Петорното убийство – заради агресия от отчаяние и безсилие

Напрежението в сем. Савови ескалирало, когато баба Здравка заживяла там
Обновена: 15 яну 2013 14:51 | 15 яну 2013 09:56,
108
Петорното убийство – заради агресия от отчаяние и безсилие
Мястото, където стана петорното убийство. Снимка: Булфото

Анализите в Института по психология на МВР сочат бащата Васил Савов като най-вероятен извършител на петорното убийство в столичния квартал "Гоце Делчев".

Това съобщи пред БНР заместник-директорът на института Росен Йорданов. Според него кървавата драма от миналата седмица в апартамента в блок 254 е добре обмислен разстрел, а не действия на психично болен човек.

Петте окървавени трупа бяха открити към 21 ч в четвъртък в заключен апартамент в блок 254.  Убитите са Васил /55 г./ и Наталия /54 г./ Савови, техните синове Владимир /27 г./ и Георги /21 г./, както и бабата Здравка - майка на Наталия.

„Има натрупано напрежение, тези хора са живели с болестите на двете си деца, опитвали са се да се справят сами и вероятно се е стигнало, че тези напрежения са взели връх. Особено бащата, който най-вероятно е завършил „разширеното самоубийство“, обясни Йорданов.

Още по темата
„Тази агресия, която виждаме, е агресия от отчаяние, от безсилие, от трудностите, които са преживели. Семейството не е живяло в този формат през всичките години. Вероятно и идването на тъщата също е внесло някакъв елемент“, предположи психологът.

По думите му, когато се стигне до такъв фатален изход, никога не може да се търсят причините инцидентно.

Психологът от МВР не изключи и през годините да е имало различно отношение към двете деца в семейството – Георги и Владимир.

"Вероятно между самите родители е възникнало някакво напрежение. Може да се допуска дори и наличие на някакви съюзи в семейството, самата семейна система, може би отношението към различните деца е било различно и на двамата родители", заяви психологът.

Росен Йорданов смята, че липсата на реален регистър на психично болните у нас занижава контрола при получаване на оръжие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до личността под името АНОНИМЕН даже няма смелостта да си напише името аз лично познавах баба му на Росен Йорданов беше много добра жена, жалко за теб не зная колко си годишен вижда се, че си доста зле възпитан изпълнен със злоба човек. Много жалко,че има такива като теб страхливци дето само плюят кадърните хора и нямат нищо достойно в себе си! Съжалявам те....
81
0
 
0
 
! Отговори
не е важно преди 11 години
То е ясно как е станало и без разстановка. Бащата е възложил на малкия син да направи нещо за големия, да го гледа или вземе със себе си на рожденния ден, малкия се е противопоставил гневно, казал е, че му е писнало от брат му, взел е ножа и го е наръгал както спи. Малкия е побягнал, взел е пистолета на баща си и го е насочил към баща си, стрелял но не улучил. Бащата изтръгва пистолета от ръцете на сина си, майката и бабата се намесват да защитят детето, майката го закрива с тялото си и т.н.
80
1
 
1
 
! Отговори
С НАМИ БОГ преди 11 години
НЕ СА НЕОБХОДИМИ ПСИХОЛОЗИ И ПСИХИАТРИ ЗА ДА РАЗБЕРЕМ ЗАЩО СЕ ЕСЛУЧИЛО ТОВА НЕЩАСТИЕ !!!ЗАЩО НЕ СЕ СЪОБЩАВА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е НА ПЪРВО МЯСТО ПО САМОУБИИСТВА !!!ПРИ ТОЗИ "ВЕСЕЛ,ЩАСТЛИВ,ОХОЛЕН И ПЪЛНОЦЕНЕН ЖИВОТ" КАКЪВ ДА НИ Е ПРОБЛЕМА !!!ПИЕМ ПЕЕМ И ПО МАГИСТРАЛИ ТИЧАМЕ ???КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА ПРИ ТОЗИ СКОТСКИ ЖИВОТ КОЙТО ВОДИ 70 % ОТ НАРОДА !!!КОМУНИСТИ, ЦИОНИСТИ, ФАШИСТИ В ЕДИНЕН СТРОЙ = ГРОБ
79
0
 
0
 
! Отговори
цуци преди 11 години
доста заплетен случай с елементи на крими сериал!!!нормално е никой нищо не видял и чул все пак хората ги е страх много!!!истината е винаги там някъде по средата!!!
78
2
 
2
 
! Отговори
1615151651511541 преди 11 години
ИСТИНСКИЯ УБИЕЦ НА ТОВА СЕМЕЙСТВО А И НА МНОГО ДРУГИ Е БОЙКО *** И *** ОТ ГЕРБ. ОЧАКВАЙТЕ МНОГО ДРУГИ ПОДОБНИ СЛУЧАИ, НАЙ ВЕРОЯТНО ОТ ОТЧАЯНИТЕ ХОРИЦА В СОПОТ
77
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
.... 5 куршума от пистолет в апартамент ... без заглушител.... никой не чул?????
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И как така никой не чу изстрели, викове, шум от падащи тела? Има нещо гнило в Дания! Допустимо е външен човек, професионалист да ги е ликвидирал.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все пак засега и все още въпреки многото боза в тоя сайт се публикува по нещичко. В други сайтове вече милиционер-*** постоянно банват безпричинно тия, на които коментарите им не са политкоректни.Има време и това да стане. Засега можем да поразсъждаваме свободно и да изкажем мнение.Щом бащата трезво е планирал масовото самоубийство защо психоаналитика му хвърля на главата разни "психологични фактори"... А ?
74
0
 
0
 
! Отговори
21831 преди 11 години
Петорното убийство заради агресия от отчаяние и безсилие....a ne be, ne sa mogli da razdeliat ogromnite sumi za koledni dobavki otpusnati ot glista DiankUFF...
73
0
 
0
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#87 и 92, пише ли някъде за това, че се е изказвал относно сделката или си го изсмукахте от пръстите?
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Петорното убийство заради агресия от отчаяние и безсилие "Е ккак така бе??Баце казА че си живеем прекрасно.Строим магистрали и пеем комсомолски песни.Да *** и простият бг електорат!
71
0
 
0
 
! Отговори
До 87. преди 11 години
Сделката с Ф-16 .Сделката с. Ф-16.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
79. Обеществото не е жадно за подробности , иска да не му подхвърлят такива гадости !Обществото е потресено от невярните обвинения .И тези невярни обвинения , не са случайни ! Защото това семейство е екзекутирано от подготвени специалисти . Имахме такъв случай в нашият блок и "никога " не разкриха Убииците . И как никой не видя външни лица във входа ? А това е станало с точна подготовка . Няма хипотези , има Точни действия и следователите го знаят .
69
0
 
0
 
! Отговори
Велес-за последно преди 11 години
Минавайки през сайта констатирах колко се е вдигнал интелектуалния капацитет на същия след задължителната регистрация за гласуване! Дерзайте! Чао!
68
0
 
2
 
! Отговори
АнгелKo преди 11 години
Много лесно може да се разбере дали Бащата е убиеца.Съдебните лекари да определят кои е застрелян пръв,ако е тъщата значи бащата е убиецът.Ако не е тя на 100% убиецът не е от семейството
67
0
 
0
 
! Отговори
888 преди 11 години
Тъщата ли е виновна или публично и шумно изразеното наскоро мнение от военния (единия от убитите) срещу сделката с "рециклираните" Ф-16?
66
0
 
1
 
! Отговори
АнгелKo преди 11 години
до 82Това което казваш може да е абсолютно вярно.Някои роднина може да ги е избил за наследство на пример, застраховка или придобиване на имоти.Неми се вярва бащата да ги е избил всичките.Според мен е инсценирано самоубийство.
65
0
 
0
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Приятелю,"... - 790 0 ОтговориДо РУМЕН221преди 13 минутией аман от конспирации!!! А защо да уволняват "онзи пезевенк"? Защо изказа хипотеза час след като откриха телата? Ами хипотеза, истината излиза след разследване!- Защото "онзи пензевенк" участваше и май ръководеше огледа... и му е било ясно..., че:- НЕ МОЖЕ ЕДНО РАЗКАСАПЕНО ТЯЛО, ДА УБИВА С ПИСТОЛЕТ И ПОСЛЕ... САМО ДА СЕ РАЗКАСАПИ...!!!- НАЛИ...
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Убиецът не е човек от семейството!
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой днес няма ключалка на вратата отвътре , а съседката отключила вратата отвън .На съсед не се ли дава ключ , само ако не си в града за известно време и пак си го вземаш !