Попова отказа да помилва Опиц

Не са намерени основания за това
Обновена: 2 яну 2013 14:56 | 2 яну 2013 12:30,
110
Попова отказа да помилва Опиц
Маргарита Попова отказа да помилва Опиц. Снимка: архив, БТА

Официален отказ да бъде помилван Йордан Опиц получи заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

В писмо, подписано от председателя на Комисията по помилването при президента  България, се посочва, че „молбата за помилване на Йордан Опиц бе разгледана и не са намерени основания за помилване“, става ясно от сайта на ВМРО.

Решението на вицепрезидента Маргарита Попова е в следствие изпратен преди 3 месеца от Джамбазки призив от името на ВМРО до президента Плевнелиев да се намеси по случая на Опиц.

В писмото той посочва, че от президентското решение зависи репутацията му на политик и държавник и че ще в негово лице справедливостта ще намери защитник.

Още по темата
Йордан Опиц бе осъден на 5 години затвор през септември от Върховния касационен съд.

Той бе обвинен в това, че през февруари 2007 г. е прострелял смъртоносно Мариан Янчев, който влязъл да краде в блока му.  Опиц беше осъден и да плати 300 000 лева кръвнина.

Хиляди хора се обявиха в подкрепа на художника и настояха той да бъде помилван.

Наред с тези, които го подкрепят обаче, има и такива, които се обявиха "за" присъдата.

Природозащитници твърдят, че Опиц системно е стрелял по котки, а други изтъкнаха факта, че иконописецът е притежавал газов пистолет, преработен на боен.

През септември вицепрезидентът Маргарита Попова обяви категорично, че няма да допусне улицата да раздава право в България или да не бъдат чути фактите по случая с присъдата на иконописеца Йордан Опиц.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТ 60 МОЛБИ ВСИЧКИТЕ 60 са отхвърлени Браво бе Попова ,а не теб не ти ли омръзна да ръчкаш цяла Европа и с по колко души антураж го правиш бе како .И за какво е най интересното ,край Венеция близо седмица ,културен обмен ,на 1000 български пенсионери пенсийте отидоха за кефа на шепа лузъри .А дано един ден и за вас да няма милост ,само затвор до дупка Както се казва ,,в живота ,всичко може да се случи
42
2
 
18
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
А какви основания намерихте за Йоско и за куп такива като него, просто питам, да не изреждам.
41
14
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Нема го Ангел Марин да помилва комелита...А,иначе Опиц е косвено виновен и за самоубииството на гаджето на убития
40
17
 
10
 
! Отговори
= преди 11 години
Малко му е на тоя милиционер Опиц.Мисли си че може да застреляш човек и да си спи спокойно .Да гние в затвора мръсника и да рисува икони.Като рисува икони да не би да е ангел-жив дявол си е.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До КРУМ ХУБАВО Е ЧЕ НЕ ЗАВИСИ ОТ ТЕБ КОИ КОЛКО ДА Е СЪДЕН
38
13
 
12
 
! Отговори
Дани преди 11 години
До ПИЩОВДЖИЯДо ПИЩОВДЖИЯУмньо къде го забрави Сергей Станишев, Симо Крадеца, Агент Гоце? Платен комунистически писач. Бойко никога не е бил комунист да не забравяме, че именно комунистите убиват дядо му.А за да стигне Опиц до тука е виновна държавата и органите на реда. Опиц е обиран над 10 пъти за последната една година!
37
5
 
9
 
! Отговори
ик преди 11 години
Точно така.Как сме е някой да се защитава, затова затвор.Маргарита Попова иска да се премахне и доживотен затвор без право на замяна.Политиците защитават своите избиратели/*** и бандити/.Това не е единствен случай,но пък други- крадци и убийци са на свобода.
36
21
 
20
 
! Отговори
КРУМ преди 11 години
5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УБИИСТВО В ГРЪБ НА УЛИЦАТА Е БЕЗУМНО МАЛКА ПРИСЪДА. ТРЯБВА ДЕЛОТО ДА БЪДЕ ПРЕРАЗГЛЕДАНО.
35
13
 
29
 
! Отговори
До подкрепящите Опиц преди 11 години
Осъзнавате ли каква идея защитавате? Утре, ако някой реши, че вашият син тинейджър, който е отишъл да пуши във входа му, е един от крадците обирали апартамента му вече 2 пъти примерно, той ще може да стреля по него с незаконно преработен пистолет.Това не е правосъдие, а саморазправа, дори и човекът, по когото се стреля да е престъпник наистина.Справедливостта е водеща. Има съд, като не сме доволни от обективността му, да се опитаме да променим нещата. Не да се стреляме по улиците.
34
4
 
22
 
! Отговори
Гарван преди 11 години
Престъпник престъпнику око не вади!
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** гейберска *** назначена за вице на другия *** - тези са избора на борисов.
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Не се подвеждайте- BRA4ED NA CIGANETO DA TI DOYDE NA GOSTI
31
5
 
8
 
! Отговори
тъжна новина преди 11 години
Нема го Гоце,нема кой да помилва милиционери убийци и бандити вече!
30
1
 
3
 
! Отговори
макето преди 11 години
до 30 брате не злоупотребявай със сливовицата има един закон око за две зъб за чене
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО!СТИГА ВЕЧЕ С ТЕЗИ ПОМИЛВАНИЯ!
28
9
 
15
 
! Отговори
Пипи преди 11 години
Жалко че утрепаха бандюгата. Щях лично да го заведа до дома на зампрезидентката да го обере и да видим каква песен ще запее.
27
18
 
12
 
! Отговори
От Централния затвор преди 11 години
Данчо Опиц няма нужда от помилване.Ние затворниците от Централния софийски затвор си го милваме,галим и всячески се грижим за него...!Особено много се грижим за това Опиц да не хване хемороиди...!
26
21
 
28
 
! Отговори
Не се подвеждайте преди 11 години
1.) Момчето не е убито на територията на апартамента на г-н Опиц2.) Момчето е простреляно в гръб при опит да избяга3.) Г-н Опиц не е орган на реда4.) Г-н Опиц е стрелял с незаконно преработен газов пистолет5.) Изстелът е произведен от непосредствено близко разстояниеДали момчето е *** или не няма значение. Той е човек. Бъдете и вие такива, не реагирайте първосигнално, изнервени от ежедневието, а се замислете до какво ще доведе саморазправата, която жадувате.
25
8
 
26
 
! Отговори
Факт преди 11 години
Разбира се, че вицепрезидентката на ГЕРБ ще откаже помилването на Опиц. Няма как ГЕРБ да помилват човек вдигнал ръка на престъпиик. Пазят се един друг ...
24
8
 
22
 
! Отговори
ПИЩОВДЖИЯ преди 11 години
До АнонименА ЗА ПРЕРАБОТКАТА НА *** СЕЛЯНИ, ПРЕСТЪПНИЦИ В УПРАВЛЯВАЩА ОЛИГАРХИЯ - ВСЕ БИВШИ КОМУНИСТИ И ДЖАНДАРИ ОТ ДС КАКВО СЕ ПОЛАГА !?!?Кой кой е?1. Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР. 2. Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.3. Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.4. Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.7. Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още 8. Аамед Доган -агент Ангелов, Сергей, Сава, Трето у-ние, ОУ-МВР-Варна, ПГУ, от 1974 до 1988 г.