Кой окървави протеста

Шефът на СДВР: Да не превръщаме полицията в основно действащо лице
Обновена: 20 фев 2013 08:38 | 20 фев 2013 08:37, Елка Василева
162
Кой окървави протеста
Снимка: БТА

За съжаление въпреки призивите от хората да не се подават на провокация, част от протестиращите снощи в София не ги послушаха. Това са лица, които виждаме при много от протестите, които подстрекават и подбуждат към неподчинение и агресивни действия спрямо полицията и спрямо всичко останало. Това каза директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов за БНР.

Девет са лицата, които са потърсили лекарска помощ, от които по-голямата част са пострадали от хвърлени предмети от тези "протестиращи". Друга част са пострадали, когато са отблъсквани нападателите, опитващи се да пробият кордона на полицейските служители, обясни той.

25 са задържаните лица след протеста. От тях четири лица са непълнолетни. Останалите са задържани в ареста за 24 часа. Директорът на СДВР обясни, че характерно за подстрекателите е да използват за прикритие големите тълпи.

Йорданов призова да не се обръща полицията в основно действащо лице в този протест. Това са хора, на които е вменено от закона да опазват обществения ред, добави директорът на СДВР.

Още по темата
 Един от пострадалите по време на протеста вчера в София 66-годишният Милан Генадиев заяви пред bTV, че полицията действа в комбина с агресивните агитки.

Той обясни, че докато минавал покрай задния вход на сградата на парламента, дочул разговор между полицаи и група от оказалите се впоследствие по-агресивни протестиращи.

„Офицер каза на агитката: „Минаваме на втори вариант”. Полицията действа заедно с провокаторите, тя ги дирижира, поне 7-8 момчета бяха. Причината е ясна - някой трябваше да даде „тон”, за да се покаже, че протестиращите са лумпени. А можеха още от началото просто да ги отделят хулиганите и да се справят с тях”, обясни 66-годишният строителен инженер, който се занимава със собствен бизнес.

Той бе един от хората, които си тръгнаха от снощния протест с окървавени глави.

„Имам ли вид на лумпен? Нямам. Нито на насилник. Бях в предните редици и затова ме нападнаха – имаше ритане, блъскане, бой с палки – всичко от страна на полицията. Тази агресия не беше само към мен, към всички”, разказа пострадалият.

В отговор шефът на СДВР определи твърденията на пострадалия протестиращ като недопустими.

„Има пострадали както от протестиращите, така и полицаи. Когато има нападение на тълпа, както се вижда и от кадрите, възможно е да има пострадал гражданин, който се е намирал там. Няма данни за бити деца и бременни. Сред задържаните има четирима непълнолетни. Част от провокаторите са спортни крайни фенове, доста агресивни", коментира Валери Йорданов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
mirela.ermenkova преди 11 години
може да прави магистрали ,градинки и тн ,ама не си доваршва работата-в моя кв има ограждение за кучета,но в това ограждение повечето хора не си чистят след кучето....защо ли? преди нямаше ограждениа и хората недоволстваха ,сега като има кои следи да не газат нормалнит ехора в лаина секи ден ,а? боико що не направи зоополициа-да се следи за *** по улицата,за непочистени лаина и тн,за кучета без поводи,намордници ,чипиране и регистрациа??? управляващите толко години не правят нищо щото те са
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За властта на всяка цена пребиха мирни граждани.Мотива не е на ГЕРБ. Като влезете в тъмната стаичка си спомнете кървящите глави в Деня на Левски...........
122
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не бива да се допускат на протестите тия вандали, политически провокатори и футболни ***. Така страдат и нормалните хора а и протестите и исканията изгубват основния си смисъл
121
0
 
7
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
ТОВА НА СНИМКАТА МИРЕН ПРОТЕСТ ЛИ Е.
120
1
 
6
 
! Отговори
тити преди 11 години
Какво за полицаите, на тях да не са по малко сметките за ток, те също хранят семейства.
119
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 11 години
Бях на всички протести,нека ми обяснят Г-образните *** които пишат по-долу,мен защо не ме биха-защото се отделих от тези ,,,,,,, които провокираха ченгетата,даже много ви изтраяхаИ тези така наречените невинни хора какво правиха в първите редици,според вас при масови безредици дъли полицаите могат да видят кой точно хвърля камъни.Ако така невинните хора бяха по-умни щяха да се разграничат от тях.И за допълнение-полицейската палка освен по устните и веждите др аркади не може да направи
118
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защото са *** фенове на левски и цска, дрогирани, пияни, невъзпитавани, необразовани, неработещи и нямащи намерение да работят...Тия 20 мухлюовци свалиха правителството....
117
1
 
19
 
! Отговори
марко преди 11 години
Защо се организират протести по тъмно? Защо са със маски да не им се виждат лицата?
116
0
 
26
 
! Отговори
mglishev преди 11 години
Същите тези ***, които уж налитат на полицията, само правят беля. Те никога не се появяват, когато протестът е просто за някоя добра кауза. Например ги нямаше на Орлов мост през лятото на 2012, когато протестирахме за Витоша. Но са винаги там, когато властите са уплашени. Същите *** съсипаха иначе прекрасния протест през 2009. Това не са протестиращите, това са просто криминални мекерета на полицейските шефове.
115
3
 
8
 
! Отговори
Ник преди 11 години
Шефа на полицията да знае,че заплатата му,както и екстрите на началниците му,както и властта, им е дадена от ТЕЗИ,КОИТО БИЯТ!
114
1
 
2
 
! Отговори
Пенчо преди 11 години
*** народ че и аз в него! спомнете си какво стана малко преди и на самите последните месни и президентски избори и как ГЕРБ извлече позитиви от подобни сцени . сега е същото ....... дали ГЕРБ или някой друг ЛЪЖЕЦ няма значение. но пак ще ни измислят и пак ще ни смачкат . или наистина този път няма да го позволим ? искам да вярвам в това но на дали .... Тази игра е стара и се повтаря всеки път ,а самата история на българите доказва че сме народ който лесно се разделя и за това сме слаби !СРАМ!
113
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Офицер каза на агитката"По какво го позна, че е офицер бе? Да не ти се е представил, преди да инструктира ***?
112
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой окървави протеста ??? БКП / БСП , ЕСТЕСТВЕНО , ЧРЕЗ ПЛАТЕНИ *** - НАРКОМАНИ ...ЖАЛКОТО Е ЧЕ ЗА ЕДНА ДОЗА ХЕРОЙН , НОРМАЛНИТЕ ХОРА , ТРЯБВА ДА СТРАДАТ ...
111
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докога само ще анализираме и ще обобщаваме-къде са специалистите обучени в такива ситуации да действат и да обезвреждат такива подбудители.Или по добре само да си говорим празни работи.Как навсякъде се действа подходящо - Англия,Румъния,Гърция, а само тук при нас това е сложно и не става.Започнете реформата от вас зависи.Не са нужни чак толкова много пари за обучение-трябва желание.
110
0
 
26
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Ако протестирате пазете се от хората с качулки.Те са поставени лица
109
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
алооо шефе, ако тия селски падари без основно образование се държаха като колегтите си от Варна и не провокираха младежите нямаше да има кръв и тези които хвърляха камъни ибутилки щяха да бъдат изолирани но какво да се прави и началници и подчинени са с еднакъвумствен багаж
108
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пфу то оставаше и бременни и деца да бият! Затова моля ви децата далеч от тези протести че кой крив кой прав се не знае.
107
4
 
9
 
! Отговори
стига толкова преди 11 години
Подстрекавали и подбуждали... МАЙКА ВИ ДОЛНА КОРУМПИРАНА САМО СОПАТА ЗА ВАС, НЯМА ЛИ КРЪВ НЯМА ОПРАВИЯ, СТАВАЙ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ, МОНОПОЛИСТИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ИЗХВЪРЛИ ОТ СВОЯТА РОДИНА!!!! КАК НЕ ГИ Е СРАМ БЕ, ВЪЗРАСТНИТЕ ОСТАВИХА БЕЗ ПЕНСИИ, ОГРАБИХА НАРОДА, ДЕЦАТА ОСТАВИХА БЕЗ МОДЕРНО ОБРАЗОВАНИЕ, ОСИГУРОВКИ? ЗАЩО ДА ГИ ПЛАЩАМЕ СЛЕД КАТО СТАНЕ НЕЩО С НАС ПАК ПЛАЩАМЕ? БЪЛГАРИНЪТ ИСКА ЧИСТО,ПРОЗРАЧНО,АДЕКВАТНО,ЧЕСТНО И ИНТЕЛИГЕНТНО УПРАВЛЕНИЕ!!!!!
106
1
 
1
 
! Отговори
кк преди 11 години
Цветан Цветанов, за да събори Бойко...
105
7
 
12
 
! Отговори
Пачинко преди 11 години
ГЕРБерастите си спретнаха провокацията, Цецо е великан!!!