Петорното убийство – заради агресия от отчаяние и безсилие

Напрежението в сем. Савови ескалирало, когато баба Здравка заживяла там
Обновена: 15 яну 2013 14:51 | 15 яну 2013 09:56,
108
Петорното убийство – заради агресия от отчаяние и безсилие
Мястото, където стана петорното убийство. Снимка: Булфото

Анализите в Института по психология на МВР сочат бащата Васил Савов като най-вероятен извършител на петорното убийство в столичния квартал "Гоце Делчев".

Това съобщи пред БНР заместник-директорът на института Росен Йорданов. Според него кървавата драма от миналата седмица в апартамента в блок 254 е добре обмислен разстрел, а не действия на психично болен човек.

Петте окървавени трупа бяха открити към 21 ч в четвъртък в заключен апартамент в блок 254.  Убитите са Васил /55 г./ и Наталия /54 г./ Савови, техните синове Владимир /27 г./ и Георги /21 г./, както и бабата Здравка - майка на Наталия.

„Има натрупано напрежение, тези хора са живели с болестите на двете си деца, опитвали са се да се справят сами и вероятно се е стигнало, че тези напрежения са взели връх. Особено бащата, който най-вероятно е завършил „разширеното самоубийство“, обясни Йорданов.

Още по темата
„Тази агресия, която виждаме, е агресия от отчаяние, от безсилие, от трудностите, които са преживели. Семейството не е живяло в този формат през всичките години. Вероятно и идването на тъщата също е внесло някакъв елемент“, предположи психологът.

По думите му, когато се стигне до такъв фатален изход, никога не може да се търсят причините инцидентно.

Психологът от МВР не изключи и през годините да е имало различно отношение към двете деца в семейството – Георги и Владимир.

"Вероятно между самите родители е възникнало някакво напрежение. Може да се допуска дори и наличие на някакви съюзи в семейството, самата семейна система, може би отношението към различните деца е било различно и на двамата родители", заяви психологът.

Росен Йорданов смята, че липсата на реален регистър на психично болните у нас занижава контрола при получаване на оръжие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
до 49 преди 11 години
Е добре де но не правим катуни по Европейските столици!
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той в МО,тя в МВР и двамата са перковци и синовете им и те.Може и бабичката да е изперкала.
40
1
 
0
 
! Отговори
Лора преди 11 години
Някой друг ги е убил.И сега ще ги изкарат психично болни и не знам си още какво.Умрелия си е умрял няма го да каже.и това е най -изгодната версия.Отвратително е!
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко трябва да озверее човек за да убие децата си?
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До тук ни доведе демокрацията.То това е само началото на драмите!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Бацето6t0 si ne gledaj jalkiq jivotec da nete ostavi ,a tuk komentara e drug ti si mn.jalak bace ne vijda6 li 4e v bg. se kolqte izqjdate strelqte i kup 6turotii vie se zatrixte i ot vas po golemi *** nqma .dori v 4ujbina ste izvesni kradlivo pleme ,sasramete se ,gquri.
36
0
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
!!! Колко много нещастие и отчаяние се крие зад овехтелите врати на овехтелите панелки -бирници всеки ден чакат с писма за съд за суми под 100 лв постоянни заплахи от смешни банки отпуснали кредит за два чифта маратонки -бремето на българите е голямо -защото са отговорни хора- а ромите дали са така ? танцуват пред огъня и не им пука защото никой не ги търси под отговорност,,сметките ще ги плащат българите,,Жалко е че хора се самоубиват поради безпътие- Герб взеха и последните надежди на хората а Цветелина Бориславова (приятелката и банкерка на Премиера)обяснява колко щастлив е българският народ .-но не го знаел . Защо ли БГ направи най лошият преход с най лошата приватизация и с най бедното население на Планетата Земя а вече сме 2013 г Смешно е да работиш цял месец и да си гладен с стари дрипи вместо дрехи,,думата работещи бедни е най новата в Европейският речник , и е само в една страна рекламата на тази държава почва с EASY TO FIND
35
0
 
1
 
! Отговори
г преди 11 години
Поредната мърлявщина и некадърство на милицията ни(то убийството не е да биеш деца на площада)!Най-удобното за тях ни се натрапва,и най-мързеливото-убийство-самоубийство,само някой заблуден чичо или леля с алчни помисли липсва от елементарните им обяснения.Първо 3 дена не знаеха колко гилзи има,камо ли колко дупки от куршуми,сега ни пробутват глупостите,че професионален военен,екзекутирал близките си с куршум в тила-ги кълца са разнообразие...
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...драма от миналата седмица в апартамента в блок 254 е добре обмислен разстрел, а не действия на психично болен човек"Човек, който е решил да отстреля цялото си семейство дали преди това ще тръгне чинно да си плаща тока???!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da vuzpitavame dushterite si da stanat painerki,a ne maiki,da vlagame parite si ne v deca,a v silikon,da sprem vissheto obrazovanie na mladite bulgari,da gi napravim chalgari,za da zabavlqvat zapadnqcite.
32
0
 
0
 
! Отговори
а преди 11 години
да се потърсят наследниците
31
0
 
0
 
! Отговори
а преди 11 години
как така човек от блока ще държи чужд ключ 2 години? или си е извадил дубликат и го е дал на някой?
30
0
 
1
 
! Отговори
boriana.kostova.35 преди 11 години
Вижте колко самоубийства има през последните месеци. Това не е от добър живот
29
0
 
0
 
! Отговори
nniki4a преди 11 години
Единствената причина за поредната трагедия е СИНДРОМА НА ЕМОЦИОНАЛНИЯ СРИВ(състояние ,което по-слабите организми развиват) следствие ЕГОЛОГИЧНОТО ЗАМЪРСЯВАНЕ в което живеем.Запознайте се с науката ЕГОЛОГИЯ,че е страшно.През вода жадни ходим. Самоизтрепваме се.Изчезваме.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Звучи абсолютно неправдоподобно. Пуска се вода, на вратата няма ключ... и още много неща не се връзват. Преди да давате изявления в медиите, помислете още малко. Нещо друго се е случило. Не е това.
27
0
 
0
 
! Отговори
Бацето преди 11 години
За мен *** са най-голите *** на света, а хората които ги подкрепят за да си усигоряват властта са родоизменници и заслужават разстрел. Омръзна ми да плащам данъци за да могат тия гнусни сгани които не мога да нарека хора да живуркат спокойно в собствената си смрад и ***. Аз съм за ЛАГЕРИ за *** - който завърши гимназията в лагера и си намери работа или влезе в някой ВУЗ е свободен, които не може да плаща данъци ще копа язовири и прави пътища срещу храна и подслон.
26
0
 
2
 
! Отговори
холмс преди 11 години
Елементарно Уотсън,Според мен не е бил сина нито бащата,а е било домашното куче,а водата е пусната от домашната котка,която при вида на това зверство е искала да си изплакне очите и пийне вода,но кучето я подгонило и затова не е спряна чешмата!А заглушителя е купен от магазина за вестници отсреща!
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кой друг освен ГЕРБ, по времето на Станишев не ставаха такива трагедии.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За отрицателно време може да се разбере дали е стрелал бащата, взимат се натривки от ръцете и ще се види дали има барут от пистолета по тях. Точка. За 1 ден максимум работа. А тея глупости дето почват сега да ми ги говорят, ама то от отчаяние, ама ние виждаме натрупано безсилие и трудности да се справят..... как па о разбрахте това нещо във вече мъртвите хора ? Отчаянието във вид на някакъв химикал ли се натрупва в организма ?
23
0
 
0
 
! Отговори
Baba.... преди 11 години
Pri tova semeyno naprejenie, samo babata e lipsvala....