Отпуснаха помощ на детето на загиналата в Габрово жена

Боряна Банева почина при бурята на 14 март
21 мар 2013 21:04,
15
Отпуснаха помощ на детето на загиналата в Габрово жена
Снимка: Булфото

1000 лева еднократна помощ реши днес да отпусне Общинския съвет в Габрово на 9-годишното момиченце на Боряна Банева. Тя загина при бурята в града на 14 март, след като върху нея падна строително скеле.

Предложението за отпускане на помощта беше направено от градоначалника Таня Христова и беше прието единодушно от всички съветници.

Заседанието на местния парламент днес започна с едноминутно мълчание в памет на загиналата жена.

В следствие на щети от бурята загина и възрастен мъж, който се качил да огледа щетите от природното бедствие. Покривът бил повреден от вятъра.

Общинската администрация е определила и крайния срок за подаване на исканията за възстановителна помощ от граждани, чиито домове са пострадали от урагана - 14 часа на 27 март, предаде БТА.

Документи ще се приемат и в почивните дни на 23 и 24 март , съобщиха от администрацията. Исканията ще бъдат отправени към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Работата на общинските комисии , които посещават домовете и установяват щетите, ще продължи до 18 април.

Право на възстановителна помощ имат гражданите със законно построени жилища, които са единствени за собствениците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека почива в мир нелепо загиналата. Като погледнах статията цифрата 1000 е толкова едро и дебело написана, че веднага се набива на очи. Това е позор за Габрово. Сградата общинска, фирмата изпълнител на ремонта и тя "общинска" /всички знаем кой печели общински и държавни поръчки/ и какво - 1000 лв. Нямам думи, за да изкажа възмущението си. Пълнолетните и здрави хора в БГ не могат да се оправят в живота и изчезват от страната. Какъв старт в живота ще има един сирак на 9 г.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 5Знаеш ли от къде трябва да дойдат братле... трябва да дойдат от джоба на общинарите... също нямаме и фонд направи общинарите богаташи но ги правиш нали...
8
1
 
20
 
! Отговори
жгт преди 11 години
пълни нещастници са тия общинари, сградата е държавна, не ви ли е срам бе? Вие деца нямате ли?
7
1
 
19
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Детето ще получава пенсия като сирак (или баща му - вдовишка надбавка), ама какво от туй?А тия 1000 лв ще отидат половината, ако не и повече - за погребение. Жалко за жената. Жалко и за семейството й.
6
1
 
22
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
1000лв? 1000лв за това ,че детето е останало на 9г без майка ... Всички знаем ,че това нашето не е държава ,обаче въпреки всичко ни се напомня всеки ден(по няколко пъти). И това скеле на кого е ? Ничие? Никой ли не носи отговорност за него?Вярно ,че при при такива нещастни случай трудно може да се търси пряк виновен,обаче на много места не се спазват елементарни мерки за безопастност и при най-малкия вятър пада какво ли не покрай строежите...И естествено никой не му се търси отговорност :(
5
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде, какво ревете - били малко 1000лв...Ми да, малко са, но както казват хамериканците - "shit happens".Всяка смърт е трагична за семейството. Но не може при всеки трагичен случай държавата да отпуска пари, особено ако пък няма вина за случилото се!Духнал вятър - паднало скеле. Инциденти стават винаги, няма как да се избегнат на 100%. Каква вина има държавата за това?Нали отнякъде трябва да дойдат тези пари? Да не би да имаме "фонд погребения"?
4
1
 
8
 
! Отговори
Nasko преди 11 години
Istinska podigravka 1000 leva. Prosto ne moga da povqrvam che tazi suma se vodi nqkakva pomosht za semeistvoto
3
0
 
13
 
! Отговори
neli izvan Bg преди 11 години
Podigravat li se tezi ili pravyat drugite ***?!Da otpusnat na deteto tazi pomoscht do navarschvane na PALNOLETIE!
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле, много бе. Направо оправиха живота на детето :)
1
2
 
34
 
! Отговори
Norge преди 11 години
1000lv. !!! Kak ne vi e sram be,obshtinarite?Te tiq pari ,samo razhodite po pogrebenieto ne mogat da pokriqt... Dajte na deteto 50000 i togava mi govorete za pomosht.