За 3 часа до морето, като пуснат "Тракия"

Терзиева: Не е важно кой реже лентата, а пътят да е качествен
Обновена: 6 юли 2013 10:56 | 6 юли 2013 10:55,
127
За 3 часа до морето, като пуснат "Тракия"
Снимка: архив, Булфото

Крайният срок за завършването на магистрала „Тракия” е 15 юли. Това заяви пред Дарик радио регионалният министър Десислава Терзиева. Окончателната дата за откриването на магистралата ще стане ясна в понеделник-вторник. По думите на министъра забавянето е заради качественото полагане на асфалта, което е приключило вчера. „След откриването на цялата „Тракия” до морето ще се стига за 3 часа”, допълни Терзиева.

Регионалният министър съобщи още, че е назначена комисия, която да направи преглед на всички пътища, които са в гаранция, защото основният проблем у нас е „работим бързо и некачествено”.

Не е важно кой реже лентата, важно е да бъде построен качествено пътят, каза още Десислава Терзиева. Тя заяви готовност на откриването на магистрала „Тракия” да бъдат поканени всички министри и министър-председатели, работили по проекта. „Аз винаги съм се чудила, когато някой каже „аз дадох парите”, „аз открих”, защото проектите започват при един министър, а се приключват при друг”, коментира Терзиева.

Тя обеща, че до края на месеца ще бъдат поставени 40 химически тоалетни в участъка, който бе пуснат по-рано, но по него няма нито бензиностанции, нито тоалетни. Според Терзиева тогава правителството не си е свършило работата, защото е трябвало да се предвидят и подобни обекти, а дори там няма ток и вода.

Десислава Терзиева обяви още, че ще бъде направен екшън-план за магистрала „Марица”, а по информация на министерството забавянето в изграждането е финансови проблеми на изпълнителя.

Отчуждителните процедури по магистрала „Струма” са приключили и след законодателните промени по структурата на Министерския съвет (разделянето на регионалното министерство и министерството на инвестиционното проектиране) ще бъде издадено разрешение. Очаква се участъкът Долна Диканя - Дупница да бъде пуснат предсрочно до 20 юли.

„Няма да се бавим с нито един проект”, обяви Терзиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: моретомагистралапът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
36
 
22
 
! Отговори
ДАНИЕЛ РАДКЛИФ преди 10 години
СОФИЯ - ПЛОЩАД "НЕЗАВИСИМОСТ" ПРЕЗ ПЛОВДИВ ДО БУРГАС ( ТАБЕЛАТА ) Е 405 КИЛОМЕТРА !!!!!!!!!!! С 200 ЛИ ТРЯБВА ДА СЕ КАРА ЧЕ ЗА ДА СТИГНЕМ ЗА 3 ЧАСА ? САМИ ЛИ ЩЕ СМЕ ПО ПЪТЯ ? САМИ ЛИ ЩЕ СМЕ В КОЛАТА ? ГОДИНАТА САМО ЕДИН СЕЗОН ( ЛЯТО ) ЛИ ИМА ?ВИНАГИ ЛИ Е СЛЪНЧЕВО И 25 ГРАДУСА ? ТОВА НЕ Е ЛИ ПЪРВОКЛАСЕН ПЪТ ? АУТОБАН - НЕ Е ЛИ КАТО ОНЕЗИ В ГЕРМАНИЯ ? А КОЙ Е ЛУД ДА КАРА С ЛУДА СКОРОСТ , КОЯТО МУ Е В ПРЕ-ПРЕРАЗХОД ? *** !!!!!!
82
1
 
0
 
! Отговори
.::...:. преди 10 години
:-)
81
2
 
15
 
! Отговори
1 преди 10 години
Остава само и да се поддържа като хората,щото сега по Хемус примерно е кошмар.Цялата друса та се чудиш от коя бабуна ще изхвърчиш ако караш с повече от 100км.Иначе всичко което се построи все ще ни е добре дошло.
80
18
 
21
 
! Отговори
антон преди 10 години
а сега гадни комунисти,какво ще правим?
79
7
 
9
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Анонимен 365 km е от Горубляне (на 10 км от центъра на София) до Ветрен (на 12 км от Бургас - там свършва магистралата). Това е по километричните табелки. Предполага се че няма да тръгнеш от Горубляне и да спреш при знака "край на автомагистрала". До най близкия плаж в час пик имаш още към 30 мин от края на магистралата.
78
16
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите не ядат асвалт, те ядат бъдеще ....Изядоха бъдещето и на внуците ни.
77
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
защо въобще беше създадено това ново министерство ЗАЩО бе другари?питам аз ....и отговор не очаквам!
76
6
 
7
 
! Отговори
Бургаски шанаджия преди 10 години
Нямам търпение да я завършат и да се друсна към София със 160км/ч
75
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо всички си мислят,че магистралата е за да се ходи до морето?Истината е друга и е по обратният път,а именно камионите на Лукойл да стигат по-бързо до бензиностанциите си.моля,върнете лентата малко назад и си спомнете кой на кого и как е приятел,спонсор и прочие.
74
9
 
5
 
! Отговори
свети петър преди 10 години
колко работа ще ми се отвори с тази магистрала не е истина.като знам колко джигити се правят на кими райконен по пътищата на българия ще имам много работа-амин
73
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За три часа може,ако ме кара кортежът на Боко Мутрето!Иначе при 120 км./ч. на магистралата Ст.Загора до Петолъчката и от Карнобат до Бургас някъде 2ч. и 30 мин. Средна скорост по показания на компа около 67 км/ч. Останалото са Мутренски хвалби и простотии!
72
30
 
16
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
***, набийте си го в тиквите веднъж за винаги, ЧЕмежду БСП и Русия няма нищо общо.След 90-та и вуотвените политически и идеологически метаморфози,БСП се превъна в инструмент на западните империалистични интереси.Те приеха Ран-ЪтТе ви вкараха в ЕС.Те косируват на брюксел.Същата анти-българска партия като ГЕРБ
71
4
 
17
 
! Отговори
юруш на доматите преди 10 години
3 часа си е малко бързичко-и съответно опасно,но 4 си е нормално-закъде да бързаме-все пак си е натоварване.вчера едно черно ферари си караше нормално с 130-140--човекът се кефеше на живота
70
3
 
9
 
! Отговори
slav преди 10 години
30 godini edna magistrala abe pak e neshto ahahahh
69
16
 
13
 
! Отговори
юруш на доматите преди 10 години
някои лотове от сегашната Тракия са отвратителни-От разклона за Сливен до Н.загора има нестабилност на платното от напречни падини и двете ми коли тракат и хрустят като трактори при нормална скорост.Дори се наложи да ходя до сервиза да ги проверяват.Нали са правени по времето на мутрата-само пари са хвърлени,от Пловдив до Пазарджик си е направо офроуд...
68
7
 
1
 
! Отговори
екс преди 10 години
*** човеко, първо съм написал, че в Германия, когато се казва официално колко време е от А до Б, се СМЯТА върху средна скорост 100 км/ч. Пак там в Германия са единствените магистрали в Европа, без ограничение на скоростта! разбира се не всички, и не навсякъде). А че в БГ има участъци, където може да вдигнеш 200, е възможно но НЕ Е ПОЗВОЛЕНО, шото в закона пише, че в БГ МАКСИМАЛНАТА СКОРОСТ е 130 км/ч !!! И аз тва имам предвид - в изказването на тая ***, има директно вместено нарушение !!!
67
13
 
15
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 75А твоя вожд Сибанков нали 2009-та като встъпваше в длъжност обеща да бъдат завършени Тракия и Хемус? Едната почти готова...направи 80 км от нея и каза че Тракия той я построил. Хубаво, нека си мисли така, но къде е магистрала Хемус? След 4 години от неговото обещание, тя даже не е започната да се строи. За к'во си говорим?
66
6
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 76Магистрала Хемус може да бъде направена за 2-3 години от немска фирма. Имаше такива предложения, но нашите *** оплескаха нещата. Не знам *** ли са виноввни, гробаджиите ли, но има спънка от наша страна. Те това сме ние българите!
65
19
 
39
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Червените *** въобще да не се обаждат, защото ако те бяха на власт магистралата щеше още да си стои до Стара Загора. Бойко може да е всякакъв, но поне за пътната инфраструктура свърши доста добри неща. Нали не ядете асфалт червени ***, защо коментирате?
64
8
 
21
 
! Отговори
песимист преди 10 години
Къде е магистрала ХЕМУС , какво правите по нея??? На готов надър..н и аз сядам,ама май не ви стиска да направите нещо сами,каквито са ви учителите от Русия такива сте и вие.Комунистите не могат да направят нищо красиво,здраво,свястно и умно. Вдигайте си багажа и в Северна Корея,а ДПС вТурция да си учат майчин език и да гледат турска телевизия!!!