Прокуратурата привика спешно на разпит Мирослав Найденов

Той ще бъде разпитан като свидетел
Обновена: 25 апр 2013 10:47 | 25 апр 2013 10:47,
139
Прокуратурата привика спешно на разпит Мирослав Найденов
Снимка: архив, Guetty Images

Прокуратурата извика спешно на разпит бившия земеделски министър от кабинета „Борисов“ Мирослав Найденов по повод обвиненията, които хвърли тази сутрин пред bTV срещу Цветан Цветанов за незаконно подслушване.

По думите на Найденов МВР по времето на кабинета „Борисов” масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството.

Целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов от още 2009 г. Бившият земеделски министър призова Цветанов да слезе от политическата сцена.

Мирослав Найденов ще бъде разпитан като свидетел в рамките на днешния ден, съобщиха веднага след интервюто от прокуратурата.

Прокуратурата го призовава за разпит по делото, водено срещу служителите на СДОТО Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров.

Още по темата
Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на Сергей Кацаров, който сега ръководи СДОТО, и неговите предшественици Камен Костов и Цветан Иванов за това, че като директори не са изпълнили задълженията си по служба, от което са настъпили тежки последици.

Кацаров е обвинен и за престъпление по чл. 311, ал. 1 от Наказателния кодекс – за съставяне на неверен документ.

Привлечен в качеството му на обвиняем е и началникът на отдел в СДОТО Радко Димитров, станал популярен като Радко Отвертката, за извършено от него престъпление по чл. 287А , т. 2 от НК - за унищожаване на запис или част от него.

Припомняме, че скандалът с подслушванията тръгна по сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев, след като го беше получил на служебната си поща анонимно.

След проверката по т. нар. „Български Уотъргейт“ главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че две трети от сигнала на Станишев е верен и са установени редица нарушения, които създават предпоставки за незаконно подслушване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ще си проличи, дали казаното от мършата е адекватно или просто е поредната помия излизаща от устата му!
34
7
 
32
 
! Отговори
7 преди 11 години
Каде е Боко ? Нямаго по тв . Абе дано го няма и в БГ.
33
7
 
31
 
! Отговори
Фиаско преди 11 години
Процентът за ГЕРБ на изборите ще е метър за глупостта на Българина.
32
7
 
22
 
! Отговори
хм... преди 11 години
Браво, г-н Цацаров!Много сте експедитивни!А ...какво стана с разследванията по договорите и безобразията в енергийната система?А?!Нещо услужливо ги поотложихте.Бутнахте ги в 9-та глуха, май.Не ни хвърляйте прах в очите!Народа не го интересуват подслушванията на престъпниците политици и мафиоти.Народа мизерства и не може да си плати сметките!
31
13
 
15
 
! Отговори
Сашо преди 11 години
Червената мафия е за предпочитане пред милиционерската некадърна банда на ГЕРБ!А и събитията отиват натам! Това се казва справедливост!Има възмездие за последните 4 години мизерия!
30
8
 
18
 
! Отговори
ЦСКА преди 11 години
А сега какво? Гъзолизците гербери увяхнаха. Ще ги видим без Цецо-конецо кой ще им води предизборото шоу.Така е! Който не вярва да пита. А тези драскачи-платени *** какво ще пишат сега? Че нищо не е верно, че всичко е измислено от "комунистите", че...Мръсен *** сте вие герберите. Повече ще видите власт на кукувден.
29
7
 
26
 
! Отговори
Селянина преди 11 години
Герберите яко се издъниха :) Дали магистралите ще спасят поувехналия рейтинг Бойков- едва ли ? Срутва се пирамидата ГЕРБ, жалко, че и те ни излъгаха ! Уважаеми съселяни-да си направим гаргара със системата и да гласуваме за Светльо Витков и ГЛАС НАРОДЕН :)
28
5
 
17
 
! Отговори
Факт преди 11 години
Последният параграф в статията лъже.Проверката на прокуратурата САМО ДОСЕГА е потвърдила, че 2/3 от сигнала на Станишев е верен, но проверката продължава и може да се окаже, че сигнала е верен на 100%.
27
2
 
19
 
! Отговори
П. преди 11 години
Стигнахме дъното...да видим сега ще се намери ли кой да ни оттласне или ще се потвърди, че със стари к**ви нов бардак не става...
26
3
 
15
 
! Отговори
Пурко преди 11 години
До до ГюроМай ти не си добре. Изобщо не си в час. Щом тъпотиите пожарникарски те кефят.
25
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОДЛУШВАНИЯТА СА ПАРАВАНА, ЗАД КОЙТО СЕ СКРИ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ, ПЛЪЗНАЛА ПО ВСИЧКИ ПАРТИИ.
24
4
 
15
 
! Отговори
ДО 17 преди 11 години
До до 1И какво като се върне БСП на власт?А,да !По-малко крадяха,а ГРОБ докара хората до оскотяване,самоубийства и самозапалвания,милиони за незаконни подслушвания и мизерия,която ни класира на последно място като най-бедна страна!
23
10
 
5
 
! Отговори
до Гюро преди 11 години
Ти добре ли си да гласуваш за БСПъ, партията мафия, заради чиито престъпни договори сега плащаме луди сметки,които фалираха НЕК и дариха 2 милиарда в Белене и Цанков камък,които даваха комисионни на хидроинженера,заради кражбите на които спряха еврофондовете,а мафията си имаше държава.Не е възможно да има толкова ***,занимават ви тука с някви смешни подслушвания и вие започвате да блеете.
22
7
 
13
 
! Отговори
Трандафор преди 11 години
Бацилът ГЕРБ се разпространява ударно. Червеният вятър само може да го унищожи!
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Падат глави.Кои са главорезите.Всички партии без ДСБ са креатура на едни и същи кукловоди.Творят си партийки и си ги смачкват ,когато поискат като изгоряла цигара.Затова и пушилката е толкова голяма.Трябва да се изгаси фаса и ,да се извади нова цигара.Коя ли ще е тя.На Кунева,на Сидеров или от някое гражданско движение.Ще доживеем,ще видим
20
3
 
15
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
Хайде, Цветане, все по- близо до мен си!!!
19
1
 
8
 
! Отговори
vesko преди 11 години
Коя партия имаше лого "Подай лопатата"?
18
2
 
11
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 11 години
Става интересно , когато в една банда , някой от бандата , застрашен , започва да ПЕЕЕ- за да си спаси СВОЯТА кожа :)Тогава става ясно ,че са банда- всеки срещу всеки - за да оттърве пандиза:)Ще станем и известни в Европа..Традиции - българската ДС- или нейните методи, продължават и 22 години след 1989 година :)Никой не заслужава доверие и ВСЕКИ , особено във властта , ТРЯБВА да бъде подслушван , изнудван ,заплашван , МАНИПУЛИРАН,подчинен- за да е сигурен ТОЗИ , който е на власт:))България - 21- вия век ..Какво да правиш:))BIG AL
17
2
 
14
 
! Отговори
Леонсио преди 11 години
Да привикат и Веско Потното- е той ще има какво да изпее за шестака.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Законът омерта вече не действа.