Оставка на Цветанов, за да не се напълним с върколаци-полицаи!

И от Българския хелзинкски комитет се възмутиха от акция "М.И.Л.Е.В"
Обновена: 18 яну 2013 19:50 | 18 яну 2013 19:48,
98
Оставка на Цветанов, за да не се напълним с върколаци-полицаи!
Цветан Цветанов. Снимка: архив БТА

Българският хелзинкски комитет напомня, че Цветан Цветанов отдавна дължи оставката си на българските граждани и съдиите, пише организацията в прессъобщение до медиите.

Според БХК за разлика от „престъпниците”, които МВР „хваща”, за да се окаже, че са виновни не според закона, а само според своеобразното мислене на този министър, Цветан Цветанов има истински рецидиви в престъпването на върховенството на правото.

Още по темата

Повод за недоволството е операция “М.И.Л.Е.В“, кръстена на съдия Теодор Милев, който е бил в съдебния състав, променил мярката за неотклонение на задържания вчера автокрадец Звезделин Методиев в „домашен арест“. 

"Безогледният министър не отбира никак от законност и това никак няма да се промени", смята БХК.

След М.И.Л.Е.В е ясно, че ако не направим нещо различно, ние, гражданите, скоро наистина няма да имаме права, защото съдът ще бъде администрация на полицията, а отделните съдии, които се съпротивляват на това, ще бъдат линчувани от пропагандата, пише още в писмото.

БХК изразяват и притеснението си за обстановката във Висшия съдебен съвет, който по техни думи “пак слуша властта“.

Оставка на Цветанов сега, за да не се превърне тази малка държава в свърталище на върколаци-полицаи, които посред бял ден се хранят от труповете на съда и нашите права.

Това не е първата акция, която Цветанов кръщава на съдия заради несъгласие с решението на магистрати.

Акция М.И.Л.Е.В. напомня на друга подобна акция, наречена Р.А.Л.И.Ц.А. Според МВР името е абревиатура от думите - рекет, алчност, лицемерие, изнудване, цинизъм и анархия.

Името на акцията обаче тогава се свърза с името на съдията от Софийския градски съд Ралица Манолова, която е гледала мярката на Валентин Янев – Вальо Бореца, и го пуснала под "домашен арест" по делото „Наглите“. Това доведе до пореден скандал между магистрати и МВР.

Конфликтът между Цветанов и членове на съдебната система доведе да критики в мониторинговия доклад на Брюксел за България

Уволнената от Софийски градски съд Мирослава Тодорова дори заведе дело за клевета срещу вътрешния министър, след като заяви, че тя защитавала интересите на организираната престъпност. Министърът обаче беше оправдан с мотива, че не клеветял Тодорова, а изразявал личното си мнение.

ВСС пък наскоро излезе с позиция срещу постоянните изказвания на Цветанов за съдебната система. Тя обаче беше наречена “беззъба“, защото вътре не се споменаваше името му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
4
 
! Отговори
До 49 преди 11 години
Тоя,ако беше умен нямаше да завърши ВИФ и то задочно !
44
1
 
2
 
! Отговори
ррр преди 11 години
И да не ни давате да гласуваме можем да пишем,до един от герб са ***,долу герб и полицеиските и просташките им изцепки
43
0
 
2
 
! Отговори
Няма.... преди 11 години
Няма съд , няма справедливост...НО НЯМА И ЧЕСТНА ПОЛИЦИЯ. А този гнусник кой се явява вътрешен министър е толкова компрометиран,че само в БГ няма да бъде съден....Гнусна държавица , с гнусни управници.....68035
42
0
 
3
 
! Отговори
до премиера глупак преди 11 години
900 000 НЕРАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ срещу не повече от 100 оправдателни присъди! Къде е КОРУПЦИЯТА И НЕКАДЪРНОСТТА! г-н министър толкова сте умен, колкото изглеждате!
41
2
 
3
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 11 години
За НАД ЕДИН МИЛИАРД годишен бюджет получаваме от мвр и цвъко само безвкусни криминалето в стил Симеоново от 80-те... С парите от целия мандат да сме създали супер оборудвани болници, училища, университети, театри, кина, истински Студентски град а не само лоши доклади от ЕС и осъдителни присъди заради НАРУШАВАНЕ ПРАВАТА НА ЧОВЕКА. Но от *** физкултурник,чиято физиономия показва много точно интелекта му не можеш да очакваш друго. На изборите аз, моето семейство и приятели НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА герб
40
0
 
1
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Това, че БХК е критикувал един откровено вагъл, нискоинтелигентен и супер корумпран министър не е лошо. Защо с такъв патос цвъко не обясни "самоубийството" на убиеца от Перник или рекета на дупетата си от Монтана или фалшивите дипломи на поне трима видни дейци на герб или незаконното забогатяване на дупетата емил димитров или как се разпространяват контрабандни стоки, отровни храни и наркотици без 60 000 ченгета, които подслушват и следят или пък дори корумпирането на съдии и накрая Страсбург!?!
39
0
 
2
 
! Отговори
бб преди 11 години
БХК-***!!!
38
0
 
2
 
! Отговори
герб=болшевизъм преди 11 години
ОТГОВОРНОСТ за неизпълнение на мярката "задържане под домашен арест" е на МВР, така че цветанов трябва да кръсти акцията на себе си или на шефа на ОДМВР В. Търново. Народа и журналистите обаче са от прости, по-прости и не намират за нужно да прочетат поне две страници за да зададат въпроса ЗАЩО МВР не го е задържал при излизане от вкъщи. Все пак в България няма повече от стотина, а мвр харчи 1 МИЛИАРД, без решенията на съда в Страсбург. ИСКАМ 10 ГОДИНИ БЕЗ МВР И АЕЦ "БЕЛЕНЕ" ЩЕ Е БЕЗ ПАРИ!!!
37
0
 
3
 
! Отговори
СУПЕРГЕРБ преди 11 години
БХК - ПОКРОВИТЕЛ НА *** БЕЗЗАКОНИЕ ,КРАЖБИ ,УБИЙСТВА И ПРЕСТЪПНОСТ ! ВЪН БХК ОТ БЪЛГАРИЯ И НЕЗАБАВЕН АРЕСТ НА МАЛОБРОЙНИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ТОЗИ КОМИТЕТ ! АРЕСТУВАНИЯ ВЪВ В.ТЪРНОВО АВТОКРАДЕЦ Е *** ОТ НАЙ- ГНУСНИТЕ И ПРЕСТЪПНИ ЧОВЕШКИ *** ! ЗА 1 СЕДМИЦА ОТКРАДНАЛ Ч6 КОЛИ НА ГРАЖДАНИ И ПУСНАТ ОТ ТОЗИ СЪДИЯ МИЛЕВ НА СВОБОДА. АРЕСТ ЗА *** ЖИВОТНИ ЗАД КОИТО СТОЯТ ПАРТИИ КАТО БСП, ДПС ,АТАКА........И РАЗБИРА СЕ БХК/БЪЛГАРСКИ ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТ/- *** !
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-големи мошеници от тези антибългари в уж Български Хелзински Комитет няма. Техните лъжи и изопачавания на истината нямат край. Тези хора продължават да се излагат и да излагат и страната ни. Не знам защо има хора, които още им вярват.
35
1
 
0
 
! Отговори
Цеко преди 11 години
Г.Н.О.МГрозенНагълМастит
34
1
 
1
 
! Отговори
жалко преди 11 години
Много жалко,че един полуграмотен върти цялата власт в държавата на малкото си пръстче.нО ТАКА Е И ЩЕ БЪДЕ КОГАТО ДОСТОЙНСТВОТО Е ЗАРОВЕНО НЯКЪДЕ НА БУНИЩЕТО.
33
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
TAKAV DA GO DUHA6
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Яка полиция, яко правосъдие, яко сгащване на ония, дето са още да се чудиш защо на свобода и заради което Брюксел ни критикува, че не се справяме с престъпността и корупцията. Въобще доста яки работи следва ГЕРБ да прави все по-яко в следващите шест яки месеца и в следващия як мандат. Централна яка фитура ще е Цецо. Затова сега толкова много лай се носи подир кервана. Но лаят си е в реда на нещата. А керванът е як. Доста. Другояче не може.
31
0
 
3
 
! Отговори
Aimash преди 11 години
Долу антиБългарската организация БХК! Омръзна ни съдът да пуска престъпниците безнаказани, които след това отново и отново да се гаврят с нас, спокойни, че никой нищо не може да им направи. Неодобрението на БХК за мен е признак, че министър Цветанов върши своята работа добре. Всички знаем БХК чии "права" "защитава" - на всикчи други, но не и на българските граждани и България!
30
0
 
1
 
! Отговори
Арбитър преди 11 години
Все пак полицейския труд отива на вятъра.Вижте навън как бързо раздават правосъдие и навън нашенци-наркопласьори,измамници и крадци са осъждани а тука????...19 присъди?? и пуснат понеже...страдал от ...клаустрофобия ..или пък му излязла пъпка на *** и се чувствал неудобно в "кауша" ???? /правосъдие+корупция/????
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е много добър ход - обществото трябва да знае имената на съдиите, който пускат изявени престъпници да се разхождат между нас. Крайно време е да излязат от така удобнатаа им анонимност и да подлежат на обществен контрол.
28
1
 
0
 
! Отговори
DO 21 преди 11 години
ZA EDIN KOLIO BOSIA PRATIHA 40 GLAVO4A 6TOTO 6TIAL DA HVARLI EDIN DOMAT. OT SIANKITE SI SE STRAHUVAT . KATO DASKALA IM PRAVEC OT NARODNATA LIBOF
27
1
 
1
 
! Отговори
Aso преди 11 години
Благодаря Ви г-н Цветанов за битката с омразната правосъдна система! Само така ще я реформирате. Натиск, подигравки, публичност на далаверите им. Ще успеете, защото сте мъж!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом БХК се възмущава значи Цветанов е прав