Високите заплати на учителите да станат тенденция!

Богати преподаватели никога не е имало, обяви Николай Милошев
22 апр 2013 17:15, Красимир Ангелов
127
Високите заплати на учителите да станат тенденция!
Министър Николай Милошев. Снимка: БТА

Увеличението на заплатите на учителите да стане тенденция, пожела министърът на образованието, младежта и науката в служебното правителство Николай Милошев, който посети Националната търговско-банкова гимназия.

"В нито една сфера заплатите не достигат", отбеляза министърът, но отбеляза, че самият факт, че има увеличение на заплатите на учителите от началото на годината показва, че държавата започва да осъзнава, че е длъжник на преподавателите.

"Надявам се в бъдеще тази тенденция да продължи, докато учителите достигнат това ниво, че да могат да живеят достойно", заяви министърът.

По думите му богати преподаватели никога не е имало, няма и да има, тъй като те са хора на духа и за тях материалното не винаги е било най-важно.

Не може обаче, когато хладилникът ти е празен, да си човек на духа, затова поне трябва да бъде осигурено спокойното им съществуване, подчерта Милошев.

По думите му желание за увеличение винаги има, но въпросът е откъде да се вземат средства.

"При положение че ги няма в държавата, откъде да ги вземем", запита той и добави, че трябва да се търси разумен баланс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
13
 
! Отговори
Сигурен съм!!! преди 11 години
Преди около 2 часа единствената все още действаща групировка *** купи investor.bg + този сайт! Тепърва ще се нагледаме на новини!Предполагам че коментарът ми ще бъде изтрит но който го прочете да го запомни и съвсем скоро ще се потвърди официално!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СМЕШЕН ПЛАЧ !!!
4
0
 
14
 
! Отговори
до анонимен преди 11 години
Абе не им обръщай внимание на турските вестници.И на мен ми се искат много неща,но не винаги се получава.Май по важен е ромския въпрос-растат в геометрична прогресия и пак в такава прогресия ще са ни харчовете и проблемите с тях.
3
0
 
17
 
! Отговори
lвъзмутен преди 11 години
Ами те нещата са свързани-добро образование,добър бизнес.Дипломираме неграмотници в резултат на образователната политика"Парите след ученика" и "произвеждаме" количество с нищожно качество.Никак не е за чудене ,че сме я докарали до тук.Лошото е,че тези последици ще се проявяват поне още 20 години.Нищо,че имаме асфалт.
2
0
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Хахах много е просто -НЯМА ЖЕЛАЕщИ ЗА УЧИТЕЛИ ))) Никой не иска да се занимава с олигофренчета и тяхните чалга родители и роми ,,,,
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо от 23 март до сега правителството и президента на България не са отговорили за публикацията на Тутският вестник Милиет,която категорично обявява цяла югоизточна България за Турска територия? Защо медиите и политиците ни занимават с всичко друго, но не и с назряването на поредната Национална каткстрофа?