Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев

"Президентът не отговаря за техническата реализация на обръщението"
Обновена: 7 яну 2013 17:11 | 5 яну 2013 14:47,
604
Гордея се с речта си на Нова година, отсече Плевнелиев
Снимка: скрийншот Youtube

Няколко дни след гафа от новогогодишното му обръщение със снимката на Аспен, Колорадо, президентът Росен Плевнелиев реши да наруши мълчанието си по случая, който беше коментиран надълго и нашироко в социалните мрежи.

В официално изявление държавният глава посочва, че се гордее с речта си от Новогодишната нощ и че президентът не отговаря за техническата реализация и визуализацията на обръщението.

В новогодишната реч на Плевнелиев се появи кадър от Колорадо, когато той говореше за красотата на българската природа. Оказа се, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист”, който рекламира с нея Пампорово.  Фотосът беше свален и стана ясно, че там снимката е попаднала след грешка на служителка на фирмата, която преди дни беше уволнена.

„Като президент сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях. Благодаря на хилядите хора, които изпратиха съобщения, писма или се обадиха, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което чуха в Новогодишната нощ. Тези хора споделиха, че обръщението е приковало вниманието им, накарало ги е да се почувстват горди от постъпките на сънародниците ни, „доказали своя героизъм в наши дни” и „за които все забравяме да говорим”. Светлана от Бургас дори ми написа в свое писмо: „Който има очи, да вижда и който има уши - да слуша!”, заявява Плевнелиев.

"Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година. Надявам се Новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ", допълва той.

Президентът не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението. Затова считам, че тези, които тръбяха „гафът на Плевнелиев”, се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло, подчертава Плевнелиев.

Още по темата
Концепцията за Новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни, се казва още в изявлението.

"Сигурен съм, че както сега, така и занапред ще има по-съществени задачи, които ни предстои да решаваме заедно. Такъв беше и смисълът на моето обръщение. Вярвам, че в крайна сметка той е бил възприет и посланията ми ще бъдат чути”, завършва Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
460
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я, колко коментари! Значи президентът е забележителен! За разлика от предишния Първанко-Невидимко!!!
459
7
 
12
 
! Отговори
Предприемач преди 11 години
ДОРИ И ЕДНА ДРУГА ОТКАЧАЛКА -ЖОРЖ ГАНЧЕВ НЕ БИ КАЗАЛ ТАКАВА ГЛУПОСТ.
458
10
 
4
 
! Отговори
и аз преди 11 години
И аз се гордея с речта ня Президента! Ясна и смислена!
457
2
 
6
 
! Отговори
kan4o преди 11 години
Отново горди,като истински хербарий,но не и като гербери.Кой го гледа вашето "интерактивно" поздравление?Народът отдавна не вярва на това,което вижда.ДРУГ е въпросът.какво чува.
456
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
545,,,,?ТОЯ ПЛЪХ ДА ОТИДЕ И СИ НАПРАВИ ПЛАСТИЧНА ОПЕРАЦИЯ.ИМА МИЛИОНИ,А ИЗГЛЕЖДА КАТО МАНКИ.
455
1
 
11
 
! Отговори
боби преди 11 години
Смешки с дрешки.
454
17
 
5
 
! Отговори
>>> преди 11 години
Човека има за какво да се гордее, защото не крие, че и преди да стане президент е достатъчно реализиран в професионално отношение, с доходи в стотици хиляди лева, сега е президент, възпитан е, работи човека и това е. За една снимка направихте вселенски проблем, но иначе за овчедушието на българина по време на избори не е никакъв проблем. Речта на президента се оказа най- важното за мнозина българи и някаква си *** снимка. Все едно критикуващите са перфектни в работата си и никога не грешат.
453
1
 
6
 
! Отговори
akud преди 11 години
докато Българите се карат и си въртят ИНТРИГИ, менет доган ще ни опъне както някога турците са превзели България, МАЙ нещата се въртят
452
1
 
30
 
! Отговори
33 преди 11 години
ЕГАТИ ГОРДОСТТА .ТОЗИ МНОГО БЪРЗО ЗАГУБИ ЧУСТВО ЗА САМООЦЕНКА
451
1
 
29
 
! Отговори
бореца преди 11 години
Като гледах обръщението му много не разбрах какво какво искаше да каже колко работни места ще се открият,как ще ни се вдигнат доходите,как ще продължи здравната реформа та да бъдем щастливи/справка поздравленията на Обама към американците/,да беше отправил призив към младите българи/ама истинските/ да имат повече деца/справка речта на Ердоган към турците/ за да бъдат още повече щастливи,да беше ни казал за лошата икономическа ситуация в Европа/справка Меркел към немците/,а той говори глупости!
450
1
 
30
 
! Отговори
Анти--ГЕРБ преди 11 години
Гордей се,Плевньо! Той и Боко така се гордее с ежедневните си простотии.
449
0
 
22
 
! Отговори
виж ти преди 11 години
ами от друго гордееш ли се *** ????? Крадци и предатели са на власт вече повече от 20 години ...................убиха България и я поругаха той той бил горд , подлогата мазна .............
448
1
 
13
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 11 години
За бога, братя и сестри, пишете на кирилица, а не на маймуница, нищо не се разбира от постовете на латиница. Аман от сърбомани.
447
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се знае и помни !Някои се гордеят с ловни трофеи - рога от архар,примерно.Други се гордеят със застроени бетонни дюни.Трети-с нови силиконови ц*ци.Не виждам проблем един Президент да се гордее с речта си!
446
4
 
27
 
! Отговори
1 преди 11 години
Ние пък не се гордеем с теб.
445
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ ГРОЗЕН ПЛЪХ СЕ СЪБУДИ.ТОВА НИЩО НАЗНАЧЕНО С ИЗМАМА ОТ МУТРАТ БОЙКО Е ТОТАЛНО НЕАДЕКВАТЕН И *** ИНДИВИД.БЪЛГАРИЯ ТЕПЪРВА ЩЕ БЕРЕ СРАМА НА ТОЯ ***.
444
2
 
4
 
! Отговори
На 519 преди 11 години
Да Ви отговоря. И една и 500 къщи да строиш, ако парцела ти позволява РИОСВ все по един начин ще тълкува има или няма нужда от становище.
443
3
 
27
 
! Отговори
аз преди 11 години
гордия от себе си послушник да обясни защо уволниха служителката от бнт предоставила кадрите за избор от неговите приближени, а не уволни неграмотниците от кабинета си подготвили речта му?!?!?!?!
442
3
 
28
 
! Отговори
Николай преди 11 години
Президента не се грижи за всичко, не му е иработа да разбира, но той трябва да си подбере екип който няма да го подведе. След като при такава дреболия като неразпознаване на българската природа се получи такъв гаф се чудя какво може да стане в по-сериозна ситуация
441
3
 
23
 
! Отговори
нн преди 11 години
По-важно е дали хората се гордеят с теб.