Октай оставил предсмъртно писмо, мислел, че ще загине

Нападателят не е искал да убие Доган, а да му покаже, че не е недосегаем
Обновена: 20 яну 2013 12:39 | 20 яну 2013 11:41,
331
Октай оставил предсмъртно писмо, мислел, че ще загине
Снимка: Reuters

Предсмъртно писмо е оставил с дома си в София 25-годишният Октай Енимехмедов, който вчера насочи пистолет към Ахмед Доган на конференцията на ДПС. Това съобщи на извънредна пресконференция Неделчо Стойчев, директор на Института по психология в МВР. 

Писмото е адресирано до майка му и в него Октай посочва, че може да загине и се извинява, че няма да може да завърши образованието си.

Мотивът на младежа бил личен, защото според Енимехмедов "Доган манипулирал хората".

Октай Енимехмедов не е искал да убие Ахмед Доган, а само да получи "своите пет минути слава" и да покаже на лидера на ДПС, че не е недосегаем, обясни Стойчев.

Това намерение се доказвало и с това, че пистолетът е бил зареден със сигнално-звукови патрони, които са целели само да произведат силен звук. Една от целите на извършителя е да стане публично известен и да сподели вижданията си.

Още по темата
Според Стойчев Енимехмедов е искал просто да направи политически преврат и да покаже на лидера на ДПС, че нещата трябва да се променят.  Нападателят обяснява деянието си като лично решение и по никакъв начин не приема да бъде свързан с други хора и мотиви, казаха още от МВР.

По думите на Стойчев мотивът на Енимехмедов е да покаже на обществото, че съществува и че неговото мнение трябва да бъде зачетено.

Това е моят начин да кажа на всички какво мисля, е заявил пред разследващите извършителят на нападението.

Октай се описвал като български патриот, който прави това за доброто на държавата.

Определял се като честен човек, с висок морал, и напълно самостоятелен в решенията си. Неговото деяние представлява еманация на неговото его, чрез което иска да покаже, че присъства в този свят и има какво да каже на обществото, заяви Неделчо Стойчев.

"Нека всички политици бъдат умерени в изказванията си, защото например изказването на Сергей Станишев преди време, в което той посочи, че правителството на ГЕРБ трябва да си замине, ако не с добро, то по другия начин, формират решенията на много млади хора", каза на свой ред министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

"По този начин хора, които се възприемат за патриоти като Октай Енимехмедов например, решават да променят нещата в политическия живот в България", коментира още Цветанов.

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако някой трябваше да бъде бит туй е тоя крадец на прехода наречен Доган, свобода за Октай.
116
1
 
0
 
! Отговори
БАШИБОЗУК преди 11 години
ВСЪЩНОСТ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГНЕМ И ДА ЗАЩИТИМ Октай Енимехмедов И БЪЛГАРСКИТЕ МЮСУЛМАНИ ОТ БАШИБУЗУКА НА ДПС !
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tova koeto cheta ako e taka ,e mnogo losho ,takiva kato kostov dogan stanishev i prochie yj lideri triabva da badat ili likjvidirani totalno zashtoto takiva dovedoxa naroda do skrab i mizeria kradaxa lagaxa mamixa ,e normalno e i da ima takiva koito nishto drygo ne im ostava osven da gi ybiavat ,takiva izmenici i predateli da jiveiat ,a drygite da mrat .jalko che tozi ne izprazni edin palnitel v kratynata my na tozi lentiai.
114
0
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До revlioзащото съм демократ и не приемам този начин на поведение. Не приемам и опитът за линч. А театърът не го виждат само слепците или първосигналните членове на ДПС.
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма проспаст! Властоимащите съчустват на Доган, народа на Октай! Народните избранници май не са народни!
112
0
 
4
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Това младо момче наистина е български патриот, такива като него трябва да са политици, а не тюфлеци като тези, които го ритаха когато беше паднал на пода беззащитен. Това момче рискува да пропилее няколко години от живота си в затвора, докато в това време такива като Доган и Местан ще продължават да трупат богатство на народен гръб. БРАВО НА ПАТРИОТА!!
111
0
 
2
 
! Отговори
Иванчо преди 11 години
3 дни яли пили и се веселили в сараите на Агент Сова,а журналисти КРЕЩЕЛИ АТЕНТАТ искат да убият нашия вожд и учител,които с добро сърце ни разпределя пропорциите на всички медии.А народа крещи искаме СЪД за нападателите над ДЕСИДЕНТА уви няма кои да ги чуе...
110
0
 
2
 
! Отговори
Диви не..рези преди 11 години
какви зверове само бяха ДПС-активистите - посегнаха на човека, който ги урежда с далавери.и да не ги накажат, достатъчно е, че видяхме тази прочута отоманска свирепост.
109
1
 
0
 
! Отговори
revlio преди 11 години
до 142 Спонги ти що не отиде да направиш театър сцени в бг многоа отговора е ЗАЩОТО СЪМ СТРАХЛИВ БЪЛГАРСКИ ПЛЪХ
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам защо, но момчето ми е къде по-симпатично от Доган. Не е искало да нарани никого, но него го нараниха. Така е, свестните хора ще са престъпници, докато ви управляват ченгета и манипулатори. И как така стана от този преход спечелиха само властоимащите, а цял народ тъне в мизерия и безнадежност!
107
0
 
1
 
! Отговори
,,PIPO,, преди 11 години
BRAVO OKTAI , BRAVO !
106
0
 
4
 
! Отговори
съд за делегатите преди 11 години
Прокуратурата незабавно да повдигне обвинения срещу озверелите ***, които ритаха момчето докато беше обезвредено на земята от служителите на НСО. Тази осверепяла *** е по опасна от младежа, който единствен в тази държава има смелостта да покаже гражданската си позиция срещу гнилото ръководство на ДПС. Един български гражданин от турски произход показа повече решимост и желание за промени в България отколкото нас етническите българи.
105
0
 
0
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До ВасилевКакъв смелчага, а? Театър, Василев, театър. Момчето има талант като батко си. Ще лежи две години, но парите ще му ги платят, ако не се изпусне да каже кой от ДПС е преговарял с него.
104
1
 
2
 
! Отговори
revlio преди 11 години
МИШОЦИ жалки мишчици страхливитурчина по голям патриот от всички българи срам голям срам за българите за всички нас
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не виждам престъпника в това момче. Виж в тези тюмбели които го налагаха да. На тях трябва да се повдигне обвинение за убийство защото с ритник в главата можеш да убиеш
102
0
 
1
 
! Отговори
Цецок Дебилни преди 11 години
Цецо и психология-?. Страшни тъпани са захапали кокала и ще хапят докато се изядат, но не се безпокойте- тая земя е раждала и ще ражда все по-големи ***, които да ги заместят!
101
0
 
1
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
по-интересно е дали доги е знаел.а останали тъпизми са меко казано смешни
100
0
 
2
 
! Отговори
stoian777 преди 11 години
И какво стана сега един български мюсюлманин, което е само етническа принадлежност, показа на цял един ЗАБЛУДЕН народ включае : българи, турци, *** и т.н. как се бори за свобода и достойнство, за живот се бори другари и другарки. Извода е ясен, а именно тези 23 години са тотален провал и тотално навеждане пред Запада, САЩ, Израел. Ставайте на борба РОБИ БЪЛГАРСКИ ТАКА КАКТО СТАНА И ПОБЕДИ ТОЗИ МЛАДЕЖ. Като неможем и не ни стиска да скочим срещу всичко това дайте поне да последваме този ИСТИНС
99
0
 
1
 
! Отговори
Пудела преди 11 години
Цуци Пудела яко е напълнил гащите обаче, вижте какви ги плещи - "По този начин хора, които се възприемат за патриоти като Октай Енимехмедов например, решават да променят нещата в политическия живот в България", коментира още Цветанов.*** са се политягите да не би някой най-сетне да вземе нещата в свои ръце и да ги светне между цаките тия ***, че на всички ни е писнало от вечното им театро и ония взе да ги стяга около вратлето надигащия се народен гняв
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Юра Месропян на свобода срещу 6000 лв.19 Януари 2013; 06:51 Видяна 1212 пъти, 14 коментара19-годишният Юра Месропян, който в сряда следобед стреля с газов пистолет в Капана, плати 6000 лева и излезе на свобода. Това стана, след като прокуратурата прецени, че най-подходящата мярка за неотклонение за него е парична гаранция. Синът на месарски бос едва не ослепи шофьор на мерцедес, който одраска луксозното му ауди по тесните улички в Капана.Срещу Юра Месропян са повдигнати обвинения за нанесена лека телесна повреда по хулигански причини.