Петорното убийство – заради агресия от отчаяние и безсилие

Напрежението в сем. Савови ескалирало, когато баба Здравка заживяла там
Обновена: 15 яну 2013 14:51 | 15 яну 2013 09:56,
108
Петорното убийство – заради агресия от отчаяние и безсилие
Мястото, където стана петорното убийство. Снимка: Булфото

Анализите в Института по психология на МВР сочат бащата Васил Савов като най-вероятен извършител на петорното убийство в столичния квартал "Гоце Делчев".

Това съобщи пред БНР заместник-директорът на института Росен Йорданов. Според него кървавата драма от миналата седмица в апартамента в блок 254 е добре обмислен разстрел, а не действия на психично болен човек.

Петте окървавени трупа бяха открити към 21 ч в четвъртък в заключен апартамент в блок 254.  Убитите са Васил /55 г./ и Наталия /54 г./ Савови, техните синове Владимир /27 г./ и Георги /21 г./, както и бабата Здравка - майка на Наталия.

„Има натрупано напрежение, тези хора са живели с болестите на двете си деца, опитвали са се да се справят сами и вероятно се е стигнало, че тези напрежения са взели връх. Особено бащата, който най-вероятно е завършил „разширеното самоубийство“, обясни Йорданов.

Още по темата
„Тази агресия, която виждаме, е агресия от отчаяние, от безсилие, от трудностите, които са преживели. Семейството не е живяло в този формат през всичките години. Вероятно и идването на тъщата също е внесло някакъв елемент“, предположи психологът.

По думите му, когато се стигне до такъв фатален изход, никога не може да се търсят причините инцидентно.

Психологът от МВР не изключи и през годините да е имало различно отношение към двете деца в семейството – Георги и Владимир.

"Вероятно между самите родители е възникнало някакво напрежение. Може да се допуска дори и наличие на някакви съюзи в семейството, самата семейна система, може би отношението към различните деца е било различно и на двамата родители", заяви психологът.

Росен Йорданов смята, че липсата на реален регистър на психично болните у нас занижава контрола при получаване на оръжие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
До РУМЕН221 преди 11 години
ей аман от конспирации!!! А защо да уволняват "онзи пезевенк"? Защо изказа хипотеза час след като откриха телата?Ами хипотеза,истината излиза след разследване!Ама ако МВР мълчеше 2 дни ей тогава какви конспирации щяха да се разтягат! Даже в креминалните сериали са им нужни по 30мин (ТВ време) да разкрият убийстово, понякога се протака и две серии!Живота не е американски сериал деца.Докато обществото е жадно за подробности за всяко убийство, грешни хипотези винаги ще има!!!!!
61
0
 
1
 
! Отговори
До JollyRoger преди 11 години
ами тя държавата е огледало на народо който е населява бе чедо! С такива като теб каква държава да се гради?!?! Опитал бил, какво си опитал по-точно,че не мие ясно?!?!
60
1
 
0
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
АЛО-О-О-О... МВР-то...,- Престанете да прикривате ЗВЕРСКОТО БАНДИТСКО УБИЙСТВО за ПАРИТЕ НА НЕЩАСТНИЦИТЕ...- ЕДИНСТВЕНО ВЯРНО Е ЧЕ...:- КАСАПНИЦАТА Е ОБМИСЛЕНА ХЛАДНОКРЪВНО И Е ИЗПЪЛНЕНА МЕТОДИЧНО И ПОЧТИ ИДЕАЛНО..., НО САМО ПОЧТИ...!!!- ОНЗИ ПЕНЗЕВЕНК..., ДЕТО КАЗА ПО ТЕЛЕВИЗИЙТЕ, ЧЕ ПСИХИЧНО БОЛНОТО МОМЧЕ Е УБИЕЦ УВОЛНЕН ЛИ Е ВЕЧЕ ПОРАДИ ...:- ДОКАЗАНА НЕКАДЪРНОСТ...!!!- ИЛИ ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН СЕ ПРИКРИВАТ ГЛАВОРЕЗИТЕ..., ДА НЕ БИ ДА СА "МОМЧЕТА" НА ВЛАСТТА...???
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този психиатър на МВР , запознат ли е , колко много родители се борят за живота на децата си , даже да им се каже колко тежко е заболяването , и колко е безнадеждно ? Защо трябва да стрелят и убиват децата си ? Ще убиеш ли родителите си , ако са болни ?
58
1
 
1
 
! Отговори
JollyRoger преди 11 години
След историята за ония дето се гръмнал сам 3пъти в главата, другия дето се застрелял с 2ма полицаи и белезници при него - вярвам вече на всякакви истории. Ако утре ми кажат, че някой се е обесил, после е си е свалил въжето и си го е сгънал - ЩЕ ПОВЯРВАМ!Давайте да закриваме тая държва вече, момчета опитахме, ама като не върви защо да бутаме?
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Представяте ли си какво казаха в началото , че бабата е убита , за да не е свидетел .?И че бащата си е измил лицето и е пуснал водата , за да заличи следите !Като че ли са *** тези , които ни дадоха тези заключения.По същото това обяснение , ни се дава да разберем , че някой друг го е направил .Никога няма да ни кажат кой е убил хората .
56
1
 
1
 
! Отговори
Крив макарон преди 11 години
Ако питате котето може да каже:"убиеца е чичо Гошо - ревнивия любовник на мача Наталия"
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Почти всичките писачи сте за психиатър, а някои директно за евтаназия :))
54
1
 
0
 
! Отговори
Дядо Иван преди 11 години
Ето ви показен случай и последиците до които ни докара демонкрацията, дивия капитализъм и тази еврейско-банкерска монетарна система на вечни дългове. А в някои страни като САЩ, това си е ежедневие.
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съчинения по картинка. Не нам тия!
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не Ви ли е срам да им пишете пълните имена?!! Лека им пръст на хората...
51
2
 
0
 
! Отговори
monah681 преди 11 години
Pulni pulni gluposti!!!!Voennia pokoinik nemojel e da se primiri s tova,che sinovete mu sa poludeli,zashtoto v sreda na voenen I policai tova e pozorno.Voennia e reshil s chistkata za da izmie"dostoino"srama si.Choveka e bivsh voenen,znachi e bil I po negovo vreme e preturpyal mnogo unijenia za tova s decata mu.Bitov harakter.....A ne da politizirate ocenkata,kolko trudno e sega,znachi sa vinovni pravitelstvoto!!!Tunka komunist.nastroika!
50
1
 
0
 
! Отговори
малчо преди 11 години
Много са психично болните в страната. Но да не пропускаме, че няма осигурена адекватна медицинска помощ за тези хора. Лечението струва много пари. Семействата се срамуват от този тип ситуации. Няма институция, която да предлага превенция. Много няма се натрупват а времето си минава и хората страдат. Трябва да се създаде подходяща държавна програма а не разни мероприятия за отбиване на номера и избягване на проблема. Нещо от типа да си скрие щрауса главата в пясъка.
49
1
 
0
 
! Отговори
Стан преди 11 години
Водата, течала от чешмата, а? Пълен позор за полицията, няма кой да им повярва на глупостите.Вместо да си свършат работата, те скалъпват най-смешната версия. Никой не ви вярва на лъжите вече.
48
0
 
0
 
! Отговори
Ех разбирачо 59 преди 11 години
Наблюдател, през коя ключалка си наблюдавал за да извадиш гениалните си заключения? Всички "каквито и да е" са точно толкова различни, колкото са различни хората по земята и проблемите им. Професията не определя подобен тип решения. всъщност нищо още не е доказано, а се говорят глупости за мъртви, което е морално и религиозно укоримо.
47
0
 
1
 
! Отговори
мишо преди 11 години
Версията, че бащата е убил цялото семейство е доста съмнителна но много удобна и да не забравяме, че тя бе формирана от съседките в блока на убитите. Няма ключ на вратата от вътрешната страна. Тече водата от чешмата. Много точни попадения на куршумите и то от първия път. Прилича на стрелба на професионалист, който не е оставил свидетели.
46
0
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
По мои наблюдения всички бивши военни имат проблеми след това при адаптацията им в цивилният живот.Те са свикнали с години да ги командват да не мислят за семействата си и като се приберат от работа -само тормоз на близките.От това децата развиват психични проблеми-защото домът се превръща в казарма.И не мога да разбера-за полицайте съм съгласен да имат лично оръжие след пенсионирането им но на военните закакво им е-да не дойдат белогвардейците ли?
45
0
 
1
 
! Отговори
77777 преди 11 години
Поредната простотия на МВР-то на ГЕРБ. Според това, което чета в новините, най-вероятно ги е убил някой друг човек, но е изимитирал самоубийство. МВР-то на ГЕРБ са предсказуеми - не си вършат работата, но винаги имат дежурнатата версия, как някой роднина е извършил престъплението. После фалшификацията на мВР-то на ГЕРБ влиза в статистиката им и "доказва" статистически, че почти всички убийства се извършват от някой близък. Каквото разследването *** МВР-то на ГЕРБ, такава и статистиката им.
44
0
 
1
 
! Отговори
ммм,да преди 11 години
Некадърните,нагли и корумпирани милиционери изкараха вчера мутрата-висш държавен мафиот в спортното министерство,че е стрелял "при самоотбрана едро калибрени 7 куршума в тялото на старец с буркани",та няма да заметат под килима и тази екзекуция...Горките ние,тези трябва да ни пазут от мафиотите,техните господари...
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може имотната мафия да ги е очистила или наследник с дългове.100% е роднина,ако не е бащата.