Състоянието на Златко Баретата остава тежко

Покушението е брутален акт срещу обществото, възмути се адвокатът му
Обновена: 30 яну 2013 09:20 | 30 яну 2013 09:05, Веселина Йорданова
251
Състоянието на Златко Баретата остава тежко
Снимка: Impact Press Group

Състоянието на Златомир Иванов е тежко, той не е адекватен, каза адвокатът му Марияна Тодорова пред Нова телевизия.

Стрелбата срещу Баретата стана вчера около 9.30 часа на входа на Съдебната палата в София. Златомир Иванов беше приет в "Пирогов" с четири огнестрелни рани в корема и крайниците, след което му беше направена операция.

По думите й предстои да му се направят още операции. Първо трябва да преодолее тази операция, която му е направена, поне два дни, каза Тодорова и допълни, че следващите операции ще бъдат в продължение на месеци. Според лекари поне 24 часа има реална опасност за живота му.

Още по темата

Тодорова предположи, че Съдебната палата е единствената възможност Баретата да бъде видян, след като е под домашен арест и затова мястото е избрано за стрелбата.

Тя заяви, че не знае защо клиентът й е избрал централния вход, за да влезе в съда. Досега той влизал през страничния, защото мразел показността. След заседания обаче е излизал и през централния вход.

„Пред мене не е споделял да е застрашен животът му. Не се е притеснявал, ако беше се притеснявал, щеше да бъде с жилетка. Двете момчета, които го придружават, не са с оръжие“, обясни адвокатът на Баретата.

Марияна Тодорова отговори, че не знае Златомир Иванов да страда от тежко онкологично заболяване,  каквито слухове се тиражирали в медиите.

Вчера не е имало призовани свидетели, трябваше да се даде ход на делото, обясни тя. На 13 февруари миналата година Златомир Иванов беше осъден на първа инстанция на осем години затвор за това, че е създал и ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици, известна като „Фирмата”. Вчера в Софийския апелативен съд трябваше да се гледа делото срещу него.

Тодорова определи покушението като брутален акт, насочен срещу обществото. Считам, че това засяга имиджа на България, възмутена съм, коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
16
 
2
 
! Отговори
Косьо на 17 г преди 11 години
Много сте *** и още толкова наивни ***.Щели по бързо да се свър6ат Мутрите- хората които имат яко кинти и *** които са политички и съдиики които съдят храчовци като вас.За мен идоли са Васил и Георги Илиеви,Карамански,Маймунека и много други за които знам от медиите които ми обясниха че Левски е бил балък да ходи да убива за народа си и да умира за него.Къв народ сте *** че да се прекланям на Левски а не на Карамански....кинтите са само за нас и нашите семейства.
156
0
 
3
 
! Отговори
miro преди 11 години
i stiga ste revali,zle sme bili,sami sme si vinovni,kato traem kato stado,tova zaslujavame,vseki izkarva pari,kakto nameri za dobre.
155
14
 
1
 
! Отговори
Косьо на 17 г преди 11 години
Левски е бил убиец на мом4е българ4е и затова е обесен.А Златко Баретата не е осъждан и никога няма да лежи в затвора защото няма доказателства и това ясно го казват всички от които зависи това.Как смяташ *** кои е по велик...убиеца Левски или Златомир Иванов-Баретата който е невинен бизнесмен с много пари?!
154
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В НАРКОБИЗНЕСА -----ЕДИН ПАДНА ,ДРУГ ЩЕ ГО СМЕНИ !Златко е прав ,че трябва да се узаконят и да се продават свободно ,защото ,колкото е по скришно,толкова са по-търсени ----ТАКА Е В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ !Който иска,... да се друса !
153
1
 
2
 
! Отговори
miro преди 11 години
v bulgariq ili si bandit ili mizernik,tova e istinata.
152
0
 
22
 
! Отговори
kris.siderova преди 11 години
Добро утро на форума.. защо бре хора толкова го защитавате този Баретата?, жалко че не са го застреляли в главата, та нима не е радостно, че няма да лежи 8 години в затвора и да харчи парите на и без това бедния народ..или си мислехте, че ако беше на свобода и си въртеше наркотрафика, щеше един ден да прости на децата ви??? Хора, такива като него, които почернят семействата с дрога, трябва да бъдат публично линчувани, да няма милост, убийци и изнасилвачи, гадни педофили - публично линчуване!!!
151
0
 
5
 
! Отговори
До 172 преди 11 години
Биатлонисти са.
150
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама поне е гъзар Златко, даже прострелян лежи със слънчевите очила.
149
1
 
1
 
! Отговори
Гаргамел преди 11 години
Ако не гледате на неща толкова отгоре и върните лентата с няколко седмици назад, ще разберете, че това е доста добре планирано. Защо тези случки не се случиха преди избирането на Цацаров. За мен това с баретата е показател на къде духа вятъра. Явно е дошъл момента в който колелата се завъртат и ... Човекът в Мола на 66г. е свързан по особен начин. Какъв нека гадайте... Лапсата на свобода на словото все пак е облекчение от свободата на мълчаливото мислене.
148
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен . Така е, *** сме тука всички!!! Само хора като Златко Баретата не са ***!!! Прав си чиче, ти си гении!!!
147
0
 
16
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
Ха ха ха от кога нарко трафиканти и главорези станаха общество?
146
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tия,които стреляха по Златко ,какво работят ?
145
1
 
14
 
! Отговори
до Ани преди 11 години
Ти на хапчета ли си, или имаш ментални отклонения??? Кое му е "нормалното" да си наркодилър?? Деца имал! Ако твоите ги зарибяват разни такива за пари - друга ще я пееш!
144
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ани, сигурен съм че си голям "цепеняк " !
143
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mnogo bewe dobar!
142
0
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
вижте ся да ви обясня: човек, когато влиза в тази игра предварително си е разчел риска да е богат няколко години и да умре като куче на улицата или в някоя градинка и да остави сираци, вдовица и т.н. така че не го мислете. Барета е имал е акъл на раменете си.... щом е тръгнал по този път самоволно няма кво да оплаквате съдбата му
141
2
 
8
 
! Отговори
коко преди 11 години
До Анипо голяма глупост не бях чел отдавна, печелиш приза за бисер на деня
140
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никои от тук коментиращите *** няма никога да разбере какво е да си свободен със собсвен голям капитал и хора да са зависими от вас знаете ли защо защото сте отрепките в това общество а не хора като този Златко Хранете и вие семеиства и тогава коментирайте овчари
139
0
 
15
 
! Отговори
Манолски преди 11 години
добре ве адвокатче нагло, а неговите деяния не са ли брутален акт срещу обществото? убиването на невръстни деца чрез дрога, рекета и безчинствата са напълно в реда на нещата, щом ще има хонорарче за теб нали? Що за безочие и демагогия е това? Аре чезни и не се обаждай много
138
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В каква държава живеем само! За първи път чувам, виждам, и чета отявлен накродълър да бъде на мушката на конкурентите си. Държавата трябва да направи нещо...да хване виновните, да ги осъди. Как ще си плаща сега човека рушветите. Бас ловя, че много полицай и съдии вече са си разчели парите в бюджета. Зимата се ходи на море по малдивите, новите модели коли излизат, ски се карат, парно се плаща. КОЕ ЧУДОВИЩЕ ЩЕ СТРЕЛЯ ПО ЕДИН ОБИКНОВЕН, РАБОТЛИВ, И ЧЕСТЕН НАРКОБОС??!?!?! ГОСПОДИ!!! О МАЙ ГОД!