Състоянието на Златко Баретата остава тежко

Покушението е брутален акт срещу обществото, възмути се адвокатът му
Обновена: 30 яну 2013 09:20 | 30 яну 2013 09:05, Веселина Йорданова
251
Състоянието на Златко Баретата остава тежко
Снимка: Impact Press Group

Състоянието на Златомир Иванов е тежко, той не е адекватен, каза адвокатът му Марияна Тодорова пред Нова телевизия.

Стрелбата срещу Баретата стана вчера около 9.30 часа на входа на Съдебната палата в София. Златомир Иванов беше приет в "Пирогов" с четири огнестрелни рани в корема и крайниците, след което му беше направена операция.

По думите й предстои да му се направят още операции. Първо трябва да преодолее тази операция, която му е направена, поне два дни, каза Тодорова и допълни, че следващите операции ще бъдат в продължение на месеци. Според лекари поне 24 часа има реална опасност за живота му.

Още по темата

Тодорова предположи, че Съдебната палата е единствената възможност Баретата да бъде видян, след като е под домашен арест и затова мястото е избрано за стрелбата.

Тя заяви, че не знае защо клиентът й е избрал централния вход, за да влезе в съда. Досега той влизал през страничния, защото мразел показността. След заседания обаче е излизал и през централния вход.

„Пред мене не е споделял да е застрашен животът му. Не се е притеснявал, ако беше се притеснявал, щеше да бъде с жилетка. Двете момчета, които го придружават, не са с оръжие“, обясни адвокатът на Баретата.

Марияна Тодорова отговори, че не знае Златомир Иванов да страда от тежко онкологично заболяване,  каквито слухове се тиражирали в медиите.

Вчера не е имало призовани свидетели, трябваше да се даде ход на делото, обясни тя. На 13 февруари миналата година Златомир Иванов беше осъден на първа инстанция на осем години затвор за това, че е създал и ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици, известна като „Фирмата”. Вчера в Софийския апелативен съд трябваше да се гледа делото срещу него.

Тодорова определи покушението като брутален акт, насочен срещу обществото. Считам, че това засяга имиджа на България, възмутена съм, коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
25
 
6
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Чета ви коментарите и се чудя. Все пак и той е човек и той има семейство и деца. Гледах му интервютата и не ми изглежда толкова лош човек. Никой не е безгрешен в крайна сметка. И като се замисли човек, в България друг начин да живееш нормално няма. Или се хващаш с далавери и престъпна дейност, защото цялата ни държава е такава, или тънеш в мизерия с макс 600 лв заплата. Замислете се, че всички богати хора днес, за били престъпници по време на прехода.
136
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има два варианта. Или е сплашване или е дестабилизация от бкп и с-ие, дпс, ндсв и т.н. Ако искаха да го ликвидират щеше да е 1 куршум и да е абсолютно точен. Така че е смешно да се говори за атентат с цел убийство, това е толкова атентат колкото беше този над доган...
135
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахаах! Покушението било брутален акт срещу обществото!!!! Това изказване на аЙдуката е още по-брутално. Кой каквото си търси ,си го намира рано или късно! А журналистите ще го канонизират този бандит, както е тръгнало. Продажни ***.
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕЙ ДРАМА !?
133
1
 
28
 
! Отговори
СЪДИЯ преди 11 години
-Г-ЖО АДВОКАТ ТОДОРОВА,КАЗВАТЕ,ЧЕ ТОВА Е "БРУТАЛЕН АКТ СРЕЩУ ОБЩЕСТВОТО"-А НАРКОТИЦИТЕ С КОИТО ТОЙ Е ТРОВИЛ МЛАДЕЖТА И САМОТО ОБЩЕСТВО КАКВО Е ?????
132
0
 
4
 
! Отговори
. преди 11 години
инсценировка?
131
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И това е водеща новина?Срам ме е в какво превърнаха БЪЛГАРИЯ.
130
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Здравноосигурен ли е ? Ако не е моля адв.Тодорова да плати лечението. Българите затова сме бедни, защото парите ни отиват за *** и мутри !
129
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Състоянието на Златко Баретата остава тежко"Абе простаци от днес.бг, колко деца в момента нямат пари за трансплантация в чужбина, и са на границата между живота и смъртта.С тази *** ни занимавате втори ден!
128
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя *** адвоката говори за обштеството,а клиента му като трепа хора и трови децата с наркотиците си какво е???
127
0
 
15
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Освен бронежилетки трябва да започнат да произвеждат и бронегащи и бронешапки! Престъпниците ще започнат да се разхождат екипирани като космонавти и наистина ще са гледка, радваща окото. Поне ще се отличават в обществото.
126
0
 
9
 
! Отговори
neznam koi si преди 11 години
spored men e vapros na chasove da go obqvqt za martav a toi da si napysne stranata i da zajivee shtaslivo s milionchetata vzeti ot nas
125
0
 
24
 
! Отговори
hagen преди 11 години
Тодорова определи покушението като брутален акт, насочен срещу обществото...............Адвокат Тодорова обществото ни не е престъпно за да квалифицираш този акт като покушение срещу него.
124
0
 
26
 
! Отговори
? преди 11 години
Това ли ви е водещата новина ? Някакъв *** бере душа... голяма работа. Да умира и толкова !
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А нима някой очаква да се решат нещата без оръжие?Нали виждат всички,че за едни законите важат,а за други не?!Тази захаросана демокрация дето ни я поднесоха през 1989 не е истинска.Тя е само лъскава опаковка за наивници.В истинските демокрации народа не е срещу държавата а заедно с нея!При нас само за пред ЕС уж има демокрация,а в същност всичко се прави по системата ''мой човек''.Това е идеална среда за корупция и развитие на мутри.А днес мутрите ни ръководят даже.Държавата не е наша,а тяхна.
122
1
 
19
 
! Отговори
Чупакабра преди 11 години
Пфф скука, засече пистолета на Октай, калпав снайперист за Баретата дори и т.н. "атентати" не са сполучливи
121
0
 
2
 
! Отговори
Фукар преди 11 години
До 135. Абе как да не го иска Господ- нали му е бивш съдружник(заедно с Циганов), пък и вчера обядваше с американците на 100 м. от Съд.палата....
120
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
133ти кой от сините не е бивш комунист?
119
0
 
3
 
! Отговори
antracit преди 11 години
До до 123Айде-айде ...и твойте ги видяхме какво могат. 20 години и кусур ги търпим и само простотии една след друга. То не бяха луканки, гагаузи, масларки, овчари, царчета, свинари, фесове, гащници. Всички ги видяхме даже по няколко пъти. Един въпрос: Като толкова искате да сте полезни на държавата защо вместо да се натискате да ръководите не вземете по една лопата да помогнете за строежа на някоя болница или детска градина?
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АААААА не само не ми казвайте, че някакво момче-турче събрало смелост да извърши един нетрадиционен акт на протест.Не ми ги пробутвайте тези на мен.Всичко е платено и поръчано от когото трябва и то в много подходящ момент!!