Оставка на Цветанов, за да не се напълним с върколаци-полицаи!

И от Българския хелзинкски комитет се възмутиха от акция "М.И.Л.Е.В"
Обновена: 18 яну 2013 19:50 | 18 яну 2013 19:48,
98
Оставка на Цветанов, за да не се напълним с върколаци-полицаи!
Цветан Цветанов. Снимка: архив БТА

Българският хелзинкски комитет напомня, че Цветан Цветанов отдавна дължи оставката си на българските граждани и съдиите, пише организацията в прессъобщение до медиите.

Според БХК за разлика от „престъпниците”, които МВР „хваща”, за да се окаже, че са виновни не според закона, а само според своеобразното мислене на този министър, Цветан Цветанов има истински рецидиви в престъпването на върховенството на правото.

Още по темата

Повод за недоволството е операция “М.И.Л.Е.В“, кръстена на съдия Теодор Милев, който е бил в съдебния състав, променил мярката за неотклонение на задържания вчера автокрадец Звезделин Методиев в „домашен арест“. 

"Безогледният министър не отбира никак от законност и това никак няма да се промени", смята БХК.

След М.И.Л.Е.В е ясно, че ако не направим нещо различно, ние, гражданите, скоро наистина няма да имаме права, защото съдът ще бъде администрация на полицията, а отделните съдии, които се съпротивляват на това, ще бъдат линчувани от пропагандата, пише още в писмото.

БХК изразяват и притеснението си за обстановката във Висшия съдебен съвет, който по техни думи “пак слуша властта“.

Оставка на Цветанов сега, за да не се превърне тази малка държава в свърталище на върколаци-полицаи, които посред бял ден се хранят от труповете на съда и нашите права.

Това не е първата акция, която Цветанов кръщава на съдия заради несъгласие с решението на магистрати.

Акция М.И.Л.Е.В. напомня на друга подобна акция, наречена Р.А.Л.И.Ц.А. Според МВР името е абревиатура от думите - рекет, алчност, лицемерие, изнудване, цинизъм и анархия.

Името на акцията обаче тогава се свърза с името на съдията от Софийския градски съд Ралица Манолова, която е гледала мярката на Валентин Янев – Вальо Бореца, и го пуснала под "домашен арест" по делото „Наглите“. Това доведе до пореден скандал между магистрати и МВР.

Конфликтът между Цветанов и членове на съдебната система доведе да критики в мониторинговия доклад на Брюксел за България

Уволнената от Софийски градски съд Мирослава Тодорова дори заведе дело за клевета срещу вътрешния министър, след като заяви, че тя защитавала интересите на организираната престъпност. Министърът обаче беше оправдан с мотива, че не клеветял Тодорова, а изразявал личното си мнение.

ВСС пък наскоро излезе с позиция срещу постоянните изказвания на Цветанов за съдебната система. Тя обаче беше наречена “беззъба“, защото вътре не се споменаваше името му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
До luckymanАко мислиш, че половината от тази държава са криминале, значи, че ти си задръстен !
64
0
 
1
 
! Отговори
Бравото преди 11 години
Няма смисъл да се бориш с прасе,защото ще се изцапаш,а и защото ще му хареса.
63
1
 
1
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
До Полицай По-добре *** да си поспиш в Полицейската кола !!!
62
1
 
2
 
! Отговори
Полицай преди 11 години
Браво Цветанов! Напред, желая ти успех.
61
2
 
1
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Всеки час, на този човек, на този пост е срам за България и Демокрацията !Веселин Маринов изпя химн за МВР и сега се ползва от благини за този жест !Мишо Шамара критикува Герб и полчи ответния шамар !Съдебната система се противопостави (законово) на Герб и беше оплюта по мръснишки начин, като най-големият поплювко беше Ц.Цветанов. Целта беше да се срине нейния рейтинг пред обществото и Европа, заради което си изпати България ! ИЗВОД: Вървим към ПОЛИЦЕИСКА ДИКТАТУРА, начело с Б.Б., и Ц.Ц.
60
0
 
1
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Лошо живеят тези, които Смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Случва се и вълкът сит, и агнето цяло, но овчарят ИзЯден!
59
1
 
2
 
! Отговори
морски преди 11 години
Откакто ГЕРБ са на власт българина няма никакви права - само задължения,нови данъци,по-големи сметки за плащане,по-скъпи стоки,а в държавните министерства - по-големи бонуси си раздават.
58
0
 
2
 
! Отговори
Who is next? Why?$ преди 11 години
Внимание Граждани! Помнете - Кучетата....Защото това е резултатЪТ от БезумниТЕ Действия на представителниТЕ политици! И Си спомнеТЕ за Бoклука и за Дупките, но не в главите на представителните политици, а за дупките върху... е...Вие си знаеТЕ ! И на кое място се намираМЕ В Европа...и не Само в Европа! РезултатЪТ ВИ е Ясен, нали? Кой, Защо,Как,Къде, Резултат!...- Елементарни Въпроси? Граждани oтговореТЕ - чрез Действие - Защото Бездействието ще Ви върне в началото - КОЙ,ЗАЩО,КАК,КЪДЕ,РЕЗУЛТАТ?
57
0
 
1
 
! Отговори
човек от луната преди 11 години
Щото управляващите са там да решават битовите проблеми на хората,а не да закръглят някой и друг милиард по сметките.Хайде,холан...
56
0
 
1
 
! Отговори
Емигрант преди 11 години
"Превърнаха съдилищата в средво да си решават битовете проблеми "Тока е ! Всъщност бългаското общество рано или късно трябва да потърси отговност на тази другари без които нямаше да има престъпна и бедна България в момента
55
1
 
1
 
! Отговори
нищо лично преди 11 години
Ц.В.Е.Т.А.Н.О.В.- цървуланско -вифаджийско егоистичен тъпоъгълно -апартаментен нискоинтелигентен олигофреносен вескомариновец
54
1
 
1
 
! Отговори
иван преди 11 години
Браво Съдиите 20 години БЕЗОТговорност , Германия изпрати своите Маорио и др а бългаския Съюз на Съдиите мълчи ??Превърнаха съдилищата в средво да си решават битовете проблеми
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакам с нетърпение след шест месеца операция шестте апартамента . И ще направим филм който ще стане хит за последните 100 години
52
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 11 години
А така давайте червени *** такива можете и още да плюете.Всьщност вие само това си можете.Още мноого години само това ще правите.Може да си мислите че народа не пна ромни ама ще го усетите сега първо референдума и после по-късно на изборите.Давай Цецо само така брат щом червените лаят значи всичко е наред.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ne stavava samo grajdanska voinna shte ypravi.bg polojenieto no tova niama da stane taka che shte si pisheme y foromite i tva e pak ceco i beco she si veiat baraka i dreme im kyro
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв интелект излъчва само :))
49
2
 
3
 
! Отговори
Anonimus преди 11 години
Просто шайка престъпници :Бойко, Цецо, ГЕРБ....Просто ОПГ !
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвеклото в акция!?
47
2
 
1
 
! Отговори
ALO преди 11 години
KAK E CHERVENATA SBIRKA RESHIXTE LI NA PLENYMA KOI SHTE YBIVATE BOKLYCI TAKIVA SEGA VIKATE I SE DERETE A NASHITE RODITELI KATO BIAXA V BELENE KADE MOJEXME DA SE OPLACHEM NA BXKOMITET LI,DAVAI CEKO NATIKAI TAZI CHERVENA ZGAN V DYPKITE
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбойника под 'домашен арест' от кой е пазен - съдията или МВР?Цецо по добре да озапти алчните стремежи на К.У.М.Е.Ц.А. си!