Високите заплати на учителите да станат тенденция!

Богати преподаватели никога не е имало, обяви Николай Милошев
22 апр 2013 17:15, Красимир Ангелов
127
Високите заплати на учителите да станат тенденция!
Министър Николай Милошев. Снимка: БТА

Увеличението на заплатите на учителите да стане тенденция, пожела министърът на образованието, младежта и науката в служебното правителство Николай Милошев, който посети Националната търговско-банкова гимназия.

"В нито една сфера заплатите не достигат", отбеляза министърът, но отбеляза, че самият факт, че има увеличение на заплатите на учителите от началото на годината показва, че държавата започва да осъзнава, че е длъжник на преподавателите.

"Надявам се в бъдеще тази тенденция да продължи, докато учителите достигнат това ниво, че да могат да живеят достойно", заяви министърът.

По думите му богати преподаватели никога не е имало, няма и да има, тъй като те са хора на духа и за тях материалното не винаги е било най-важно.

Не може обаче, когато хладилникът ти е празен, да си човек на духа, затова поне трябва да бъде осигурено спокойното им съществуване, подчерта Милошев.

По думите му желание за увеличение винаги има, но въпросът е откъде да се вземат средства.

"При положение че ги няма в държавата, откъде да ги вземем", запита той и добави, че трябва да се търси разумен баланс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не говориме учителите колко хилядарки лапат покрай матурите ,за уроците ,за абе пиши му 3 или пиши му 6 той е наш човек ще почерпи.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
униформите ми харесват на тези ученици.
44
15
 
8
 
! Отговори
лупи преди 11 години
" те са хора на духа и за тях материалното не винаги е било най-важно". 12 години работя с учители и досега не съм видял подобно животно. Още не е минала 1 седмица откакто е взел заплатата и пита пак за пари.
43
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗА НЕУКИТЕ СЕЛСКИ БИЧКИИ КОИТО ЗАПРЪВ ПЪТ ЧУВАТ ЧЕ УЧИТЕЛ ВЗИМА 750 лв. ЗАПЛАТА ГИ СЪВЕТВАМ ДА НЕ МИ ЗАДАВАТ ИЗЛИШНИ ВЪПРОСИ ОТ РОДА , АМА КЪДЕ ГО ИМА , АМА КАК ТАКА , АМА ТИ ОТКЪДЕ ЗНАЕШ И Т. Н . АМИ ДА СЕ ПОИНТЕРЕСУВАТ ПО ВЪПРОСА И ТОГАВА ДА СПОРЯ
42
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Учителят не е интелектуалец, да се разберем!!!
41
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Замазаха им очите на учителите преди нова година с обещанието за 12% увеличение.Получиха около 5%.Наближава лятото и ще излезнат отпуска, а неудобните задаващи въпроси ще бъдат съкратени.И така образованието ще продължи да затъва.
40
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пишат незаслужени шестици на учениците, тройка пишат само да присъства ученика няколко часа. Защото няма обучение, всичко се свежда да има ученическа глава за която училището взема 1400 лева, а после даскалите големи бонуси. Да не говорим, че даскалите се натискат да "работят" и след пенсия.
39
5
 
21
 
! Отговори
Дада преди 11 години
За съжаление на учителите са им отнети правата! Превърнаха ги в едни бавачки на разглезени деца, права имат само учениците, и бих казал че те се възползват от това максимално. Знаят че нищо не могат да им направят,защото бюджета на училището зависи от тях. Дори и да тормозят другите деца, учителите си не знаят че ще останат ненаказани...какво трябва да направят тогава учителите???
38
5
 
21
 
! Отговори
българин преди 11 години
Учуден съм от коментарите-здравните работници самообразоваха ли се в къщи,родителите дето все мрънкат не са ли били ученици-или направо са се родили възрастни?Нещата са свързани-образование,медицина и институции ,нито една сфера в живота не може без образование.Не е нужно да си доктор,градинар може да станеш ,но трябва да можеш да четеш,пишеш и смяташ.
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП загуби изборите преди 4 години заради "седянката" на учителската стачка. Ама май не го проумяха.
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав е.Интелектуалецът никога не е богат по нашите ширини и ням да бъде. Освен ако не е професор или изобретател , но в .....Щатите.
35
5
 
17
 
! Отговори
до у лево на село преди 11 години
Къде ги видя тези учителски заплати започващи от 750 лв?
34
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД ЧЕ ЦЕЦО КРАДЕЦО Е УЧИТЕЛ ПО ФИЗИЧЕСКО ,МОЛИМ КАКЪВ УЧИТЕЛ Е ТОЯ СЕЛEНДУР И КАКВО ТОЧНО Е УЧИЛ И ПРЕПОДАВА.ХАХАХААМИ НЕГРАМОТНАТА СЕЛСКА ДОЯЧКА ДАНЧЕТО ФАНДЪКОВА И ТЯ Е УЧИТЕЛКА В СЕЛСКОТО ШКОЛО МОЛИМ XAXAXA С ПРОСТАЩИНАТА И НЕГРАМОТНОСТА НАПРЕД
33
2
 
20
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
Това нека да е така, но първо и учениците да си спазват задълженията!!! Да знаят защо идват на училище, а не само за да се нахранят и да слушат чалга! Строги парични санкции за гамените, за чалгарите...строги санкции за родителите които с месеци не поглеждат бележниците на децата си, за бягствата от час,за алкохла,за побоищата в междучасията! Тогава искай от учителите!
32
0
 
20
 
! Отговори
Лао Дзъ преди 11 години
Ако мислиш за година напред-сееш ориз, ако мислиш за десет години напред садиш овошки - но ако мислиш за сто години напред се грижиш за образованието...
31
2
 
17
 
! Отговори
12343 преди 11 години
До У ЛЕВО И НА СЕЛОИмате право да се ядосвате на образователната система, разминали сте се тотално с нея :)А " здравно медицинския персонал" Ви е жизнено необходим, особено психолози и психиатри :))
30
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато заплатите на учителите са високи, ще се постигне качествена селекция. Когато имате добри учители, ще имате добри лекари, инженери, юристи....качествен човешки ресурс. От образованието зависи всичко, включително благоденствието на една страна. Който не го разбира това е, е ***.
29
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то в БГ днешно време всеки кьопав и сакат става учител щот е най лесно и нищо не се работи пък и дипломи не им се искат
28
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Учители под път и на пътНо лекарите , сестрите и здравните кадри са дефицит и се изнесоха от България Които стои на страната на учителите да ходи да се лекува при тях.
27
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заплатата на учителите да бъде обвързана с резултатите, които показват. Не може да изкарваш неграмотни деца и да получаваш много пари за това.