Попова отказа да помилва Опиц

Не са намерени основания за това
Обновена: 2 яну 2013 14:56 | 2 яну 2013 12:30,
110
Попова отказа да помилва Опиц
Маргарита Попова отказа да помилва Опиц. Снимка: архив, БТА

Официален отказ да бъде помилван Йордан Опиц получи заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

В писмо, подписано от председателя на Комисията по помилването при президента  България, се посочва, че „молбата за помилване на Йордан Опиц бе разгледана и не са намерени основания за помилване“, става ясно от сайта на ВМРО.

Решението на вицепрезидента Маргарита Попова е в следствие изпратен преди 3 месеца от Джамбазки призив от името на ВМРО до президента Плевнелиев да се намеси по случая на Опиц.

В писмото той посочва, че от президентското решение зависи репутацията му на политик и държавник и че ще в негово лице справедливостта ще намери защитник.

Още по темата
Йордан Опиц бе осъден на 5 години затвор през септември от Върховния касационен съд.

Той бе обвинен в това, че през февруари 2007 г. е прострелял смъртоносно Мариан Янчев, който влязъл да краде в блока му.  Опиц беше осъден и да плати 300 000 лева кръвнина.

Хиляди хора се обявиха в подкрепа на художника и настояха той да бъде помилван.

Наред с тези, които го подкрепят обаче, има и такива, които се обявиха "за" присъдата.

Природозащитници твърдят, че Опиц системно е стрелял по котки, а други изтъкнаха факта, че иконописецът е притежавал газов пистолет, преработен на боен.

През септември вицепрезидентът Маргарита Попова обяви категорично, че няма да допусне улицата да раздава право в България или да не бъдат чути фактите по случая с присъдата на иконописеца Йордан Опиц.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
11
 
! Отговори
krasnaq.gvardia преди 11 години
Йордан Опиц е един достоен човек,всички ***,крадци и наркомани трябва да се застрелват на улицата и да се мачкат като ***,иначе няма оправия в тази държава,на всички евротолерасти и всякакви подобни *** и *** мога да кажа следното-Да ви пикая на европеските ценности ***!!!
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Опиц беше спонсор на Герб щяха да го помилват дори да беше изнасилил цяла детска градина и застрелял цяло полицейско управление в един ден.За сметка на това си назначиха послушни съдии и главен прокурор,които да останят безмълвни за престъпленията на Герб.
61
1
 
13
 
! Отговори
ПИЩОВДЖИЯ преди 11 години
До Не се подвеждайтеЩЕ ДОВЕДЕ ДО РЕД, СПОКОЙСТВИЕ И ПО-МАЛКО *** В БЪЛГАРИЯ !!!ВСЯКО ВЛИЗАНЕ В ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ-НЕЗАВИСИМО СТЪЛБИЩЕ,КОРИДОР ИЛИ АПАРТАМЕНТЗАЩОТО ТЕ ВСИЧКИ СА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ Е ПРЕСТАПЛЕНИЕ И ТЯБВА ДА МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАЩИТЕНО ОТ СОБСТВЕНИКА !!!ВСЕКИ ГРАЖДАНИН НА Р.БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВО ДА ПРИТЕЖАВА В СОБСТВЕННОСТА СИ ОРЪЖИЕ ЗА САМОЗАЩИТА !!!НИЕ НЕ СМЕ ПСИХОПАТИ АМЕРИКАНЦИ ЗА ДА НИ СРАВНЯВАТ С ТЯХ КОГАТО ИМ ИЗНАСЯ !ЦЯЛАТА ИСТИНА Е,ЧЕ ГИ Е СТРАХ ДА НЕ ОБЪРНЕМОРЪЖИЕТО СРЕЩУ ТЯХ ОЛИГАРХИЯТА ЗАТОВА СА ВСИЧКИ ОГРАНИЧЕНИЯ И РЕСТРИКЦИИ !!!А ТО МАЙ Е ДОШЛО ВРЕМЕТО ДА ГО НАПРАВИМЕ !?!?!?
60
1
 
17
 
! Отговори
ПИЩОВДЖИЯ преди 11 години
До ДаниАКО ДЯДО МУ БЕШЕ "УБИТ" ОТ КОМУНИСТИТЕ ПРЕМИЕРА СЛЪНЦЕ НЯМАШЕ ДА СТАНЕ ПОЖАРНИКАР И ДА ЧЕТЕ ЛЕКЦИИ В СИМЕОНОВО ЗАЩОТО ПОЖАРНАТА БЕШЕ КЪМ МВР И СЕ ВЛИЗАШЕ СЪС СЪЩИЯ ФОРМУЛЯР КАТО ЗА МИЛИЦИОНЕР !!!И ТОВА,ЧЕ СЪМ ПРОТИВ ГРОБ НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ СЪМ КОМУНИСТ, А ЧЕ НЕ СЪМ *** *** !!!АМИ ТОГАВА ДА ПРИБЕРАТ СЛЪЦЕТО, ЦЕКО И ВИЦКАТА-ЗАЩО ПРИБИРАТ ОПИЦ КОГАТО НЕ Е ВИНОВЕН, ЧЕ ТЕ НЕ СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА !!!ЦЯЛАТА ОЛИГАРХИЯ Е ЗА ПАНДИЗА И БЕЗ АМНИСТИЯ !!!
59
0
 
13
 
! Отговори
Един преди 11 години
Частната собственост е свещенна и неприкосновена, ако в моят дом влезе такъв *** и имам пистолет без да се замислям ще стрелям, нека да ме съдят. Какво прави тоя крадец, ***, наркоман в чужд имот. В България е пълно с безделници, крадци, убийци, примери много.
58
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Попова долната и*мет ... ще лобира само за Сумиста!!!! не случайно искаше махане на доживотнйата без право на замяна ... заради убийци кат осумиста. За хора защитили имуществото си кой ли го интересува?!
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да предпазим наркоманите, да ги пратим на сигурно място в урановите мини.
56
0
 
1
 
! Отговори
ИК преди 11 години
Мишо проблема ече за това няма политическа воля.Аз, ти и други искаме ,но политиците не искат.
55
10
 
7
 
! Отговори
Михаил преди 11 години
До МартинНе съм аз болния тук. Как може да вземеш газов пистолет, да го преправиш, да се прицелиш и да застреляш някой в гърба? Ето това е болен човек, който извършва хладнокръвно убийство.До ИКНапълно съм съгласен с теб и ето тук цялата нация трябва да съсредоточи усилията за подобряване на изпълнителната и съдебната власт.
54
15
 
9
 
! Отговори
kuk преди 11 години
За пореден път се убеждавам във факта,че в България хората са *** след като 80%от коментиращите тук се изказват в полза на един убиец-социопат. Без коментар, няма да влизам в излишен дебат тук с кратунковците. Браво на Президента. Закона трябва да е над всичко па дори и то за иконописец/бивш полицай/.
53
7
 
10
 
! Отговори
don преди 11 години
Да не забравяме че госпожата има *** жилка от Плевския регион и то от калана извесни ***" бандити" и тя както до сига всички магистрати има много тъмно минало което умело се прикрива ше . Но ако излязат фактите на яве ще стане ясно и за нийните злоупотреби с власта която я имала . Как умело чрез други свой подчинени е прикривала *** кланове. Българите в тази унищожавана държава от продажни политици сме най унеправданите. Млацинствата- цигини турци са привелигировани.Оставка
52
8
 
8
 
! Отговори
Михаил преди 11 години
Но разликата е там че убития е застрелян на улицата в гръб само от съмнение.
51
7
 
9
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
До Михаил Ти си болен ! Как може някои да влезе в дома ти да те обира и да ти застрашава живота и ти да му отвориш компот и сипеш ракия ли ?
50
11
 
7
 
! Отговори
Срахливеца Опиц преди 11 години
Само един страхливец може да убие невъоръжен човек в гръб с преправен пистолет.Малко му е на съдиста 5г.5г трябваше само за незаконо претежаване на оръжие да му лепнат.Ама за 5г ще го научат братята роми на Belly danc ха..ха..ха
49
1
 
8
 
! Отговори
ИК преди 11 години
Мишо ,би имал право ако в България има ред и законност.Освен че плащам данъци плацам и една камара пари за СОД.Не съм богат но нямам избор.В същото време във Ботевград в МАГАЗИН *** пребиха едно семейство,не говорим на село или през ноща.
48
11
 
6
 
! Отговори
Михаил преди 11 години
До МАртинНе, напротив! Тези, които са "ЗА" присъдата, са за закона. Това не е дивия запад всеки да се разхожда с пистолет на колана. Всеки има право на правосъдие - бил той крадец или убиец.
47
13
 
8
 
! Отговори
Чудеш се преди 11 години
Виновния за смърта на двама души Опиц орева цялата страна че не можел да издържи в затвора! Абе,Опиц!Именно така се става истински МЪЖ:чрез каляване а не чрез реване като някоя заспала пу..а!Тоя хилядарките с реване пред големците си ли ги е изкарал или чрез рисуване!Тоя Опиц не може да се нарече мъж и много ми падна в очите със сълзливото си изпълнение на човек утрепал на улицата друг в гръб на когото и гаджето се е самоубила!Самия Опиц явно е по-голяма *** от тоя дето е убил..
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За който посегне върху другар от народа - СМЪРТ ЧРЕЧ ОБЕСВАНЕ!!!
45
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилно. За човек преправил газов пистолет на боен и стрелящ постоянно по животни никакво помилване не бива да има. Не знам къде ни отиде акъла щом изобщо се дискутира този въпрос.
44
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голямите помилвания на престъпници станаха по времето на Желев и Стоянов. Тогава що бандюги излезнаха на свобода, след тях и за 100 години няма да помилват толкова. Точно тези помилвани по времето на Желев и Стоянов престъпници станаха основата на мафията в България, мафия, която в България си има държава. Естествено е, мафията да наказва всеки вдигнал ръка срещу нея, вкл. и да го осъди и да не го помилва.