Глобяват фирмата на новия шеф на ДКЕВР

Добрев: Грешката е на юристите, но отговорността е на собственика
14 фев 2013 15:26,
162
Глобяват фирмата на новия шеф на ДКЕВР
Делян Добрев. Снимка: БТА

Фирмата на новоизбрания председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Юлиана Иванова ще бъде глобена заради извършваната незаконна онлайн търговия с цигари, която е забранена от средата на миналата година. 

Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев. Вече стана ясно, че новоизбраният председател на ДКЕВР Юлиана Иванова се е занимавала с незаконна търговия на цигари чрез интернет магазин.

Министърът каза, че негова проверка е установила, че действително е имало предлагане на тези стоки в интернет сайта, което след средата на миналата година е недопустимо по закон.

Още по темата
Грешка е на юристите, които работят в компанията, но отговорност носи собственикът - изпълнителният директор на компанията, по закон има глоби и санкции и те трябва да бъдат наложени, допълни министърът.

Юлиана Иванова не е собственик на фирмата към момента на избирането й за член на ДКЕВР и по тази причина тя няма конфликт със заемането на тази длъжност, каза министърът. Иванова е излязла от фирмата още през миналата седмица и към момента на избирането й за председател на ДКЕВР тя не е управител на тази фирма, допълни министърът.

Попитан дали това освобождава Юлиана Иванова от отговорност, че е продавала незаконно цигари, министърът предположи, че глобата ще бъде наложена на фирмата - на юридическото лице заради това, че е допуснато такова нарушение в миналото, включително по времето, когато тя е била директор.

По-рано днес Юлиана Иванова призна грешката си, но заяви, че тя е била на юристите. Тя изрази готовност да понесе последствията за това нарушение, дори да подаде оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно такъв човек му трябва на ББ. Крадец, нарушител на законите, престъпник. Затова я е назначил. Нали са от една прислойка-на мародерите на народа.
136
0
 
1
 
! Отговори
Гювенди Ханъм преди 11 години
Всички са затънали в корупция и престъпления! Как пък не се намери поне един да е читав в тази скапана държава! Хора, хващайте дървото, без бой няма да стане явно, или поне да се вдигнем ВСИЧКИ на протест срещу мафията!!!
135
1
 
5
 
! Отговори
Това е подигравка преди 11 години
Но тази бабка е напълно некомпетентна, бе хора! Това назначение е подигравка с целия народ! Тя дори не може да говори и с нищо не е на ясно! Как тази неука амбулантка ще преустройва ДКЕВР по европейски модел? Невъзможно! Бойко се подиграва с нас чрез това неуко бабе извадено кой знае от къде.
134
0
 
0
 
! Отговори
страшния_съд преди 11 години
bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AE%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%B0_%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0
133
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези наистина избиха рибата! Еми естествено, че няма нормален и почтен човек, който да се съгласи да бъде избран на ръководен пост и да бъде издигнат от такива тиквуни. Кадърните и интелигентни хора се уважавт достатъчно за да приемат пост при ГЕРБ. Оттам произлиза огромнят кадрови проблем на Буда.
132
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трите ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ условия, за да влезеш в кастинга за министър на ГЕРБ:1. Да си мноооо ***;2. Да нямаш адекватно образование;3. Да си крадец и престъпник по душа.
131
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Министърът говори ,че да си престъпник няма значение!!!!
130
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАФИЯ
129
1
 
10
 
! Отговори
хуху преди 11 години
тия индивиди вярно ни имат за някакви пълни ***.Какво като преди седмица е напуснала, факта е че докато е управлявала фирмата са извършвали незаконна дейност.А са обяснете ми как да очаквам тази девойка да си върши честно и в полза на обществото работата.
128
1
 
6
 
! Отговори
фен преди 11 години
Значи от преди да излезе от фирмата си Бога Слънце е решил и я е назначил на ДЛЪЖНОСТА.
127
0
 
8
 
! Отговори
Кирил преди 11 години
Не разбрах само тези 20 дни които са и дадени, дали са календарни или работни!?КАКВАТО Е ФИРМАТА НА ГОСПОЖА ЮЛИАНА ИВАНОВА, ТАКАВА ЩЕ Е И ДЕЙНОСТТА НА ДКЕВР. КАКТО Е УПРАВЛЯВАЛА ФИРМАТА СИ С ДАЛАВЕРА И МУШЕЙНИЧЕСТВО, ТАКА ЩЕ УПРАВЛЯВА И "ЗАЩИТАВА' ПОЛИТИКАТА НА ДЪРЖАВАТА И ПРАВТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ.АБЕ ТОВА ГЕРБ-БУДА ДА НЕ Е СЪСТАВЕНО САМО ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ. НЯМА ДО СЕГА ЕДИН ЧИТАВ. То няма седмица да не лъсват далавери и престъпления на членовете и. Трябва да я забранят със закон
126
1
 
16
 
! Отговори
Българан преди 11 години
"Иванова е излязла от фирмата ОЩЕ през миналата СЕДМИЦА и към момента на избирането й за председател на ДКЕВР тя не е управител на тази фирма, допълни министърът" Ама цигарите ги продавали незаконно от средата на миналата година! Абе тоя съвсем за МАТЕРИАЛ ни има! То има ГЕРБави балъци да вЕрват ама не сме всички такива!
125
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ах,Калинка-малинка,сладурчето на батя.Още не започнало и му лъсна зад.ика!
124
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАЗИ ПРОСКУБАНА ТЕТКА Е ПОРЕДНАТА КАЛИНКА....*** И С ПРЕСТЪПНИ НАКЛОННОСТИ ЕСТЕСТВЕНО.
123
0
 
4
 
! Отговори
baba Pena преди 11 години
Gospodin ministar Dobrev, oznachava li reshenieto Vi , firmata na prodavachkata na zigari da bade globena sega, che e njamalo da bade nikoga globena ako ne be naznachena za shef na DKEVR ???
122
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АУУУУУУУУУУУ,ТЯ НЕ ЗНАЕЛА! ПРЕДСТАВЕТЕ СИ НЕ ЗНАЕЛА,ЧЕ ВЪРШИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ .... И ЮРИСТИТЕ.... И ТЕ НЕ ЗНАЕЛИ...А, СЕГА СИНЪТ И ВЪРТЯЛ ДАЛАВЕРАТА С МАГАЗИНА......А, КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ??????????????????????????
121
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето какво се полага за сходно нарушение. :..По делото е изготвена съдебно- оценителна експертиза, от заключението на която е видно, че стойността на държаните акцизни стоки възлиза на сумата от 695 лева. .
120
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето какво се полага за сходно нарушение. :МОТИВИ КЪМ ПРИСЪДА 445 ПО НОХД 420/2011г..Предлага подсъдимата да бъде призната за виновна и да й се наложи наказание Лишаване от свобода за срок от ЕДНА година, което на основание чл.58А от НК да се намали с една трета. Така намаленото наказание Лишаване от свобода за срок от ОСЕМ месеца предлага да се отложи за изпитателен срок от ТРИ години. Предлага на подсъдимата да се наложи и наказание Глоба в размер на двукратния размер на откритото у нея. Предлага иззетите количества цигари да бъдат отнети в полза на държавата. ..По делото е
119
0
 
7
 
! Отговори
baba Pena преди 11 години
Tazi prodavachka na zigari i neinoto naglo objasnenie obidiha mojata inteligentnost !!
118
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Царя щеше да оправя работите за 800 дни, а тая ще ги "оправи" в ДКЕВР за 20 - е такива неща у друга държава нема.