„Окупаторите" на НДК: „Оставка“, „Мафия“!

Конфликт възникна заради група хора, подкрепяща кабинета
Обновена: 22 юни 2013 18:53 | 22 юни 2013 10:58,
351

Снимка: Булфото

Няколко стотин протестиращи се събраха пред НДК, където скандират "Оставка", "Червени боклуци" и "Мафия". Те носят национални знамена, плакати на английски, антисоциалистически  лозунги. Свирят със свирки, има много млади хора, някои с децата си.

В същото време в НДК заседава Съветът на ПЕС.Организацията на протеста започна в социалните мрежи чрез групата "Окупирай НДК". Организаторите го насрочиха за 10 часа в събота, ако оставката на Орешарски не е факт до петък вечерта.

Част от лозунгите на протестиращите гласят – „Stanishev Merde”, „СерГЕЙ, кажи си, ние ще те разберем, вече живеем в 21 век”, „SerGAME OVER”, ”Souvenirs from Bulgaria -> Stanishev, please don’t forget to take him with you”, „И аз не съм платен, мразя ви безплатно”, „Не ви вярваме, вървете си”. Издигнати са лозунги на английски език заради чуждестранните гости и чуждите медии.

Още по темата
 По-малко от час след началото на протеста пред НДК  конфликт противопостави малка група участващи в протеста и мнозинството протестиращи.

Причината беше, че част от  участващите изразиха подкрепа за правителството, носейки лозунги  като "Орешарски, започни да работиш" и "За просперираща България".

Една жена от групата каза пред БТА, че не е член на никоя политическа партия, а просто не подкрепя протестите и смята, че има право да изрази това. Друга жена посочи конкретни мерки вече предприети от  правителството и парламента.

Искаме нов Избирателен закон, това е всичко, което искаме,ние също искаме нови избори, заяви мъж, който каза, че е от Граждански форум "Промяна" и водел протестите в Стара Загора от зимата. Той също заяви, че не е бил партиен член, не се съгласи, че присъствието им е провокация към протестиращите.

Към нежелаещите оставка на правителството обаче бяха отправени остри реплики и те бяха обградени от участващи в протеста. За да предотвратят сблъсък се намеси полицията, с  помощта на която по-малката група беше изведена от протеста, който продължава.

Вече започна заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти в София. Откриването започна с изпълнение на българска фолклорна музика от гайдари.

На събитието присъстват премиерът Пламен Орешарски, председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, председателят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода, председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, председателят на Народното събрание Михаил Миков и много други официални гости.

Всички гости дадоха пълна подкрепа за кабинета на Орешарски и за лидера на БСП Сергей Станишев.

Около сградата на НДК са поставени заграждения, в района има засилено полицейско присъствие.

Около 12.30 часа протестиращите се преместиха в шествие от  пилоните край двореца по бул. "Витоша" и сега скандират в зоната откъм кино "Люмиер", обезопасена с полицейски кордон.

Така те могат да бъдат малко по-близо  до зоната, през която преминават делегатите, обезопасена със заграждания и полиция.

Още преди 9 часа група протестираща до пилоните на НДК се обявиха против стария режим за връщане на тютюнопушене на закрито. "Тютюневите лобисти убиват, Станишев - не пипай забраната за пушене!" са сред издигнатите от тях лозунги.

Около петдесет души пък блокираха прохода Шипка за 15 минути, протестирайки срещу кабинета „Орешарски“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
14
 
10
 
! Отговори
O преди 10 години
Abe kak mojete da iskate da ostavim tova pravitelstvo da raboti ?!? Bolni mozci!!! Toca pravitelstvo e napraveno ot kradci i mafioti !!! Ama na selo taka ste scikbali be mislite a znaete samo bsp!!!
145
12
 
19
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Не отиват да си почиват някъде ами си губят времето с протести
144
19
 
10
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 10 години
Леле, колко платени мекерета са се изсипали във форума ! 163 и 166 - засрамете се !! Не предавайте българия, колкото и да ви плащат от позитано ! Не бил от БСП той, бил "фен" на ВМРО. Ужас ! Спрете се бе !!
143
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КЪМ ПРОТЕСТИРАЩИТЕНАДЕЖДАТА ЗА ДОСТОЙНА БЪЛГАРИЯ Е САМО ТАМ КЪДЕТО НЕ Е КРЕМЪЛБАНДИТОПАРТИЗАНСКИТЕ ИЗЧАДИЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ИЗЛЪГАХА ЕВРОПАБЕЗДАРНИТЕ ЗЗЗТЕФАН ДАНДАНИЛОВСКИ АРТИСТИ ОТ МОСФИЛМ ЩЕ НИ НАТИКАТОТНОВО В ПЕЩЕРНИЯ ЛИЦЕМЕРЕН КРЕМЪЛСКИ КОМУНИЗЪМГЕНЕРАЛГУБЕРНАТОРА НА ЗАДУНАЙКАТА СЪБРА В РУСКОТО ПОСОЛСТВОЧЕРВЕНИТЕ БАНДЮГИ МАДЖО ПСИДЕРОВ БРИГАДИР АСПАРУХОВ ИВСЯ АСТАЛЬНАЯ ЧЕРВЕНА *** ЗА ДА Я УВЕРИ ЧЕ БОГАТИРА ЛИЛИПУТИН Е ЗАД ТЯХНАДЕЖДА ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ--Н И К А К В А
142
19
 
12
 
! Отговори
Триф преди 10 години
Кумунистите се активизираха! Явно са напълнили гащите!
141
8
 
23
 
! Отговори
непротестиращите преди 10 години
абе хора престанете да създавате хаос в тази и безтова измъчена държава,я идете да изкарате парите си с пот в тази жега като тези които произвеждат за да ви хранят.И няма ли някой в тази социална мрежа да ни организира да ги разкараме тези от протестите че да заживеем по-спокойно.Разберете и нови избори да има пак няма да влезете в парламента.Няма да ви изберем пак защото незнаете какво искате и не сте дорасли за политиката.Не си избиваите комплексите като шумите излишно.ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИЯ!
140
3
 
21
 
! Отговори
boko преди 10 години
nikoga po ve4e gerb na vlast ako mislite za bugaria
139
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анализаторЗащо обиждаш фашистите? Нали са ви съюзници. Без тях прокаженото ви правителство пада.
138
6
 
34
 
! Отговори
Р.Илиев преди 10 години
СМЕШНИ СТЕ СТИГА СТЕ СЕ КРИЛИ ЗАД ДЕЦАТА СИ ЖАЛКО Е
137
27
 
33
 
! Отговори
евлоги преди 10 години
хора спрете се ,почнете да мислите не задните си части.оставете това правителство да работи.тези които се правят на маймуни в софия е време да разберат че софия не е българия .ние в провинцията имаме нужда това правителство да работи за да можем и ние да разберем че можем да живеем като хора.боко тиквата извърши геноцид спрямо провинцията закриха болници училища и молкото предприятия които работеха.не съм от бсп а фен на ВМРО но виждам че орешарски иска да направи нещо за нас хората.спрете се.
136
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато БУДА стане шеф на ЕНП,чак тогава Станишев може да си подаде оставката
135
19
 
30
 
! Отговори
анализатор преди 10 години
Абе и децата вече разбраха ,че това са платени герберасти + отчаяни да се върнат в парламента седесари, костовисти , куневисти и всякакви други фашисти ! Като прибaвим и наркоманите от агитките в подуене и люлин + платените от 'отворено общество'/ САЩ / ей ти ги 10-15 хил. "протестиращи" ...
134
7
 
4
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
До НеанонименИ аз забелязах активността на "социалистическата младеж"Чудя се защо се бави Брайчо, като така сте се скупчили.
133
16
 
7
 
! Отговори
Неанонимен преди 10 години
Докато някои си почиват, други червени драскачи явно работят неуморно, дано поне е добра надницата
132
16
 
10
 
! Отговори
До защитниците на КБ преди 10 години
Ало, виждам че ожесточено защитавате КБ наСерГеи, фесовете и Болен. Но аз Ще ви помогна само ако ми кажете кои ви плаща че и аз да изкарам малко пари.
131
19
 
11
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
До Анонимен 180Действията на Станишев до момента са били винаги във вреда на България и по поръчка на Москва, следователно ролята му в ЕК би била само и единствено като руски троянски кон, което ще доведе до позор за България и българския народ.Мястото му е в затвора заради далаверите Белене, Хохегер,Сименс, връзките му с руското разузнаване и организираната престъпност, а не в ЕК!
130
3
 
24
 
! Отговори
Отеца преди 10 години
Пичове, разберете. Бойковите поддръжници са ясни - уж спечелили, а сега във всяко от техните семейства поне по един некадърник, назначен само защото е от ГЕРБ е на тръни. Но помислете и за онези десни, гласували за СДС, ДСБ, Кунева, за Светльо Витков, ако щете. Тяхната трагедия е още по-голяма. Тяхното гласче относително е отишло 1/3 за ГЕРБ, 1/4 за БСП, 1/5 за ДПС, 1/6 за Атака. Представяте ли си десните колко са бесни. Направо ги изгаря от вътре, а София не е червена, това е факт. Това е!
129
18
 
37
 
! Отговори
възмутена, непротест преди 10 години
Изключително съм възмутена от циничната злоупотреба с невръстни деца от страна на "интелегентните, красиви и всичко останало" протестиращи техни родители.Как е възможно и кой морал го допуща, да ОКИЧИШ ДЕТЕТО СИ, НЕЗАВИСИМО С КАКЪВ ТЕКСТ ТАБЕЛКА, ОКАЧЕНА НА ВРАТА МУ, ВСЕ ЕДНО ОСЪДЕН ЗА НАЗИДАНИЕ, и на всичкото от горе, да приемеш този акт за нещо оригинално, щото да снимаш детето си в този вид и да го публикуваш! И ТОВА МИ БИЛО ГОРДОСТТА НА НАЦИЯТА! СРАМ МЕ Е ОТ ВАС!
128
8
 
21
 
! Отговори
ЗОРЕЦ преди 10 години
Тия къде пИкат, лумпеньете, у храстите зад капанчетата ли... и големата нужда- пак там.Осмърдяха града на екскременти на Боку и Цеку зомбЕтата, Фъндъшка да фаща метлата и маркуча и да почва да почиства *** и дрипата самоковска
127
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да повярвам, че ще защитавам Станишев, но искам да задам един въпрос, ако ми позволите, на " интелигентните протестиращи " Да предположим, защото е напълно възможно г-н Станишев да се бори за пост председател, на Европейската Комисия! Това добре ли е за нашата страна или не? И още един въпрос? Това ли е характерната черта, на нас българите. Да мразим всички, които се опитват да направят нещо по-добро?