мебели, не са чроблем 2-3хил. борчета. Защо зелените не протестират срещу износа на дървен материал за Гърция който за 1 седмица е толкова колкото ще се изсече на Банско за лифта.
128
1
 
27
 
! Отговори
пострадавщ преди 11 години
Джиповете,които си купиха от първите продадени ливади вече се изпочупиха. Сега е ред на следващите. Местните, освен да пият по цял ден кафе пред собствения дюкян, май не могат друго. Сравняват в изказвания по медиите Австрия,в която,видите ли всичко било в писти и лифтове. Да вземат да си сравнят мисленето на австриеца със собствения посредствен тарикатлък и да не си мерят гегите с онези.
127
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че пистите не отговарят на легловата база, това е факт. Ама ако ще и триста писти да има още няма да отида там. Всички са извадили ятаганите и ти сечат главата от кръста. Цените са по -високи от Австрия а обслужването в пъти по слабо. Четири лева минерална водичка?!?!?! Ехооооооо, 1300% надценка не е ли малко множко?
126
0
 
11
 
! Отговори
ИТ преди 11 години
Много хубаво заглавие! Помислих,че глутница изгладнели чакали, тук-там и вълци ,чакат да слезе някой от лифта за закуска.
125
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро няма да остане няма да остане нито едно дърво и всички туристи ще избягат... банскалии ще садят картофи по пистите.... Банско е гнусен курорт
124
4
 
7
 
! Отговори
Ало в преди 11 години
Бойко да им направи метро не лифт.Така и вълка сит и агнето цяло
123
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко да ви прати самолет! Бански тъпоъгълници.