За 3 часа до морето, като пуснат "Тракия"

Терзиева: Не е важно кой реже лентата, а пътят да е качествен
Обновена: 6 юли 2013 10:56 | 6 юли 2013 10:55,
127
За 3 часа до морето, като пуснат "Тракия"
Снимка: архив, Булфото

Крайният срок за завършването на магистрала „Тракия” е 15 юли. Това заяви пред Дарик радио регионалният министър Десислава Терзиева. Окончателната дата за откриването на магистралата ще стане ясна в понеделник-вторник. По думите на министъра забавянето е заради качественото полагане на асфалта, което е приключило вчера. „След откриването на цялата „Тракия” до морето ще се стига за 3 часа”, допълни Терзиева.

Регионалният министър съобщи още, че е назначена комисия, която да направи преглед на всички пътища, които са в гаранция, защото основният проблем у нас е „работим бързо и некачествено”.

Не е важно кой реже лентата, важно е да бъде построен качествено пътят, каза още Десислава Терзиева. Тя заяви готовност на откриването на магистрала „Тракия” да бъдат поканени всички министри и министър-председатели, работили по проекта. „Аз винаги съм се чудила, когато някой каже „аз дадох парите”, „аз открих”, защото проектите започват при един министър, а се приключват при друг”, коментира Терзиева.

Тя обеща, че до края на месеца ще бъдат поставени 40 химически тоалетни в участъка, който бе пуснат по-рано, но по него няма нито бензиностанции, нито тоалетни. Според Терзиева тогава правителството не си е свършило работата, защото е трябвало да се предвидят и подобни обекти, а дори там няма ток и вода.

Десислава Терзиева обяви още, че ще бъде направен екшън-план за магистрала „Марица”, а по информация на министерството забавянето в изграждането е финансови проблеми на изпълнителя.

Отчуждителните процедури по магистрала „Струма” са приключили и след законодателните промени по структурата на Министерския съвет (разделянето на регионалното министерство и министерството на инвестиционното проектиране) ще бъде издадено разрешение. Очаква се участъкът Долна Диканя - Дупница да бъде пуснат предсрочно до 20 юли.

„Няма да се бавим с нито един проект”, обяви Терзиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: моретомагистралапът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
6
 
! Отговори
ЗНАЕЩ преди 10 години
Пътуването по трасето на магистралата без почивка е средно 3 часа и 30 минути.
62
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бе хора ще се пътува по - леко .Но я ми сложете минуси за да си оправите настроението .Качество на асфалта да се каже от управляващ няма значение от коя партия е смях в залата заповядайте в Шумен да видите качество миналата година ги направиха а след първия дъжд асфалта се изкърти на парчета по квадрат и половина смях и това със заем от общината които ще плащат и децата ми ,ако останат в България
61
8
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ УРА преди 10 години
До BGNОправих я Википедия, сложих вътре че Бойко Борисов с лопата и мотика сам е построил всичко. Те и по телевизията го даваха с хеликоптер летеше отгоре и хвърляше асфалт, ама сега проблеми с АО28. Пуст Цацаров.
60
16
 
27
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Разрушете ши*аната магистрала, продайте асфалта и раздайте парите на бедните, да ви запомнят с добро. Хайде, Кутев, почвай класовата борба.
59
5
 
21
 
! Отговори
radelin преди 10 години
Живеем в 21 век. Магистралата драги ми приятели означава, освен всичко друго и по-малко челни удари, не забравяйте. А челните удари знаем до какво водят най-често..Така че, какъв бил Боко...защо строи магистрали, когато сме бедни и т.н. са реторични въпроси.Хайде, на морето!!
58
1
 
10
 
! Отговори
голям мехур преди 10 години
Е то 3 часа нищо бе, нямало тоалетни - няма проблем! Моя мехур е голям, 3 часа мога да стискам. Да му мислят мадамите с малки мехури!
57
7
 
3
 
! Отговори
коко преди 10 години
Най-сигурният вариант в рамките на 3 часа да отидете с мутромобила си при св.Петър е да искате толкова бързо до морето.И все пак,драги столичани,нямаше ли е да е по-лесно да преместите морето до София...? *** коко,дето живее на брега на морето,но няма дори таратайка.
56
14
 
16
 
! Отговори
ааа преди 10 години
*** съм, мамо гол ще спя! Та и ние така - 4 години ни се повтаря буквално всеки ден - открихме магистрали, открихме магистрали...и сега толкова хора с промити мозъци има, че като чуят магистрала се сещат за оня *** от Банкя! хахаха...А всеки нормален човек може да види кой колко магистрали е направил и кой колко се е хвалил!
55
9
 
16
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
Чаткайте, чаткайте минуси, папагали..дето пътуването от единия до другия край на България ви се вижда пътешествие, а аз днес сутринта трябва да отида до морето и да се върна със стока.Забавни сте!
54
7
 
10
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
Пътувам всяка седмица Бургас- София вече 2 години. Не съм видял нито едно ауди А8 да преминав3а покрай мен с по-малко от 160 км. То просто машината се мъчи с по-малко.
53
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези ,които плюха по строителството на магистралите ,комунистическите истерични изцепки от рода-АСФАЛТА НЕ СЕ ЯДЕ,Станишев,които предпочитал 20 км по малко магистрали и т.н.-ще ползват ли магистралите?Или да се поставя нов знак,забраняващ *** да я ползват.
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от караулка до караулка 2.45ч. в сегашното положение. Като я отворят ще се падне е на 2.30ч. Който иска вади хилядарка и тръгваме да се убеди.
51
15
 
7
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
Имам чувстовото че поне 90% от тук четящите не пътуват всяка седмица от морето до София и ми чаткат минуси. Аве ей, приятели, това разстояние от една Q7-ца или A8 се взима със СПОКОЙНО КАРАНЕ за 3 часа . Защото на хубавите участъци доближават 180-200 км, а на лошите карат със 150.Казвам ви го като човек пътуващ на седмицата по веднъж от Бургас до София.
50
2
 
5
 
! Отговори
Естествено от София преди 10 години
До DeDeЗа министрите други градове не съществуват.....
49
2
 
0
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
посока..софия
48
6
 
1
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
до 57С *** ти и от Ихтиман може да е 3 часа.
47
3
 
7
 
! Отговори
DeDe преди 10 години
След откриването на цялата Тракия до морето ще се стига за 3 часаОт Пловдив ли от Ямбол ли се има предвид?
46
1
 
0
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
до 52Ако става въпрос за ограничения и ние имаме тук ограничения по магистралата заради неравности на 110 км
45
3
 
1
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
до 53Става ве бай Митко. По тези лоши участъци новите суфовете летят с 150 -160 км и хич не им дреме. Лошото е за кочините които ние караме за по 5-6 бона.
44
6
 
1
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
do 52Прав си, ограниченията за 120 са там където има леки неравности. Тук имаме ограничение 130 от Стара Загора до Пловдив където на места ако минеш с 130 можеш да си удариш тиквата в тавана. Много са различни нещата. Тук при новите отсечки от Петолъчката до Стара Загора спокойно можеш да караш и с 200 км в час.