Слънчев бряг - пиене до припадък и без никакви задръжки

"Билд": Има само едно правило: правила няма!
1 авг 2013 17:26, Елка Василева
79
Слънчев бряг - пиене до припадък и без никакви задръжки
Снимка: архив, Булфото

Там има само едно правило: правила няма! На Слънчев бряг е евтино и се пие до зори - и то без никакви задръжки. Това обобщение е на едно издание, което се чете от 6 милиона германци - вестник "Билд".

От края на май до началото на септември туристите купонджии от Германия, Англия, Холандия и скандинавските страни превръщат Слънчев бряг в цирк - в Дисниленд за възрастни, в който 1,2 литра водка с Red Bull струва само 15 евро.

До припадък

25-годишният Фабиан Хенингер обикаля из курорта с три мобилни телефона в ръка. Първият е неговият личен, вторият е служебен, а третият? "Това е спешният номер за гостуващите туристи. И ако звънне през нощта, веднага скачам", казва Фабиан, който работи за една германска туроператорска фирма, чиито клиенти са предимно на възраст между 16 и 26 години. Учениците и студентите плащат за една седмица на Слънчев бряг или Златни пясъци точно 600 евро. В цената влизат нощувките в четиризвезден хотел, пълен пансион и свободен вход за една огромна дискотека.

За младежите, които си падат по чашката, Слънчев бряг е истински рай. "В Майорка например нямаш право да пиеш нощем по улиците, а и трябва да пазиш тишина. А тук на 16-годишните им продават водка - никой не го е грижа за това, че са малолетни", разказва Хенингер.

Пие се до припадък, дори до смърт: през тази година вече има три случая на пияни туристи, паднали от балкона. Сред тях е и една млада рускиня, която при падането държала бебето си в ръце. Хенингер знае и за един тежко ранен германец, но полицията и общинските власти на Слънчев бряг не обичат да говорят за подобни инциденти - такива новини не се отразяват добре на бизнеса.

Ексцесии без край

А бизнесът върви с пълна пара в клубове като "Революшън" или "Викинг", където могат да се съберат до 2 500 посетители. Следната реплика на диджея допълнително подгрява настроението: "Това е единственият клуб, в който е разрешено да се танцува гол на бара". Ексцесиите са част от престоя на Слънчев бряг - без ограничения във времето, по седем дни в седмицата.

23-годишната студентка Надя, облечена с яркожълта блузка и къса поличка, е застанала на улицата и подканва туристите да посетят бара "Heinecken House". Тя върши тази работа от началото на юни до края на август, за което време изкарва от бакшиши към 3 000 евро - доста пари за страна като България, която е най-бедната в Европейския съюз.

"Откривателите" на Слънчев бряг са младите скандинавци, по чиито стъпки после идват англичаните и германците. През последните десет години броят на хотелските легла е нараснал десеторно, а обстановката е максимално съобразена с германския вкус - звучат германски шлагери, сервитьорките са облечени с германски носии. Даже чиниите са такива, с каквито германците са свикнали, пише вестник "Билд".

(Дойче веле)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: пиенеслънчев брягБилд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е, че тук идват утайките и отпадъкът на западното общество.
24
10
 
3
 
! Отговори
$$$ преди 10 години
руснаците може направо да ги убиват и да им взимат парите
23
4
 
5
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
БЪЛГАРИ В ШЕНГЕН!ЩЕ ДОЧАКАМЕ................НЕеееКОЙ ДЕН!!
22
11
 
30
 
! Отговори
Тони преди 10 години
България е *** на Европа!
21
1
 
19
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Анонименкоментар 8Нека се веселят, ама не да чупят глави на български бармани, които се мъчат да ги разтърват сбилите се пияндета чужеземни.Това лято обиколих Св. Св. Константин и Елена, Златни пясъци и Слънчев Бряг. В Слънчев бряг най-много не ми хареса - абсолютна ***. Догодина - Златните и Созопол със затворен комплекс "Санта марина", Слънчев бряг - не. Имаше пъпчиви тинове от сутринта с кофички по литър с булумач вътре и многото сломки да се насмучат. Повърня, фу
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БУЛ-ГАР-И-ШЕН! Ю-НА-КИ-ШЕН!
19
3
 
8
 
! Отговори
CS преди 10 години
BG moreto e stanalo edna kloka e samo zabluden ekzeplqr moje da re6i , 4e 6te po4iva tuk .Tuk moje da se napiva6 do otkat i ni6to pove4e
18
1
 
19
 
! Отговори
sunny beach преди 10 години
До АнонименДааа,не е случайно това...Да не говорим как самите журналисти от тези медий черпеха хлапетата,за да изглеждат максимално пияни и после-ето вижте как се пие до припадък в Слънчев бряг...А там където живеят едва ли не, населението не знае що е това алкохол.Не по-различно е и в други европейски младежки курорти-факт неоспорим!
17
2
 
22
 
! Отговори
до 15 преди 10 години
"конкуренцията няма да ни прости а ще ни оплюва всякак" Ако Германия продаваше алкохол на 16 годишни и винеше България за същото, щеше да е "оплюване".Но в случая не е така, т.е. е оправдана критика.
16
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гади ми се направо като чуя тая *** Слънчев Бряг-няма такава мизерия !!!!!
15
2
 
17
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н 15,Това не е заяждане. Това е реклама.В Бургас в магазина имаше промоция - кенче Пиринско за 1 лев. Това са 50 цента. За един немец това са от жълти, та по-жълти стотинки. Къде в Европа го има това :))) Един беше награбил 20 кена.
14
14
 
58
 
! Отговори
AlekoKonstantinov преди 10 години
Това ни е 'имиджа'. Леки жени, пиене, барове, танци, липса на закони... абе турски ***. Онзи чешки скулптор не беше сбъркал въобще
13
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера някакъв украински сайт,оня ден някакъв по трдиция британски,сега и тия..хмммм прилича на платено заяждане със Слънчев бряг,като чели в "Иби..са" и Майорка и гръцките острови,а въобще по света в предимно младежки курори е по-различно та вперили "порицаващ"поглед към Сънито,ама нищо пишете то лоша реклама нЕма,туристите са все-повече и никой не го интересува друго а само да им се вземат парите.Още преди години управителя на Златните каза"конкуренцията няма да ни прости а ще ни оплюва всякак"
12
6
 
24
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
"положението по цял свят е такова"Стига бе! Продават на 16 годишни алкохол!?Къде това?
11
8
 
17
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Проститутките говорят на немски,докато правят с.вирка!Егати пропадналата държава,а иначе хотелиерите пищят,че сезона бил слаб!?
10
6
 
10
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Накракто казано...бил съм съ бил напил и съм съ бил бил и съм ги бил и са мъ били били
9
7
 
7
 
! Отговори
кака преди 10 години
пиуме, пиуме и се сбиуме
8
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека се веселят младежите, сега им е времето само по-умната
7
8
 
106
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте, положението по цял свят е такова. Всяка година съм на различна дестинация на почивка, видял съм всичко. В Агиа Напа, Кипър положението е много по-зле от Слънчев Бряг, там лазят по земята, а цените са тройни. В Ибиса е същото. Просто има младежки курорти, в които картинката е такава. Ако искате спокойствие, има елитни курорти, в които такива изцепки просто липсват, защото там ходят друг тип хора. Изобщо не виждам смисъла на тази статия.
6
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А то понеже по техните бирени фестове не се напиват до откат :)))