Нямало саботаж и изтрита информация в МВР

Калин Георгиев: Апаратурата е аварирала, а записите са дадени на прокуратурата
Обновена: 17 апр 2013 14:56 | 17 апр 2013 10:14,
485
Нямало саботаж и изтрита информация в МВР
Главният секретар на МВР Калин Георгиев вярва на колегите си. Снимка: БТА

Служителите на МВР, срещу които върви разследване заради незаконното подслушване, не са саботирали проверката на прокуратурата и няма изтрита информация. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Калин Георгиев пред БНТ.

Не става въпрос за умишлено увреждане на техника и унищожаване на записи, както стана популярно, категоричен беше той и допълни, че въпросната техника е аварирала.

„Трябваше бързо да бъде възстановена, нямаше как да се получи това нещо без спешна намеса. За да не бъде затрита информация, тази информация е препратена, записана на няколко други места и е на разположение на прокуратурата. Това ми казаха колегите при разговор с тях“, заяви още главният секретар на МВР. 

На въпрос щом те са съхранени, защо е необходимо прокуратурата да назначава експертиза тези записи да бъдат възстановени, Калин Георгиев заяви, че не може да дава оценка на прокуратурата.

Още по темата
„Но мисля, че е правилно, за да бъдат сравнени тези записи, с които ние разполагаме, които са на разположение на прокуратурата, и това, което те искат да извлекат като информация от преформатираните дискове на специалната апаратура, с която ние разполагаме. Нормално е да се провери дали няма нещо променено“, отсече главният секретар на МВР.

По думите му апаратурата не може да извършва секретно запис на глас - не може да подслушва.

"Тази техника, с която ние разполагаме, по данни на моите колеги, не може да подслушва секретно. И повече от това нищо не мога да кажа", подчерта Калин Георгиев.

Началникът на отдел в СДОТО Радко Димитров, който беше отстранен от длъжност заради това, че е направил опит да осуети проверката на прокуратурата с отвертка, бил дипломиран инженер и един от най-кадърните специалисти в МВР, смята Георгиев.

Визираната отвертка не е единственият инструмент, с който разполагат моите колеги.  Така че отвертката е по-скоро една метафора, добави той. По думите му, ако някой от колегите му е искал да направи някакъв проблем, то би го направил много по-изтънчено и не би правил неща, които да бъдат видими.

„Фактът, че са повдигнати обвинения, не означава, че са виновни. Много ми се иска да вярваме, че накрая при завършването на проверката и след като приключат досъдебните производства, тези достойни офицери от запаса и двамата отстранени ще имат възможност да изчистят имената си“, добави главният секретар на МВР.

Той обясни движението на мобилната техника за подслушване в различни части на столицата, без това да е отразено в пътния лист, като случаен пропуск. В единия от случаите техниката действала по задача в борбата с тежката организирана престъпност.

Според Калин Георгиев в никакъв случай не може да се говори за незаконно подслушване. Той допълни, че главният прокурор и заместниците му никъде не са казали, че МВР подслушват незаконно, такива резултати от проверката нямало.
Той беше категоричен, че в министерството на вътрешните работи работят хора на закона, които уважават и изпълняват законите.

В понеделник от прокуратурата обявиха, че има предпоставки за незаконно подслушване. Според обвинението в СДОТО са допуснати нарушения при подслушването, прокуратурата образува четири досъдебни производства срещу висши служители на структурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това го казва един зависим от Цветанов човек, на когото никой не вярва.
332
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калинчо, бягай да си играеш.
331
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Визираната отвертка не е единственият инструмент, с който разполагат моите колеги."Така, Калине, кажи си всичко, с какво още мъчихте харда? Чукове, длета? С магнит не минахте ли?
330
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Викали Калин Георгиев днес на разпит в прокуратурата след интервюто му във в."24" часа". Тези първо стрелят, после питат. А даже не са питали, когато е трябвало. Сигурно са чакали да им кажат. Такава им е цялата работа-изпълнена с всестранност и пълнота на проверката. Нищо не са разбрали, но вече са казали на всички...каквото са разбрали! Важното е да свършат работа ...?!"Говори се за нещо в сладкарница една. Думи, само думи, тези лепкави петна..." - "Щурците" vbox7/play:ff2e0e81
329
2
 
7
 
! Отговори
уйкигриз преди 11 години
Цецо БОЙКО и Мвр в наркотрафика!!!!! Томова: Флоров е разследван за наркотрафик 17 април 2013, 15:16 | 0 | 168 Над 300 листа са автентичните документи, свързани със Станимир Флоров като обект на разследване във връзка с покровителстване на наркотрафик. Над 300 листа са автентичните документи, свързани със Станимир Флоров като обект на разследване във връзка с покровителстване на наркотрафик. БОЙко пак дигнал крьвно!
328
2
 
15
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 11 години
Чак ми стана смешно.Едно малко дете би измислило по-достоверна лъжа.Много издънки станаха вече.
327
3
 
15
 
! Отговори
гл.прокуро преди 11 години
Цецо БОЙКО тиквата с високо крьвно - немогат да управляват каналите за дрога. Секват парите за ГЕРБ
326
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"На въпрос щом те са съхранени, защо е необходимо прокуратурата да назначава експертиза тези записи да бъдат възстановени, Калин Георгиев заяви, че не може да дава оценка на прокуратурата."Този на луди ли ни прави?Прокуратурата да си свърши цялата работа!Доверие на МВР - НЕ!
325
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еееееей. Цветан и сие /да не споменаваме напразно името Божие/ пак ще излезат сухи от водата. Лошото е, че може да изгорят честни офицери като бушони, а точно те, а не такива като Цв.Цв. са нужни на България. Както казва поетът... "на таквиз *** тя се крепи".Бог да пази България!
324
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те пък се оправдават че така разбивали организираната престъпност.Като подслушват.И другите са подслушвали то се знае но тия наистина прекалиха.Станахме мутренска държава но пък народа си ги избира.
323
2
 
11
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
Ей така кажи бе човек, че апаратурата аварирала и оня с отверката на 3 водки и 2 бири хукнал да я поправя. Вече спим спокойно, никой не ни подслушва.Калинке-малинке, още малко и ти сам ще си повярваш.
322
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лъжат като за последно! Дано времето им по-скоро свърши.
321
1
 
18
 
! Отговори
Ехиден преди 11 години
Случая взе да добива трагикомичен характер. Рожден ден - авария на техника - ръчкане с отвертка - кодове системен администратор - *** и кво ли още не.Само не съм съгласен с твърдението, че с "тази техника .. не може да се подслушва секретно". Да им светнем - триеш всичко наред и ето ... всичко се "засекретява" во веки веков!
320
4
 
21
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Правете сметка, че главния прокурор беше избран от ГЕРБ. Щом той не можа да ги прикрие, какво ли всъщност са вършили тези мекерета с нашите пари и кого ли са обслужвали за наша сметка!!!
319
1
 
22
 
! Отговори
Демон преди 11 години
По-тъпо оправдание не съм чувал и от най-простите *** рецидивисти. Те поне се стараеха да има в оправданията им поне някаква логика. Този *** не знае дори как да се оправдае. Хич не ме интересува дали е имало незаконни подслушвания или не. Важното е, че в тази служба цари пълен хаос и това го потвърди Главния прокурор и е безспорно. Заради този хаос трябва да се махнете веднага и двамата с Цвъцко Стоте апартамента. Ние плащаме заплатите ви, за да работите, а не за да ни крадете парите!!!
318
0
 
15
 
! Отговори
До 384 преди 11 години
Повтарянето на една лъжа много пъти не винаги води до очаквания резултат!, но е признак на безсилие!
317
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"И ДА ЛЪЖЕМ И ДА МАЖЕМ-НЯМА ДА ВИ ГО ДОКАЖЕМ...."! ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.
316
0
 
10
 
! Отговори
azar преди 11 години
Браво бе, Клинчо! Сега ли се сети, че всъщност не сте искали да възпрепятствате правосъдието. А останалите дали го знаят? И къде бяхте тези две седмици? Абе, ние на *** ли ви приличаме?
315
16
 
5
 
! Отговори
Най-верният коментар преди 11 години
Другарю Станишев ! Уверяваме ви че направихте още една голяма ГЛУПОСТ за държавата ни.Поредната простотия. Вие разбихте и малкото останали тайни в специализираните ни служби.Вие направихте така,че да се дебатира тема строго класифицирана, все едно сме на партийно събрание на социалистите/разбирай-пенсионери и роми/. Как можахте да паднете толкова ниско,да паднете до нивото на пенсионерски раздумки? Другарю Станишев ,вие наистина достигнахте прага,под който се отива на политическото бунище.
314
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Калин не е лошо момче,но попадна в лапите на Боко и Цвъцко и стана жертва.. При последното му интервю в бтв-Дияна Найденова видя,че Калин се изчервява непрекъснато и нетактично го засегна. Да служиш на Цветанов,който ще прекоси Дунав и пак ще излезе сух е голямо изпитание. Язък за момчето-изходите са три-,като с атаки го подлудят,като го гръмнат,или сам ще се гръмне,защото той знае много и носи пълната отговорност.Но иде и денят на Цецо и то скоро.В Самоков докато слезе от колата минаха 6 мин.??