Обречени ли са децата с парализа у нас

Те се нуждаят от непрекъсната рехабилитация, за да се развиват
3 авг 2013 17:16, Екип на Dnes.bg
12

Стотици деца в България са болни от Детска церебрална парализа. Те се нуждаят от непрекъсната рехабилитация, за да се развиват. В малките населени места обаче липсват рехабилитатори и семействата на децата с увреждания често се налага да се преселват в по-голям град, за да се полагат адекватни грижи за тях. Едно от децата с ДЦП е 22-годишният Сашо от Пловдив. За да се развива, всеки ден са необходими скъпи рехабилитации, консултации с психолог и социални работници. Средно разходът за рехабилитации на едно дете годишно възлиза на 3600 лева. Ако те прекъснат лечението си, забавят своето развитие. Сашо е едно от двайсетте деца, които ползват мобилните услуги на Центъра за социална интеграция към пловдивската община. Средства са договорени благодарение на сдружението „Различни, но равни”. Рехабилитацията му помага да затвърдява движенията, които прави, обясни Милко Шарков - баща на Сашо. Липсва информация, липсват подготвени специалисти, които да се грижат за тези деца, каза Атанас Тавков – председател на сдружение „Различни, но равни”.
2704 гледания   |  Още видео


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До fgjhsouyeru@mail.bg

Молете се, никога да не Ви се налага, да гледате такова дете! Или на Вас да Ви се наложи , някой да се грижи за Вас, ако сте в инвалидна количка. Искам тогава да чуя, каква песен ще запеете. Помнете, че никой не е застрахован!
6
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Този софиянец дето иска да стигне за два часа навсякъде може точно за една минутка да се блъсне и да стане от кръга на децата с парализа и тогава....и той няма да е важен...Господ бави, но не забравя!
5
0
 
0
 
! Отговори
Помощ преди 5 години
Помага се на тези,които имат и сами могат да си помогнат,а не на тези,които нямат и не могат да си помогнат ! Колкото и да мечтаят за това...
4
18
 
2
 
! Отговори
fgjhsouyeru@mail.bg преди 5 години
Аз като софиянец искам да още магистрали, до всички морета и планини, да ходя за 2 часа на Черно море, за 1 ч. на Егейско, за 3ч. до Средиземно...
И до всички планини по една магистрала.
Децата с парализа пари ли са по-важни? Те повечето и без това са селянчета ут прувинциътъъъъъ

А, и още един национален стадион и още 2 спортни зали, че тази е малка.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТУК ВСИЧКИ СМЕ ОБРЕЧЕНИ,ЖИВЕЕМ В ТУНЕЛ БЕЗ ЛЪЧ СВЕТЛИНА...
2
3
 
22
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Взе ми думите направо!
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обречени са всички деца у нас !