Прокуратурата привика спешно на разпит Мирослав Найденов

Той ще бъде разпитан като свидетел
Обновена: 25 апр 2013 10:47 | 25 апр 2013 10:47,
139
Прокуратурата привика спешно на разпит Мирослав Найденов
Снимка: архив, Guetty Images

Прокуратурата извика спешно на разпит бившия земеделски министър от кабинета „Борисов“ Мирослав Найденов по повод обвиненията, които хвърли тази сутрин пред bTV срещу Цветан Цветанов за незаконно подслушване.

По думите на Найденов МВР по времето на кабинета „Борисов” масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството.

Целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов от още 2009 г. Бившият земеделски министър призова Цветанов да слезе от политическата сцена.

Мирослав Найденов ще бъде разпитан като свидетел в рамките на днешния ден, съобщиха веднага след интервюто от прокуратурата.

Прокуратурата го призовава за разпит по делото, водено срещу служителите на СДОТО Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров.

Още по темата
Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на Сергей Кацаров, който сега ръководи СДОТО, и неговите предшественици Камен Костов и Цветан Иванов за това, че като директори не са изпълнили задълженията си по служба, от което са настъпили тежки последици.

Кацаров е обвинен и за престъпление по чл. 311, ал. 1 от Наказателния кодекс – за съставяне на неверен документ.

Привлечен в качеството му на обвиняем е и началникът на отдел в СДОТО Радко Димитров, станал популярен като Радко Отвертката, за извършено от него престъпление по чл. 287А , т. 2 от НК - за унищожаване на запис или част от него.

Припомняме, че скандалът с подслушванията тръгна по сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев, след като го беше получил на служебната си поща анонимно.

След проверката по т. нар. „Български Уотъргейт“ главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че две трети от сигнала на Станишев е верен и са установени редица нарушения, които създават предпоставки за незаконно подслушване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Найденов са му поставили условие - или казваш че е имало незаконни подслушвания или ще те осъдим за далаверите ти. Какво да избере човека, на никой не му се стои в затвора.Прави впечатление колко бързо реагира прокуратурата когато трябва да се отстреля ГЕРБ а за кражбите в енергетиката на червените олигарси - пълна тишина. Тов апоказва че комунистите все още напълно владеят контрола над прокуратурата.
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През целия мандат на ГЕРБ - резил след резил - То не беше Румяна Желева, то не беше Калина Илиева то не бяха милиционери и мутри....
53
3
 
11
 
! Отговори
69 преди 11 години
Е браво.Нека си свършат работата.Браво и на Мирослав Найденов , все някой трябваше да каже истината коятое е обществена тайна.Сега очаквам и Дянков да се появи.Това което чух за президента ,че си оставял телефона в другата стая и пускали фон на телевизора е ужасно.Аз уважавам г-н Плевнелиев в качеството му на президент на България , но ако е така съм страшно разочарована защото той е човека който пръв трябва да спре тези безобразия.
52
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срамно е че пак някои хора ще гласуват за ГЕРБ. *** народ се манипулира лесно
51
4
 
8
 
! Отговори
До гЕРБЕРА ха ха преди 11 години
"Цялата "политическа класа" се надигна срещу законните подслушвания наричайки ги незаконни защото разбра че при Бойко и Цветанов няма да им вървят далаверите по старому. Сигнализирахте за неуместен коментар"Нали ако бяха законни - Цвинокио щеше да се мъкне по всички телевизий и да размахва документите бе!Кажи на централката ви да измисли нещо по умно - че така само ставате още по за смях.
50
1
 
1
 
! Отговори
до53 преди 11 години
Ти май си неадекватен,каква дебела и космата жена те гони?!?!Това в каква връзка.Ясен си ми,друже,*** си като талпа.Пази боже от такива като теб и правото им на глас.Едно време добре е имало образователен ценз.
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГОСПОДА ПРОКУРОРИ..КАК СИ ПРЕДСТАВЯТЕ ВИЕ ЧЕ В ЕДНА СИЛНО ЦЕНРАЛИЗИРАНА СИСТЕМА СЛУЖИТЕЛИТЕ ЩЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ--ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДА ВКЛЮЧАТ В ИГРАТА И ТЕХНИКА ,КОЯТО ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ РАЗКОДИРА И ПРОВЕРИ КАКВО Е ПРАВЕНО....В ТАЗИ СИСТЕМА ИМА ЕДИНОНАЧАЛИЕ...И ЦВЕТАНОВ И БОКО НЕ СА СЛУЧАЙНИ...ТАКА ЧЕ ПОЧНЕТЕ ОТ ГЛАВАТА ,НЕ ОТ ОПАШКАТА--ТАКА ЩЕ СИ ВИКАТЕ ВСЕКИ КОЙТО НАДИГНЕ ГЛАС ПРОТИВ ПОДСЛУШВАНЕТО---ТОВА БЕ И МЕТОДА НА РАЗПРАВА С ПОЧТЕНИТЕ ХОРА И НА ПРАВЕШКИЯТ *** ТОШО.....ГЛАВАТА,ГЛАВАТА
48
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Специално Миро са го подслушвали съвсем законно,защото е имало съмнения около него.Това Цветанов никога не го е отричал.Мършата да не се прави на жертва сега.Никакви незаконни подслушвания няма,съвсем официално си ги следяха,за който има съмнения,че пипа и обслужва интереси.То и затова е този рев сега,пречеха им на далаверите и кражбите.А какво стана с разследванията за енергийните далавери,прокуратурата????
47
5
 
1
 
! Отговори
дедо пич преди 11 години
Аре стига с това подслушване!Дори и на малките деца е ясно ,че без доносници подслушването е безмислено.Не е възможно един да бачка и да изкарва заплатите на три заптиета да го слушат на три смени в реално време.Такава Държавна пирамида е обречена.
46
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз си мисля,че подслушването на МИНИСТРИ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ-ЗАКОННО!МНОГО СА ИЗКУШЕНИЯТА И ДА СЕ ВЗЕМАТ ЕДНИ ПАРИ ЗА 20 ГОДИНИ САМО ВИДЕНОВ СИ ОТИДЕ БЕДЕН ОТ ВЛАСТТА!С ЧИСТА СЪВЕСТ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ!ЗАЩО? ЗАЩОТО ,пенсиите никога не са били ГОЛЕМИ,УЧИТЕЛИТЕ-винаги БЕДНИ,БОЛНИТЕ -и преди и сега все изтормозени,НО РЕКЕТА БЕШЕ НАМАЛЕН през ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ-ТОЧНО ОТ СТРАХ ЗА ПОДСЛУШВАНЕ,скрити камери-тук и телевизиите ИМАТ ДЯЛ!МНОГО АПЕТИТИ БЯХА СПРЕНИ!ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ,ЗА ДА ИМА ДЪРЖАВА!
45
4
 
9
 
! Отговори
до 53 преди 11 години
ами ти като си избрал дебела и космата жена и нашите ли трябва да са такива ,айде избирай си винету и си живей на село в колибата и като е източена държавато защо *** се натиска ,ама той сретен скоро ще излезе от затвора ами тогавааааа
44
5
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ВСИЧКИ ГЕРБАЖИИ СА В КЮПА! АМАН ОТ ПРЕДАТЕЛИ ! ЦЯЛА ПЛЕАДА! НАХАЛНИ, ОТВРАТИТЕЛНИ ПОЛИТИЦИ !!
43
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
уплашиха се да не им излязат рушветите наяве ,то знае ли се дали не са подслушвани .На честният му е все едно ако искат и 24 ч да го слушат .Тези който има какво да крият надават вои за да не пресъхне кранчето
42
6
 
19
 
! Отговори
бегония преди 11 години
Герберопоклонниците не само са мазонхисти, а като гледам какво пишат маи са и кротки козички .Нали знаете че някой овчари обичат и да ги по.бват.
41
3
 
5
 
! Отговори
цомбене преди 11 години
светльо, подай лопатата!
40
31
 
9
 
! Отговори
до Пурко преди 11 години
По-добре *** пожарникар-българин,отколкото крадлив руснак и мазен турчин-мафиот,които обслужват олигархията и мафията в БГ.Хвърлят по 10 лв.на тъпите пенсии от дъжд на вятър и те нали са изкуфели не забелязват междувременно какви пари се източват.Точно червените 20 години точиха държавата,затова сега няма пари за нищо.Ама трябва да имаш поне една работеща сива клетка,за да се сетиш.
39
4
 
24
 
! Отговори
7 преди 11 години
БОИКО да си каже как като главен секретар на МВР си пресвои с фирмата си ИПОН- *** петролопровода . И ХОРАТА МУ РОБУВАТ ЗА МИЗЕРНИТЕ 350 ЛВ.А нащо момче *** ли *** от ЛУКОИЛ.
38
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Които има очи да гледа , които има уши да слуша - мафията 4 години я видяxме какво направи ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО , ДОРИ НИ ДОКАРА ДО ПЪЛНАТА МИЗЕРИЯ - мислете много добре за кого ще гласувате , тези нещастници от този Герб единствено мислят за себе си и как да си приберат милиардите от Вашия джоб , ако пак ги изберете да управляват - сами си заслужавате всичко лошо ...
37
7
 
30
 
! Отговори
Баба Вуна преди 11 години
Цецо, вземи си един цецомобил и си *** в мир. Иначе много ще те ритат и чужди и свои.
36
23
 
11
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Цялата "политическа класа" се надигна срещу законните подслушвания наричайки ги незаконни защото разбра че при Бойко и Цветанов няма да им вървят далаверите по старому.