Оставката на Борисов разедини обществото

"Алфа рисърч": 50% са "за" оттеглянето му, 47% са "против"
Обновена: 20 фев 2013 22:34 | 20 фев 2013 22:34,
334
Оставката на Борисов разедини обществото
Снимки: БТА

Настроенията в обществото са силно поляризирани по отношение на оставката на премиера Бойко Борисов,  сочи експресно изследване, проведено днес от "Алфа рисърч".

"50% от хората считат, че правителството е трябвало да подаде оставка, 47 на сто отговарят с "не", а едва 3% нямат мнение", заяви социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" пред БНТ.

Зад тези цифри стоят симпатизантите на различни политически сили с ясно изразени политически симпатии. Около 75% или три-четвърти от симпатизантите на БСП, "Атака" и ДПС твърдо стоят зад тезата, че правителството е трябвало да подаде оставка. Почти огледална е картината при симпатизантите на ГЕРБ, 75% от които твърдят, че кабинетът не е трябвало да депозира оставката си.

Наблюдават се изключително полярни позиции след негласуващите, сред привържениците на други политически сили, като "Движение България на гражданите" и ДСБ - там симпатизантите са разделени наполовина.

85% от анкетираните одобряват протестите в страната. Срещу монополите и ниските доходи са застанали 89 на сто от запитаните, а смяна на правителството са поискали 21%.

На въпроса кой е най-добрият вариант за страната след оставката, 73% застават зад идеята за служебно правителство назначено от президента, 17 на сто са за правителство с мандат на ГЕРБ.

На ясно очерталите се предсрочни парламентарни избори 66% от запитаните твърдо заявяват, че ще гласуват. "Трябва да сме наясно, че независимо от хода на протестите, независимо от това, което се случваше през всичките тези дни, обществото остава в едни разделени, паритетни позиции", обобщи Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
3
 
5
 
! Отговори
Тиквения преди 11 години
Ах колко ми е мъчно как Тиквата няма да резне лентите на Дунав мост 2 и магистрала Тракия.
153
5
 
11
 
! Отговори
До Голям смях преди 11 години
Ти за 2 дена би ли отнел нечий лиценз, особено на най-големият монополист в Централна Европа - ЧЕЗ, нали се сещаш, че чешките евреи ще реват в ЕС и САЩ, че вече няма да могат да ни пият кръвчицата. Никой не казва, че Бойко е съвършен и че не греши, но между БСП (БКП) + ДПС, Гаргамел (Иван Костов), Хитлер (Волен), май Бойко е най-малкото зло, за последните 4 години Бойко построи повече от всички преди него за 20 години. Построи магистрали, детски градини, зала Армеец, метрото в София, долу БСП!!!
152
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
189 ако ти си на хонорар, то аз не съм! Не чакам никой да ми плаща! Нещата ги гледам малко отстрани и пиша това , което не е скрито. Не се опитвам да създавам интриги, особено с материя до която мнозинството няма достъп !Но ако трябва да се търси отговорност от някого, ще трябва да се върнем 20 години назад и тогава да видим кой кум, кой сват, кой продавал, кой подписвал, кой какво обещавал. Народът не е с толкова къса памет- само така казват
151
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МУТРАТА е подала оставка защото:По този начин се мъчи да се направи на МЪЧЕНИК пред хората( неговия електорат и тея дето вържат)По този начин ИЗБЯГА от ОТГОВОРНОСТ за ЕРП-тата и МОНОПОЛИТЕПо този начин ще създаде временно правителство и ще се направи на герой ( видиш ли другите са се дръпнали)По този начин се ОПИТВА да РАЗДВОИ хората (демек нкой да му съчуства от тълпата)По този начин се подготвя за ИЗБОРИ( вече ще се надява някой да гласува за него по милост)МУТРАТА не изпитва съжеле
150
4
 
7
 
! Отговори
revlio преди 11 години
50 на 47 процента според тия сме пред гражданска война при това съотношение малко трябва за да пламне искрата в други държави е ставало при къде по голямо съотношение дано грешат че малко остана да се разплачем за комуниста бойко ***
149
2
 
4
 
! Отговори
до 182 преди 11 години
Точно така - по 'бойковски'! "продажба на ЕРП-та' го заместваш със 'зелена енергия'!Не разбра ли че този номер вече не минава? 3 години Боко го ползва и вече се изтърка. И пак да ти напомня - няма гаранция че ще си получиш хонорара!
148
0
 
1
 
! Отговори
183/185 преди 11 години
Добавете "Пещерняците","Месарите","Млекарите",Миньо Стайковци" и МНОооооГО ОЩЕ.
147
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Оставката на Борисов разедини обществото" - това ли е изводът от задълбоченото изследване на Алфа? Че то обществото не е било обединено и преди оставката !А събитията ,на които ставаме свидетели ,ни карат да се замислим и да си зададем някои въпроси.1.Чии интереси засегна отказът от Белене? 2.Кой накара РЕП-тата да надпишат сметките и хората да плащат и неизползвана енергия?(проверете си електромерите), знаейки, че това ще подтикне и без това изстрадалия народ към безсмислени действия?
146
5
 
8
 
! Отговори
dmr преди 11 години
видяхтели *** провокатор на Боико Борисов което даваше интервюта по всички телевизии и му диктуваха по телефона! Герб са полицияата, няма да се дадат лесно.Така че не се отпускаите продължаваме!
145
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Под ударите му попаднаха могъщи бизнесмени като Христо Ковачки, братята Дамбовци, Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Любомир Павлов, Огнян Донев, Алексей Петров, Васил Божков и още десетки знайни и незнайни милионери.С помощта на службите въпросните олигарси бяха притиснати до стената и заплашени с банкрут, ако не се отчетат, както трябва на Борисов и верните му Котараци. Негови приближени споделиха пред ПИК, че преди месеци той е празнувал спечелването на втория си милиард в хотела на приятеля си ВЗ
144
0
 
8
 
! Отговори
Williams преди 11 години
Клептокрацията е форма на управление, в което държавните решения са мотивирани главно от непосредствените материални интереси на тесен кръг хора, които са на власт. Политическите дейци на тази върхушка са наречани клептократи.За клептокрацията са характерни корупция, лобизъм, пране на пари, и пренебрегване на дългосрочни цели.
143
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Премиерът Бойко Борисов излиза от властта с 2 млрд. лева, твърдят запознати. По време на близо 4-годишното си управление, Борисов е успял да задели космическата сума с постоянното мачкане на различни олигарси, някои от които заплаши дори със затвор и им поиска невероятни суми за гаранция. Тя, разбира се, не потъва в неговия джоб, а в съда. Но за да се откупят, колко ли са дали богаташите на Главния?
142
1
 
5
 
! Отговори
до 177 преди 11 години
А не ,Винету *** ми я чете. Договорите за зелена енергия, кой ги подписа? Където "УЖ НАПРАВИЛИ ПРАВОПИСНА ГРЕШКА". Всичко комунистическо ме отвращава....нищо градивно...само утопия.
141
1
 
4
 
! Отговори
ние преди 11 години
(EN) Обратно към: [Епопея на забравените][Иван Вазов][СЛОВОТО]КОЧОO, движенье славно, о, мрачно движенье,дни на борба горда, о, дни на паденье!Епопея тъмна, непозната нам,епопея, пълна с геройство и срам! Храмът беше пълен с деца и невести,с въстаници бодри и бащи злочести,които борбата в тез зидове сбра.Участта си всякой вече я разбра.Врагът от три деня наоколо храмагърмеше отчаян. Ни страх, ни измама,ни бой, ни закани нямаха успех.Борците държаха и никой от техза сдаване срамно уста не отвории лицето първи да си опозори.Оградата беше прилична
140
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко излиза от властта с 2 млрд. лв., черпи при Вальо Златев - pik.bg/bojko-izliza-ot-vlastta-s-2-mlrd-leva/
139
2
 
6
 
! Отговори
Голям смях преди 11 години
Не става въпрос за кой ще гласувам и ако не си разбрал аз на приказки не вярвам.Спрете с този Станишев та Станишев.Ти и хората като са добре какво ги интересува кой краде горе и колко?Те в другите държави не крадът,само тука?Въпроса е,че нашите спирка нямат,не милиони,милиарди им трябват на тях+милиардите и власт много власт,безкрайна власт.А тия долу кучета да ги ядат.Всички лоши неща на този свят са от алчност.
138
0
 
1
 
! Отговори
до 169 преди 11 години
Ами провери бе - за google чувал ли си? Или си чел само Винету?
137
0
 
1
 
! Отговори
до 170 преди 11 години
Абе брато ние обсъждаме ситуацията в БГ и какво става в цялата страна...хората са по улуците а ти постваш някви пълни тъпотии...може ли да си такова дърво бе. Ако трябва ше седиш без ток като неможеш да си го платиш тва е.
136
1
 
2
 
! Отговори
народ преди 11 години
Във тоя миг Кочо - простият чизмар,наранен отслабнал и бунтовник стар,повика жена си - млада хубавица,на гърди с детенце със златна косицаи рече: "Невасто Виж, настая сечи по-лошо нещо... Ти разбираш веч...Искаш ли да умреш?" - И клетата майкабледна, луда, няма и без да завайка,сложи се детето с трептящи ръцеи кат го цалуна в бялото чебце,задтана и рече: "То да е отзади!Удряй!"...И Кочо ножът си извадикървав из гърди й; и чучур червенбликна и затече, и Кочо втрещенпогледна детето. То плачеше, клето!"*** не ще и сама на небето!"Рече и замахна като в някой съ
135
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС, БСП, ГЕРБ, ДПС, НДСВ всички ги видяхме и всички ни го сложиха, гласувайте за някой който все още не ни е опънал и се надявайте да е гей! Гласувайте за Волен, Яне който и да е. По зле от горните 5 няма на къде...