„Окупаторите" на НДК: „Оставка“, „Мафия“!

Конфликт възникна заради група хора, подкрепяща кабинета
Обновена: 22 юни 2013 18:53 | 22 юни 2013 10:58,
351

Снимка: Булфото

Няколко стотин протестиращи се събраха пред НДК, където скандират "Оставка", "Червени боклуци" и "Мафия". Те носят национални знамена, плакати на английски, антисоциалистически  лозунги. Свирят със свирки, има много млади хора, някои с децата си.

В същото време в НДК заседава Съветът на ПЕС.Организацията на протеста започна в социалните мрежи чрез групата "Окупирай НДК". Организаторите го насрочиха за 10 часа в събота, ако оставката на Орешарски не е факт до петък вечерта.

Част от лозунгите на протестиращите гласят – „Stanishev Merde”, „СерГЕЙ, кажи си, ние ще те разберем, вече живеем в 21 век”, „SerGAME OVER”, ”Souvenirs from Bulgaria -> Stanishev, please don’t forget to take him with you”, „И аз не съм платен, мразя ви безплатно”, „Не ви вярваме, вървете си”. Издигнати са лозунги на английски език заради чуждестранните гости и чуждите медии.

Още по темата
 По-малко от час след началото на протеста пред НДК  конфликт противопостави малка група участващи в протеста и мнозинството протестиращи.

Причината беше, че част от  участващите изразиха подкрепа за правителството, носейки лозунги  като "Орешарски, започни да работиш" и "За просперираща България".

Една жена от групата каза пред БТА, че не е член на никоя политическа партия, а просто не подкрепя протестите и смята, че има право да изрази това. Друга жена посочи конкретни мерки вече предприети от  правителството и парламента.

Искаме нов Избирателен закон, това е всичко, което искаме,ние също искаме нови избори, заяви мъж, който каза, че е от Граждански форум "Промяна" и водел протестите в Стара Загора от зимата. Той също заяви, че не е бил партиен член, не се съгласи, че присъствието им е провокация към протестиращите.

Към нежелаещите оставка на правителството обаче бяха отправени остри реплики и те бяха обградени от участващи в протеста. За да предотвратят сблъсък се намеси полицията, с  помощта на която по-малката група беше изведена от протеста, който продължава.

Вече започна заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти в София. Откриването започна с изпълнение на българска фолклорна музика от гайдари.

На събитието присъстват премиерът Пламен Орешарски, председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, председателят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода, председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, председателят на Народното събрание Михаил Миков и много други официални гости.

Всички гости дадоха пълна подкрепа за кабинета на Орешарски и за лидера на БСП Сергей Станишев.

Около сградата на НДК са поставени заграждения, в района има засилено полицейско присъствие.

Около 12.30 часа протестиращите се преместиха в шествие от  пилоните край двореца по бул. "Витоша" и сега скандират в зоната откъм кино "Люмиер", обезопасена с полицейски кордон.

Така те могат да бъдат малко по-близо  до зоната, през която преминават делегатите, обезопасена със заграждания и полиция.

Още преди 9 часа група протестираща до пилоните на НДК се обявиха против стария режим за връщане на тютюнопушене на закрито. "Тютюневите лобисти убиват, Станишев - не пипай забраната за пушене!" са сред издигнатите от тях лозунги.

Около петдесет души пък блокираха прохода Шипка за 15 минути, протестирайки срещу кабинета „Орешарски“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
18
 
16
 
! Отговори
Интернет лумпен преди 10 години
Здравейте, другари! Ще се радвам да ви видя физиономиите, когато най-после има нормални десни и леви партии, които не раздават пари, за да живуркат хората и да се спотайват в очакване на следващото вдигане на помощите с 5 лв. Протести до дупка за омитане на всичката гнус, която търпите пораженчески повече от 20 г.
165
0
 
0
 
! Отговори
глади преди 10 години
Вики, тука ли си?
164
11
 
15
 
! Отговори
Рут преди 10 години
Отидете на площада и организирайте контра протест! Както направи Ердоган в Турция! Какво ми ревете по форумите! Всеки ден след работа съм на протеста в Пловдив за свалянето на този политически фарс! Долу БСП ДПС атака ГЕРБ!
163
23
 
16
 
! Отговори
123 преди 10 години
Плакати срещу Герб няма да има,платени олиг*френи!Сигурно сте от гей-дружината на Сергей и Болен,щом само за тях пишете.Ако има още някой , който не е разбрал,протеста на хората е за оставка на некадърното и корумпирано антибългарско правителство в момента!
162
4
 
13
 
! Отговори
какво значение има преди 10 години
Извинете , но аз до този момент в поведението , мисленето и идеите на нито един *** политик не мога да видя човек , на който да дам доверието си .За какво претендират всички от типа на ГЕРБ ,БСП,АТАКА,ДПС и др. ,като те нямат ни най- малката идея какво да направят , нямат абсолютно никаква стратегия за развитието на който и да бил отрасъл на икономиката ,здравеопазването , образованието и др. ,а продължават да ни "натрапват " наглите си лица вече 2 десетилетия.Нужни са кадърни и НЕПРОДАЖНИ .
161
6
 
13
 
! Отговори
Аз преди 10 години
"Делян Пеевски: ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА АЛКОХОЛИЦИ на по 3 БИРИ те ли са срещу мен? "freeallabc.wordpress/2013/06/21/%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD-%D0%BF%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE/
160
16
 
7
 
! Отговори
nikolov преди 10 години
До АнонименТи как спечели 5 лв. като подкрепяш бсп в сайтовете ли
159
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези протести са в подкрепа на герб, кой още не го е разбрал, партията срутила държавността
158
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама какво протестирате бе!? Искате да върнете мутрите ли? Това за мен са хора, които в живота си 5 лева не са спечелили да видят как се изкарва с пот на челото заплата за да си нахраниш семейството или да си платиш тока! Нали ги гледам - баш *** - свикнали са "тате носи - мама меси"! СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ! Излезте и вижте как се живее в мизерия в страната! Може да не са БСП цвете за мирисане, но ако стиснат само контрабандата, покровителствена от мутрите ще има пари и за пенсии и за майки!!!
157
11
 
25
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Защо си мислят че София е България
156
5
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Забраната за пушене ще спаси България и ще управи иконономиката ни!Малей що ид*оти има!Настоявам следващия референдум много важен да е:Кое е първичното?Кокошката или яйцето?
155
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес като е горещо и е цял ден дали ще им дадат някой лев отгоре за квиченето
154
0
 
6
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 10 години
Плащам = ПлащаТ
153
7
 
14
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 10 години
До 178: не искат правителството "да работи", братко. Плащам им да цъкат минуси на всички анти-БСП коментари и да пишат постове по един списък от 20-ина подготвени текста. Виж ги - протестиращите искали да оттърват герберастите от затвора, оставата правителството да работи - провинцията не е всофия и т.н. Същия рефрен се повтаря във всички форуми и сайтове от няколко дни насам. Платени к**ви ! Мекерета ! Срам за България !
152
8
 
7
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До протест за 50 стотин Не е задължително да са платени и за това да няма плакати срещу Тиквунь и Слушалчо. Българина винаги си е изливал гнева срещу управляващите... те са удобните виновни за всичко.
151
1
 
11
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Бях на една сбирка на предприемачите за град Бургас и трябваше да се избире ръководител на сдружението и познайте кой беше избран най-големия крадец
150
7
 
32
 
! Отговори
протест за 50 стотин преди 10 години
Искам да видя пооне един плакат срещу Цвъки и Баш Тиквата за да повярвам че тези протести не са платени от Герб
149
7
 
24
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Кой ходи на протест тези където не работят и гледат да изкарат някой лев
148
7
 
25
 
! Отговори
Пич преди 10 години
На протестите поне пари изкарват
147
10
 
29
 
! Отговори
гербераси гадни преди 10 години
Герберасите в атака, пазят вожда си от панделата.