bTV: Ще платим на Музикаутор, след като Булсатком плати на нас

Потърпевши сме от забавяне на плащания от контрагенти, твърдят от медията
Обновена: 15 яну 2013 20:44 | 15 яну 2013 20:44,
102
bTV: Ще платим на Музикаутор, след като Булсатком плати на нас
Снимка: Ройтерс

В момента имаме задължения към Музикаутор, тъй като сме финансово потърпевши от забавянето на плащания от страна на наши контрагенти. Това съобщиха от bTV Media Group в електронно писмо до медиите, след като днес от сдружението за колективно управление на авторски права посочиха, че bTV ѝ дължи 2,5 млн. лв. и не е плащала от 2 години.

В продължение на години bTV Media Group винаги е била изряден платец към Музикаутор, оправдават се от телевизията.

Булсатком е най-големият длъжник на възнаграждения за права към медията, като задълженията, които е натрупал, са повече от нашите спрямо Музикаутор, добавят оттам.

Очакваме в най-кратки срокове доставчикът да изплати задълженията си към bTV, надяват се от телевизията и обещават, че веднага след това ще погасят дължимите суми към Музикаутор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: bTVМузикауторБулсатком
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Geletoo Има Закон за авторското право и сродните му права, там пише кой на кого за какво трябва да плаща. Добре е хора, които не познават материята, да не се опитват да коментират неща, които не разбират. Да, Музикаутор разпределя парите между правоносителите, въз основа на програмните отчети, които получава от ползвателите. Музикаутор е дружество на самите автори, които го управляват, а не е независима организация, която стои между авторите и ползвателите.
73
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Има един друг момент, ефирните телевизии би следвало да се издържат от рекламата, т.е. не върви да искаш мрачни суми за нещо, което вече е платено. Друг момент е, че при цифровизацията телевизиите ще трябва да плащат на мултиплекс оператора за разпространение, въпросът е защо искаш от един разпространител да ти плаща, а на друг плащаш , за да те разпространява?Наглото от страна на бТВ е, че "големите борци" за авторски права не са си плащали от 2 години за тях.
72
0
 
0
 
! Отговори
Geletoo преди 11 години
Цитирам "Хубаво е да искаш да печелиш от авторско права, но лошо е да не знаеш от кой да си искаш парите. Едното е телевизия която произвежда телевизионни продукции по сценарий, книги с музика -там има какво да искат. Но от Булсатком и другите кабелни и сателитни оператори просто разпространяват тези телевизии, за да стигат до крайния потребител.Тоест нямат нищо общо с производство и авторско право.Затова е тъпо да заблуждаваш хората с такива информации." А Музикаутор плащат ли нещо на някой?
71
0
 
0
 
! Отговори
Geletoo преди 11 години
До Анонимен. Вуйчо, по-скоро ще фалира Бурса ТВ. отколкото Булсатком :)
70
0
 
0
 
! Отговори
mirakliiski преди 11 години
Еми то така всеки го може: Аз имам да да давам на Гошо 1500 лв,ама понеже Пешо ми дължи 2000 няма да му ги върна.Тез "*** хаглите!
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тия от Бтв не разбраха ли че никой не ги иска и се чудят как да си правят реклама.
68
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
'Подкрепям' БъТъВъНяма да си плащам тока, защото Гошо ми дължи пари... чак след като Гошо ми ги върне ще го платя.
67
0
 
1
 
! Отговори
до 81 преди 11 години
Те това го предложиха и на БТВ и на ТВ7... Но те не искат... Топката е изцяло в телевизиите... И нормално да не искат, защото ще си проличи изкуствения им рейтинг...
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудесно че няма БТВ,отървахме се от турските сериали
65
0
 
3
 
! Отговори
keen преди 11 години
И тук ще го кажа - от Булсатком нека отделят ьТВ и комплекта им от *** в отделен пакет. Така нормалните клиенти няма да бъдат принудени да плащат за долнопробна телевизия, а ще плащат само тези, които изрично са си поискали ьТВ.А пък да плащат колкото си искат. ДАЙТЕ ПОВЕЧЕ ИЗБОР НА КЛИЕНТА!
64
1
 
0
 
! Отговори
Катя преди 11 години
Че то така се оказва, че задълженията на Булсата към БТВ са огромни. А наглеците и претении имат!
63
0
 
3
 
! Отговори
геш преди 11 години
Големи наглеци БТВ ей !!! Значи и аз като си намеря работа ще си платя сметките, ама през това време си ползвам каквото ми е нужно нали. Ориенталски бизнес!
62
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Районният съд в Добрич е присъдил парична глоба от 1500 лева на "Булсатком" за смъртта на работник на фирмата. Г.Д.Г. паднал от 5 метра при поставяне на инсталация за интернет и си разбил смъртоносно главата, съобщават от съда.Наложената глоба е за трудова злополука, станала по време на работа.
61
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 11 години
Великата телевизия, уж номер 1, а няма пари да си плати правата!!!!! А къде отиват парите от рекламите, траещи по 15 минути!? Явно в нечии джобчета. А какво да кажем за разни грандомански *** предавания, уж благотворителни, в които само роклите на водещите струват повече от парите, дадени за "благотворителната" акция! Мизерници!
60
0
 
2
 
! Отговори
Босфор ТВ,ТВ7 преди 11 години
Ние сме пред фалит... За да се спасим трябва да лижем завника на Цветан Василев и на ген. Борисов... Също така трябва да извиваме ръцете на Булсатком и други... Разбира се наложи ни се да спрем да плащаме и за права...Но ние сме любимата Ви телевизия, затова ще плащате или ще Ви пратим ГДБОП, данъчна полиция, мутри и ще използвам всички непопулярни методи за да Ви съсипем, ако не ни плащате...
59
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха, пълен майтап! Булсатком вече отървали се от бтв и 7тв, предлагат на клиентите си основно погребална музика от 25 канала и анимации без край...
58
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-селска фирма от наглите Булсат няма! Каквито са неграмотните *** във форума им дето пишат от 20 дни нон-стоп, такива са и служителите им работещи с клиенти в офисите им!Очаквам с нетърпение края им, както ITV +Total TV, отмираща тъпанарска технология, предпочитана основно от нискограмотни и малцинствената група.
57
0
 
0
 
! Отговори
Пешо анадолеца преди 11 години
Искам си Айшето и Ферхундетооо.... Не мога без тях да живея... Искам и *** сериали... *** и за банго Васил... Дано Ви върнат Бтв и да пускате все по-качествена програма на любимата ми телевизия... Искам да гледам размазани хора и лични трагедии и винаги да бъда информиран, колко човека и как са намерили смъртта си всеки ден.... И за хулиганите искам да гледам какво крещят и безчинстват на Орлов мост пред парламента...
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BTV са *** и долните ***.Хора, спрете да ги гледате!
55
0
 
1
 
! Отговори
Срител преди 11 години
Нагли долни ***!