Оставката на Борисов разедини обществото

"Алфа рисърч": 50% са "за" оттеглянето му, 47% са "против"
Обновена: 20 фев 2013 22:34 | 20 фев 2013 22:34,
334
Оставката на Борисов разедини обществото
Снимки: БТА

Настроенията в обществото са силно поляризирани по отношение на оставката на премиера Бойко Борисов,  сочи експресно изследване, проведено днес от "Алфа рисърч".

"50% от хората считат, че правителството е трябвало да подаде оставка, 47 на сто отговарят с "не", а едва 3% нямат мнение", заяви социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" пред БНТ.

Зад тези цифри стоят симпатизантите на различни политически сили с ясно изразени политически симпатии. Около 75% или три-четвърти от симпатизантите на БСП, "Атака" и ДПС твърдо стоят зад тезата, че правителството е трябвало да подаде оставка. Почти огледална е картината при симпатизантите на ГЕРБ, 75% от които твърдят, че кабинетът не е трябвало да депозира оставката си.

Наблюдават се изключително полярни позиции след негласуващите, сред привържениците на други политически сили, като "Движение България на гражданите" и ДСБ - там симпатизантите са разделени наполовина.

85% от анкетираните одобряват протестите в страната. Срещу монополите и ниските доходи са застанали 89 на сто от запитаните, а смяна на правителството са поискали 21%.

На въпроса кой е най-добрият вариант за страната след оставката, 73% застават зад идеята за служебно правителство назначено от президента, 17 на сто са за правителство с мандат на ГЕРБ.

На ясно очерталите се предсрочни парламентарни избори 66% от запитаните твърдо заявяват, че ще гласуват. "Трябва да сме наясно, че независимо от хода на протестите, независимо от това, което се случваше през всичките тези дни, обществото остава в едни разделени, паритетни позиции", обобщи Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
10
 
! Отговори
andro преди 11 години
пълни глупости
13
28
 
16
 
! Отговори
вили преди 11 години
Не обвинявайте премиера!
12
6
 
29
 
! Отговори
Sasho преди 11 години
До varna: това, че жената на Станишев участва в Алфа Рисърч е тотална глупост. Напротив - Алфа Рисърч винаги са били асоциирани с десните партии и обвинявани в анти БСП нагласа.
11
7
 
22
 
! Отговори
aaaaaaaaaaaa преди 11 години
ААААААА, защо не го направи - вместо да обсъжда собствеността на НДК да беше се изявил в повишаването на заплатите и пенсиите!А мисля, че няма защо да се подкрепя - той сам се оттегли. Така че не може да се подкрепя нещо, което не съществува!
10
21
 
21
 
! Отговори
23 години преди 11 години
23 години БСП и ДПС - 23 години МИЗЕРИЯ. Когато са на власт крадат, когато не са - винаги бойкотират. Но целта им е винаги да сме в мизерия. Защото ако сме в мизерия-парите текат към тях, ако пък хората се замогнат - загиват.
9
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При лошата тройна коалиция се харчеха на година около 25 милиарда на година, а при добрия ГЕРБ се харчеха около 30 милиарда от бюджета за година, е по-добре като за 5 милиарда годишно ли живяхте при ББ та ще го подкрепяте? И какъв резерв остави добрия Боко? Защото разликата от 5 милиарда годишно са именно от там.
8
2
 
28
 
! Отговори
Геро преди 11 години
По физиономийте ще ги ПОЗНАЕТЕ
7
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие първо си задайте въпроса защо Борисов пак се извъртя на 180 градуса, първо казвайки, че ще се бори докрай, а днес обърна палачинката.
6
5
 
27
 
! Отговори
ГЕРО преди 11 години
Аз не искам Социолози и Политолози да вземат от мойте осигоровки.До сега какво са познали.Погледнете един Райчев.Милионер във зелено
5
22
 
16
 
! Отговори
Гледам преди 11 години
този който носи плаката прилича на мутра
4
21
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам какво да мисля вече за тези , които подкрепят ББ. Днес ако не бил подал оставка щял да подпише заповед за увеличаване на пенсиите и заплатите с 50 %. Какъв човек трябва да си да го казваш това. Не искам да казвам силни думи , но трябва да си повече от *** за да казваш това. А за тези , които го подкрепят не знам , просто не знам.
3
58
 
35
 
! Отговори
UJHY преди 11 години
Аз подкрепям Бойко Борисов, вкл във фейсбук в групата:"Протест в Подкрепа на Бойко Борисов"
2
4
 
34
 
! Отговори
бързо преди 11 години
платено
1
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как разбрахте, че плаката за мутрата се отнася за Бойко Борисов ??? Това е ясен знак, че журналистиката СПИ !!!