Половин милион нашенци на плаж в Гърция през август

Почивките обаче са кратки - средно по 3,5 дни
31 юли 2013 07:09,
47
Половин милион нашенци на плаж в Гърция през август
Снимка: Reuters

На почивка в Гърция през август ще отидат 480 000 българи, прогнозира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Пътуванията не траят дълго - те са средно по 3,5 дни. Около 130 лв. на ден отделя нашенецът край Солун или на Халкидики. В тази сума се включва и транспортът, пише "24 часа".

Повечето българи са на Черно море - те пътуват дотам два-три пъти през лятото за дълги уикенди.

3000 нашенци са избрали екзотични дестинации за почивка през август. Само 200-300 ще отидат през най-морския месец на круиз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: августГърцияпочивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде стига писахте глупости както ви нарече преди дни в тоя форум един от коментиращите "чуждоплонници неудачници",а тя вашата неудачност е много страшна,буквално зомбификация.Приемете истината,че в България скоро ще идват туристи чийто брой ще е с 50% повече от населението на страната,колкото и да ви боли имаме чудесна природа и минерални извори не само солени морета,голи чукари с те сни ивички каменисти плажчета и убийствена жега,егати мрънкалниците"графове и графини"
38
2
 
7
 
! Отговори
DDT преди 10 години
Еми да през септември може да достигнат и милион. Тогава е перфектно в Гърция. Рибка, узо, спокойствие, яхти... Който иска на Златните да драйфат върху него да заповяда...Нашето море е за тийнове и други с техния акъл, както и за прегладняли за плюскане немски, английски и скандинавски бедняци-пролетариат. Оттам и всички простотии относно обслужване и качество...
37
1
 
9
 
! Отговори
Ellin преди 10 години
До Бат ЖороРазбирам, че това не вие е приятно, но всяка нация си има особености. За нас вдигането на чиниите, докато си на масата се приема за изгонване. Не казвам, че това е правилно, но става въпрос за определени национални "тертипи", както например в България се казва наздраве само с алкохол, а при нас с всичко, дори и с вода. Ако не ви е приятно кажете на келнера да ги вдигне и няма да има проблем. Съвет: 10% от сметката са за келнера, така че не е нужен голям бакшиш.
36
1
 
10
 
! Отговори
Ellin преди 10 години
Странно нещо е живота :) Аз ще съм си в България и ще работя.. Пожелавам на всички, които ще посетите скромната ми родина да си прекарате хубаво. Бих ви съветвал да откриете и по южните части, където плажовете са пусти и красиви. Помнете, че *** има на всякъде и ако нещо не ви харесва да настоявате за да си получите това, което искате. Още един малък съвет - красивите места са тези, които се посещават от гърците или не са развити туристически. Ще ви направи впечатление и ще видите разликата.
35
9
 
1
 
! Отговори
Бат Жоро преди 10 години
Не е вярно че облужването в Гърция е на ниво! Напротив!Не прибират мръсните чинии от масата докато не поискаш сметката. Идват с една количка и направо вдигат всичко заедно с покривката чак като станеш от масата.Е кой му е приятно да седи на маса с мръсни чинии и мухи?Може би не го правят от мързел, а по-скоро да не се застояваш, но и в двата варианта е доста неприятно.
34
3
 
0
 
! Отговори
Геврейшън преди 10 години
Хахаха, е как без царевейшъни-геврейшъни, то това е задължителен фон на морските вълни. Ех, как ми се ходи до морето пак, ама септември.
33
2
 
8
 
! Отговори
и аз преди 10 години
а пък наскоро Майчето рече,че 98.5 % от нас били под прага на бедността.......
32
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 10 години
НАИ БЕДНИ СА ПОЛИТИЦИТЕ <ТЕ ОСВЕН ЧЕ СА ПРОСТИ И ДА ИМАТ ПАРИ НЕМОГАТ САМИ НИТО ДА ГИ УПРАВЛЯВАТ НИТО ДА ГИ ОПАЗЯТ И ПЛАЩАТ ЛУДИ ПАРИ ЗА ОХРАНА И ЧИСТАЧКИ
31
2
 
7
 
! Отговори
trendi преди 10 години
А уж сме били в икономическа криза най бедни в Европа ала бала
30
1
 
3
 
! Отговори
opetkov преди 10 години
Ето част от оригиналната статия: "3,8 млн. българи ще си позволят лятна почивка през юли, август и септември, прогнозира Румен Драганов. Август за летния си отдих са избрали 1,5 млн. българи. В най-морския месец 480 000 пък ще тръгнат от тук за Гърция.Средно на месец през лятото в отпуск пътуват 180 000-250 000 души, за Гърция са 80 000-90 000 средно месечно. " Кое е вярното число: 480 000 или 90 000. Според мен е абсурд това да е първото число. Разбира се може да се провери след като мине сез
29
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На родното Черноморие е все едно да ходиш на археологичен туризъм.Пристигащите през август откриват в пясъка артефакти (фасове,пластмасови чаши,кутии и други ***) завещани им от тези туристи през май,юни и юли.Навсякъде може да откриеш следи от развитите цивилизации населявали българските курорти и плажове преди време, а в морето може да съдиш по фекалиите какъв е бил хранителния им режим.Защо тогава ходите в чужбина,ялате си на нашто море, вижте колко е убаво.
28
2
 
3
 
! Отговори
Тра Ла Ла преди 10 години
Не че нещо, но за повечето хора, които обясняват, че това не е Гърция на снимката, поне да бяхте проверили, все пак е снимка на Ройтерс."Tourists enjoy the hot weather at Vari beach, some 30 km (19 miles) southeast of Athens July 21, 2013..."
27
2
 
23
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Нормално е да ходят натам. Простотия и да има, не е в тези размери, които са в "милата ни татковина"; прекрасно обслужване; възможности да посетиш и доста интересни места; спокойствие и РЕД. В България съсипахме и това. Все още при нас в крайните северни райони може да се насладиш на спокойствие - но само ако си без деца и си свикнал да спиш на палатка. За съжаление, част от летуващите не се сещат, че няма кой да им събере *** и ги оставят завещание на следващите.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За Малдивите трябва бая царевица да окопая. За Сейшелите и Коста Рика пък доста картофи трябва да прибера, та няма как да стане. Ама ей тука наоколо. Кеф ти Турция, кеф ти Гърция, кеф ти Черна гора, кеф ти Хърватска. Даже някои бяха качили снимки и от Албания - ами плажа си е хубав и морето чисто, само дето имаше остатък от желязо на бункер на едно място към края на плажа, но си е хубаво де. Само че и там циганийката е в повече май.
25
2
 
42
 
! Отговори
Георги преди 10 години
За 6-та година подред няма да стъпя на Черно Море. Жената преди три дни се прибра от Приморско и разказа че хората малко са се очовечили и цените са като в София, но плажната ивица си остава отчайваща. Фасове, чаши от кафе, бъркалки, врещящи деца, нервни майки, царевейшъни-геврейшъни, бясни цифромании за шезлонгите и чедърите и никакви душове. В Гърция за 5 евро получаваш два шезлонга чедър и две напитки и душове. Това е на южните плажове на Тасос. В БГ кога ще стане това? Никога!!!
24
6
 
24
 
! Отговори
до другия професор преди 10 години
През август ходя на Малдивите. Препоръчвам ви този вариант. След окопаването на царевицата - Малдиви и Бали. След прибирането на картофите - Сейшелските острови, Коста Рика.--Мечтите на бедния ***, който никъде не е ходил. И няма да отиде. Но, всеки има право на мечти, макар и ***!*** е манталитет, не произход. София също е пълна със селяци родени на жълтите павета. Също като ***.
23
1
 
3
 
! Отговори
Лъв преди 10 години
До АнонименПочти описа прехода :)
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вуйчо (или Вуйно), Гърция има 16.500 км брегова ивица, заедно с 1400-те острова, така че плажове има достатъчно. Снимката не е от Гърция - там тази гъчнана я няма, платени чадъри - също. На повечето места си поръчваш едно фрапе (3 евро) и в това ти влиза чадър и шезлонг(и) за цял ден.
21
1
 
53
 
! Отговори
Дид преди 10 години
Четвърта година почивам със семейството си на Тасос и няма да стъпя на БГ черноморието.Последното ми разочарование беше майските празници на Златните.За всяко влизане в паркинга по 5 лева а водата беше далече от вида на морската,а по скоро на излят ***.На Тасос паркираш където си поискаш,но не плащаш.В хотела уважение,в ресторанта също,на плажа наемаме три шезлонга със шалтета и огромен чадър за 5 евра.Храната навън за трима със мастичка,салатка и барбекю с биричка е не повече от 20 евра общо!
20
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Миркогато нямаш пари си търсиш работа, а не почивка