След вчерашния ден

Какво се случва около парламента тази сутрин
Обновена: 24 юли 2013 09:35 | 24 юли 2013 09:21,
120
След вчерашния ден
Откъртени плочки и сутрешно спокойствие. Снимка: Dnes.bg

Обстановката около Народното събрание е спокойна въпреки снощните протести, които прераснаха в сблъсъци и оставиха депутати, министри, журналисти и синдикалисти приклещени в парламента.

Тази сутрин около сградата има около 20-ина протестиращи. Една част от тях седят откъм Националната художествена академия, друга – точно пред централния вход.

Още по темата

Има много засилено полицейско присъствие. Постоянно пристигат нови и нови униформени, но мерките за сигурност около сградата не са толкова засилени, колкото снощи.

Барикадите на протестиращите, изградени след полунощ от тротоарни плочки, вече са разчистени.

Съвсем малка част от изкъртените павета все още са на тротоарите, но и тяхното разчистване е в ход.

След вчерашния ден
Снимка: Dnes.bg

В Народното събрание е спокойно, дойде един-единствен депутат от БСП - Борис Цветков имал да внася законопроект, макар снощи шефът на парламента Михаил Миков да призова народните избраници да не идват днес на работа, докато ситуацията се поуспокои.

Пред входа на НС се тълпят журналисти, които обаче не биват допускани в сградата, по всичко личи, че заседание на парламента днес няма да има. Официално съобщение за отмяна на пленарния ден обаче няма. На сайта на НС продължава да стои проект на програмата за деня.

На задния вход на парламента продължава да има десетина протестиращи, които скандират дежурното: "Оставка!".

Станалият вече дежурен на сутрешните протести мъж с мегафон пак подвиква шегички, но този път по абсолютно празната сграда: "Не излизайте в отпуска, искаме да продължим да работите, искаме бат' Сали за министър на енергетиката". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
10
 
21
 
! Отговори
30 сребърника преди 10 години
Да се продадеш на една мутра,довършил България!!!!!!!Няма толкова гнусна ***!!!!!Станишев,подавай оставка,***!!!!
41
23
 
21
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Тази полицейщина ми заприлича на баташкото клане. Това правителство ще бъде съдено най-вероятно в международните съдилища за военни престъпления и престъпления срещу човечеството, но като падне от власт!
40
4
 
10
 
! Отговори
цецо преди 10 години
до spiro:май не си прочел останалото от коментара ми, лумпениязация без промяна на законите (които без правителство няма как да бъдат променени) неможе да стане. по този начин дирижирано, без да се съсредоточат хората върху искане за промяна на закона за изборите бих си помисил, че по-скоро си от онази част от хора която не на власт. Важно е да се направи и проучване каква част от протестиращите е гласувала. Само ако си гласувал ти дава право на искане и протести. неможе да си вечно недоволен
39
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите с кръв взимат властта и само с кръв ще я дадат.Така,че трябва още по-твърдо от снощи
38
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свърши се ваща господа мафиоти(депутати)!Великият БЪЛГАРСКИ ДУХ Е БУДЕН, Велики сте братя.Нацията на Симеон Велики, Негово Величество Борис Кръстител, Великаните Левски, Ботев, Вазов, Иван Рилски, Паисий и безбройните велики българи оставили следа в душата на тази велика нация.Сбогом к***И., ОСТАВКА!!!!Цялата нация се гордее с вас братя. Да живее България Мафията в затвора, победа!ОСТАВКА
37
6
 
21
 
! Отговори
Бай **й преди 10 години
Оставам с впечатлението, че за 90% от хората ако не си на протести или да се буташ със полицията пред НС значи си седиш и си "навел главица" и не те интересува "тая държава". Е нали некой треа да плаща тия данъци от който после да се раздават партиини пари по 30лв на тъапанари да ходят и да правят мизерии. Аз си участвам в протеста отсекаде.
36
17
 
17
 
! Отговори
outsider преди 10 години
Това, което се случи беше сценарий на ГЕРБ и парламентарните партии трябва да си аправят съответните изводи. ГЕРБ влезе в Наородното събрание за да може да се удължи аседанието до среднощните часове, когато да влязат в действие провокаторите. За да не се случва това в бъдеще заседанията на Народното събрание трябва да приключват в рамките на работния ден. Независимо от това дали е изчерпен дневния ред в 18.00 се иска почивка след което депутатите напускат и заседанието се прекратява.
35
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички тия в Анадола,без това половината са от там
34
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
GNUS ME E KATO GLEDAM TOZI VANDALIZAM. I TOVA SA UMNITE I SIMPATICHNI PROTESTIRA6TI. KOITP PRAVYAT BOLSHEVISHKA REVOLUZIA.
33
6
 
10
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
"Имаше няколко социологически проучвания, и там ясно си пролича, че над 60% от хората искат Орешарски да си ходи"SpiroТея социологически проучвания ги въртите както ви е удобно.То имаше и няколко които даваха Бсп като първа партия, ама тея веднага ги определихте като поръчкови.Всяко изследване което не е в полза на Герб е поръчано нали?
32
14
 
24
 
! Отговори
Гневен българин преди 10 години
Какво виждам по коментарите и техните оценки - протестиращите граждани от снощи са уморени и или заслужено си почиват, или са на работа, изкарвайки заплатите и на хрантутниците, гласуващи за БСП и ДПС. А въпросните хрантутници пишат *** коментари срещу гражданския протест и си гласуват положително за тях. *** комунистическа ***. Няма да я бъде вашата. Заедно с крадците от ДПС и продажниците от Атака сте за затвора!!!
31
14
 
8
 
! Отговори
златко преди 10 години
на следващите избори ще гласувам за "Атака" и Волен Сидеров.Единственият ,който се противопостави на разрушителната стихия.
30
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
февруари бяха хиляди из цялата страна, сега са 2000 само в София. Вие не разбирате - омагьосан кръг на избори без поправки в основните закони няма да доведе до различен резултат от ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА докато не се появи друга партия която протестиращите да припознаят. И пак е ясно с 2000 души няма да стане колкото и провокации да има. На полицията и е наредено да не бие, а на толкова малко хора това им е последния шанс да ги забележат.
29
12
 
8
 
! Отговори
ceco преди 10 години
интересно ми е защо 100 хил. проотестиращи в най-добрият случай в цялата страна са на мнение, че представляват множеството на цяла България и искат да се съобразят с тях, и правителството да подаде оставка, и че се чувстват онеправдани. Не харесвам много от нещата, но не споделям и мнението на протестиращите, защото впечатленито ми от исканията които се чуват при интервютата на повечето от тях е, че искат анархия, защото реално нито имат представа от икономика, управление и т.н. Сигнализирахте
28
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До BG.BGзабраната на спортни залагания в България е проектозакон на Герб. Този проектозакон се влачеше известно време в небитието (около 2 години) докато различни лобита се опитваха да повлиаят на развитието му. От това със сигурност Герб са били доста облагодетелствани. В крайна сметка решение се взе от тях преди да подадат оставка. БСП просто го подписаха и го пуснаха в действие, облагодетелствайки родния хазартен бизнес и премахвайки с размах конкуренцията от вън по красив мафиотски начин.
27
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази нощ видяхме и вътрешната красота на протестиращите.
26
17
 
10
 
! Отговори
outsider преди 10 години
Това, което се случи беше сценарий на ГЕРБ и парламентарните партии трябва да си направят съответните изводи. ГЕРБ влезе в Наородното събрание за да може да се удължи заседанието до среднощните часове, когато да влязат в действие провокаторите. За да не се случва това в бъдеще заседанията на Народното събрание трябва да приключват в рамките на работния ден. Независимо от това дали е изчерпен дневния ред, в 18.00 се иска почивка след което депутатите напускат и заседанието се прекратява.
25
12
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
40 дни бяхме мирни и вие се правихт, че не ни чувате... Сега изведнъж Вие комунистите едва ли не сте учудени, че вече искаме вече да ви избесиме... Оставка веднага !!!! Не подлежи на обсъждане !!! Още днес Орещарски да излезе и да заяви, че ще разпусне парламента.... ако не друго поне за да запази някаква миниатюрна част от достойнството си... А да забравих комунист и достойство са, като вода и олио !!! Червени ***... Всички в Сибир !!!!!!!!!
24
10
 
10
 
! Отговори
До 26 teo преди 10 години
България е в катастрофа от 681 година!И така до края на света..............................................................................................
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До teoАми още откакто свалиха Живков, държавата ни се води към катастрофа. Не съм забелязал разлика в скоростта на падение, нито при червени, нито при сини, нито при пембяни...